Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilket Sunwing passar oss bäst?

Vi har bestämt oss för att spendera vår bröllopsresa på ett Sunwing hotell. Med två döttrar som då kommer att vara 1 och 3 år tror vi att det blir mer semester för oss än om vi väljer en mer avlägsen destination. Nu söker vi efter det alternativ som passar oss bäst.
Det vi söker:
Barnvänligt men ändå med en lyxig/romantisk touch
Bra mat
Vackra omgivningar/vacker utsikt från rummet
Inte så lång transfer
Aktiviteter för treåringen
Avresa mellan jan-maj 2016

Frågor: om man bokar Happy baby får man då ett mindre lyxigt rum än royal family?

Väldigt tacksam för svar, det känns så viktigt att hitta rätt eftersom det är vår bröllopsresa.

Kommentarer

 • Hej Pernilla,
  Jag har funderat en stund på ett bra svar till dig. Sunwing hotell är ju perfekt för barnfamiljer som er med barn på ett och tre år. Det är mycket liv och rörelse på hotellen som det blir när det är till för barnfamiljer. Jag är helt säker på att barnen skulle gilla en Sunwingsemester. I mitt tycke är Sunwinghotellen lyxiga för att de håller en hög standard och bra kvalitét, men det är liksom inget lyxigt/glamouröst. Det är mer ”följa med barnen på minidisco”-känsla än ”vi sätter oss här i lugn och ro och tar ett glas champagne”. Om du förstår vad jag menar.

  Jag förstår att det är jätteviktigt för er att hitta något fantastiskt och underbart när det är er bröllopsresa. Och alla har olika referenser och förväntningar, men en sunwingsemester är i mina ögon ganska långt ifrån hur man tänker sig att den stereotypt klassiska smekmånaden/bröllopsresan ser ut.

  Med det skrivet tror jag säkert att man kan få till det otroligt kärleksfullt och mysigt ändå på Sunwing, då kanske man ska satsa på en härlig balkong eller uteplats där man kan koppla av tillsammans på kvällarna.

  Jag gillar Sunwing Kallithea Beach på Rhodos, det tycker jag ligger fint och har bra mat. Inte så lång transfer och aktiviteter för treåringar. Men det är ju inte jättevarmt mellan januari och maj.

  Oftast är det enklast att först bestämma när man ska åka. Sedan ta reda på vilka länder som har det varmt och skönt under den tidpunkten, om det är sol och bad man är ute efter. Då begränsar man urvalet ganska rejält. Och när man har hittat ett land eller ställe man vill åka till återstår det roliga: att kolla upp hotellen och titta på härliga hotellbilder. Då är det bara att återkomma och fråga lite mer specifikt om fler specifika ställen.

  Hoppas att det droppar in fler svar till dig, det här var bara hur jag tänker. Hoppas att ni får en superduperbra bröllopsresa.

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Helena,
  Tack för ditt svar! Det är precis som du skriver att detta blir ju en bit ifrån den sterotypiska bröllopsresan. Och vår nuvarande målbild av njutning är just en härlig balkong där man kan sitta efter läggning, ett fräscht hotellrum och bra mat på hotellets restaurang:-) Det blir ju också en njutning i sig att barnen har det bästa och att treåringen får en lycklig stund med Lollo & Bernie...
  Vad jag menar med jan-maj är att vi är flexibla med resdagen under hela den perioden beroende på vilket/vilka hotell/destination vi får tips om. Om du tycker tror att Rhodos kan vara ett bra alternativ för oss så antar jag att slutet av Maj är mest solsäkert för oss att resa! Jag ska gå in och titta lite närmare på hotellet.

  Återigen tack för tipset!

  Pernilla
 • Hej! Vill säga att jag instämmer helt och fullt med Helena ovan. Mycket bra beskrivet om vad en sunwing semester handlar om.
  Jag vill också slå ett slag för Sunwing Alcudia där lägenheterna längst ut mot havet i huvudbyggnaden är jättefina. Dessutom är Mallorca en fantastiskt vacker ö.
  Om ni är upplagda för en längre flygresa är ju Thailand toppen. Har inte varit på sunwinghotellen där men tänker på Thailand i allmänhet. Där är det lätt att ta sig ut till någon ö utanför Phuket och övernatta några dagar kanske. En annan typ av lyx än vad sunwinghotellen kan erbjuda.
  Kan vara ett alternativ till vår/sommarsemester.
  Ha en fantastisk bröllopsresa vart ni än hamnar
  Hälsningar
  Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej, Jag vill instämma i de tidigare svaren men också flika in med några tips/funderingar.
  Är det en vecka eller två ni har tänkt att fara och hur ser budgeten ut, ryms en långresa eller är tanken en vecka till Medelhavet/Egypten/Kanarieöarna? Är det försommarvärme eller solig hetta ni vill ha?
  Jag är nyss hemkommen från två härliga veckor i Thailand, där solen har lyst från morgon till kväll. Båda hotellen där har en ganska lagom transfer men då är det ju flygresan som är betydligt längre. Thailand och dess natur och stränder är magiska, maten är billig och boendet är topp. Vill ni ha den riktiga feelingen av romantisk semester på en 'öde' strand så vill jag speciellt rekommendera Sunwing Bang Tao som ligger precis invid en lugn strand.
  Sunwing Makadi Beach är också en suveränt fin och fräsch resort med exotisk touch som har ett bra klimat under tid ni tänker er att åka. Vi var dock tyvärr inte speciellt nöjda med matutbudet här, men som alltid fanns det någon pärla som var toppen :)!
  Alla Sunwings har ju sitt egna Miniland och 'Lollo och Bernie' aktiviteter så 3åringen lär bli nöjd var som ni åker! Vad gäller rummet 'Happy baby' så är det inte en lika lyxig variant som 'Royal family' men där är också tanken vad är lyx för er? Inte så illa med en inhägnad terrass heller där man kan hålla små rymmare inom räckhåll, barnvagnen slipper kånkas i trappor och i rummet finns bekvämligheter som vagn, spjälsäng, matstol - sådant som iofs även går att bokas som tillval till vilket rums kategori som helst - och de 'vanliga rummen' håller bra klass de med enligt mig.
  Hursom är barnen nöjda är ju oftast även vi föräldrar mer än nöjda,
  Återkom gärna med mer frågor eller funderingar, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • ack Ronny och Gölin,
  Thailand hade vi i åtanke tidigare. Nu är det så att minstingen åkte på en förkylning när hon var 3 veckor (är nu 2 månader) och denna ledde till falsk krupp. Jag fick höra att barn som haft falsk krupp kan påverkas negativt av luften i flygplanet. Att man retar upp stämbanden igen. Därav vill vi inte göra någon långflygning. Det kan ju vara så att hon vid resans tid (när hon är 1 år) inte haft fler kruppanfall men det är för tidigt att veta när vi måste boka resan. Men jag ska kolla upp detta mer noggrant och får vi ok från en läkare på längre resa så låter kombon Lollo, Bernie och Thailand som ett perfekt resmål för alla i familjen:-)

  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.