Vilket Sunwing ska vi välja?

Hej
Vi ska boka en resa med avresa i sista dagarna i augusti/början av september och har sån fruktansvärd beslutsångest att vi behöver lite goda råd! Alternativen vi är inne på är egentligen Mallorca eller Cypern. Möjligen också Gran Canaria men då måste vi åka från en flygplats som ligger långt hemifrån så därför känns det som ett mindre attraktivt alternativ.

Vi reser med tre barn i åldrarna 2-6 år. Så vi vill gärna att det ska vara barnvänligt och att det har ett bra läge på orten samt nära till bra strand. Därför känner vi väl att Cala Bona inte lockar, min uppfattning är att det inte finns så mycket runtomkring? Varesig stränder eller shopping/sevärdigheter? Därför velar vi mellan Alcudia, Sandy bay (och GC, OBC eller Sunwing) men vi känner oss lite osäkra på om vädret är tillförlitligt/tillräckligt varmt på Mallorca den tiden på säsongen? Någon som har egna erfarenheter av Mallorca i början på September? Vilka temperatur ska man förvänta sig?


Kommentarer

 • Hej Carro,

  Det är härligt att sitta och spana och planera resor men håller med, ibland blir det svårt att bestämma sig för vad man egentligen ska välja!

  Resorterna i sig håller hög standard allihop och jag tror ni kommer vara nöjda med boendet vilket hotell ni än väljer. Men till dina andra funderingar då..

  Vädret, jag har varit på Cypern tre ggr, juli,augusti och i början på oktober och samtliga gånger har vi haft strålande sol och toppenväder. Jag tycker överlag att Cypern brukar ha ett väldigt solsäkert klimat hela vår-sensommarsäsongen.

  Jag har inte besökt Mallorca ”så sent” på säsongen men tror vädret är helt ok då också om dock något svalare än Cypern. Jag vet att min syster m familj var i Alcudia första veckan i september för något år sedan och de hade en skön vecka med bra väder.

  Kikar man på Ving väderguide ligger medeltemperaturen på Mallorca på 27 grader i luften och 24 i vattnet, Cypern ligger på 32 grader i luften och 27 i vattnet.

  Vet att jag hört någon som rest till Mallorca i september och upplevt poolerna lite kyliga men det beror ju också hur mkt solen är framme och värmer upp vattnet.

  Både på Sunwing Sandy Bay och Sunwing Alcudia har du nära till stranden medans som du säger på Cala Bona får gå några kilometer för sandstrand.

  Vad det gäller restauranger och shopping har du ett bredare utbud av detta i anslutning till Sandy Bay precis som du nämner, inte besökt Alcudia men förstått att det är mer även där. Dock tycker jag att det är väldigt mysigt utanför Cala Bona, en mindre strandpromenad och lite restauranger och småbutiker och ju fler ju längre bort mot Cala Millor ni går. Tycker det är trevligt när det inte är lika exploaterat som på t ex på gatan utanför Sunwing Sandy Bay.

  Svårt att råda men är ni ute efter sandstrand och lite mer ”liv & rörelse” hade jag nog satsat på Sunwing Alcudia eller Sandy Bay och tagit med mig i funderingarna att Cypern troligen kommer ligga lite högre temperaturmässigt om det är ett varmare resmål ni är ute efter. (Dock svårt att sia om vädrets makter.) Jag har besökt Sunwing Arguineguin på Gran Canaria men inte OBC där, men även där har du lite mindre rörelse i områdena precis utanför som jag upplever och förstått det.

  Återkom gärna med fler funderingar om du hat så ska vi göra allt för att vägleda dig!

  Lycka till med planerandet!

  Hälsningar Anneli 

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.