Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Val av resmål - Sunwing Family Resorts

Har börjat kika på resa i slutet av april/början av maj nästa år. Var på Sandy bay i mitten av april i år och älskade det. Men skulle vilja testa ett annat sunwing. Funderar på Rhodos... Kan någon ge mig för- och nackdelar med det jmf med Cypern.

På Sandy bay var poolerna uppvärmda, vilket jag förstod att de inte är på kallithea. Har små barn som gillar pooler mest. Vad tror ni om vattentemperaturen, har någon erfarenhet av att resa dit i slutet på april?

Ett annat alternativ är att åka i mars. Vilket sunwing rekommenderar ni få? Gran canaria eller Teneriffa?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Tiina,

  Förstår att ni gillade Cypern och Sandy Bay, vi har återvänt två gånger de sista åren och är helt av samma åsikt - ett jättemysigt hotell!

  Sunwing Kallithea på Rhodos har vi också besökt och även det kan jag tänka mig besöka igen, det är ett fint hotell med olika byggnader i varierande storlek och utförande med fin utsikt mot havet från många av lägenheterna. Här kan du välja mellan många olika typer av boende lite efter vad som passar just era önskemål.

  En skön fördel med Sunwing Kallithea är den korta transfern, endast ca 20 minuter. Hotellet ligger lite utanför själva stan, ca 4 km om jag inte minns fel, men ni tar er lätt dit med buss eller taxi om ni vill. Jag är lite kluven till om jag ska se det som en för eller nackdel att  resorten ligger lite avsides och det skiljer nog från familj till familj och olika behov vad man tycker om det. Jag gillar att kunna gå utanför hotellentren och direkt ha tillgång till lite liv, rörelse, restauranger och butiker som man har på Cypern och det har ofta blivit att vi gått en sväng på stan o kikat lite efter maten även om vi ätit på hotellet. Sunwing Kallithea ligger lugnare till, inte så mycket att göra precis utanför, här stannade vi oftast på hotellområdet kvällstid och det kan vara ganska skönt det också, vill man så tar man ju sig snabbt in till Rhodos stad/Gamla stan som jag tycker har en mysigare stadskärna än vad Ayia Napa har.

  En fördel med Cypern tycker jag precis som du nämner är vädret, det känns alltid solsäkert att åka dit och reser man så tidigt på säsongen som ni funderar på tror jag Cypern är ett säkrare kort egentligen. Vi har rest till Kreta (som en jämförelse) i slutet på april och Rhodos i mitten på maj och det har varit lite kyligt i vattnet då tycker jag även om barnen badat en del ändå. Dagarna var helt ok, lite blåsiga och molnigt någon dag och på kvällen behövdes det en kofta - lite som svensk sommar alltså, svårt att sia om!-:)

  Nu skriver du ju det att barnen gillar poolen mest men skulle ni vilja besöka stranden så har ni ju den närma vid båda hotellen, kanske känns än lite närmre på Kallithea. Det skiljer en del på stränderna, vid Kallithea är det en mindre "finstenig" strand medans som du vet på Cypern fler och mer sandstränder att välja på.

  Ett alternativ är ju också som du säger att kika på någon av Kanarieöarna, har besökt Sunwing Arguineguin i maj men inte tidigare under våren så kan inte jämföra riktigt med det mer än att jag gillar hotellet. Jag tror att någon av de andra Sunwingföräldrarna har mer erfarenhet i just i den frågan.

  Har du fler funderingar om skillnaderna mellan Cypern och Rhodos så bara återkom.

  Trevlig helg!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Tina!
  Du har ju väldigt trevliga val framför dig får jag säga.
  På din fråga om Kallithea så är det vanskligt att säga något om temperaturen. Beror ju lite på hur tidig sommaren är och även hur varm/kall våren varit. Jag skulle generellt säga att det är en chanstagning och att det är ganska stor risk att det är relativt kallt i vattnet så tidigt som april. Det brukar vara först i mitten av maj man kan prata om någon typ av höge vattentemperatur.

  På din fråga om Gran Canaria eller Tenerife så är det 2 hotell med helt olika karaktär. Arguineguin ligger helt fantastiskt alldeles vid vattnet med svårslagen utsikt. Arguineguin ligger lite mer avsides än tex Fanabe på Tenerife vilket kan upplevas både som en för- och nackdel. Hotellet i Fanabe är mindre och alla lägenheter ligger i en ring kring det fina poolområdet. Här befinner man sig mitt bland shopping, restaurang och nöjen och känslan är inte lika öppen som på Arguineguin. Jag upplevde Fanabe som väldigt mysigt och ett stort plus var att det var nära till den härliga strandpromenaden.
  Slutsatsen blir att det är jättesvårt att säga att något hotell är bättre än det andra, det är verkligen en smaksak. Ett tips kan vara att gå in på de länkar som jag lagt längre ner i mailet, och kika på de filmer som finns från hotellet. Då kan man få en känsla för hotellet och kanske för vad man vill ha på sin semester.
  Sedan kan man ju väga in vad de olika öarna för övrigt har att erbjuda. På Tenerife finns ju vulkanen Teide som är väl värt ett besök, och på Gran Canaria vill jag förespråka ett besök i stämningsfulla och häftiga Las Palmas. 

  https://www.ving.se/kanarieoarna/arguineguin/sunwing-arguineguin
  https://www.ving.se/kanarieoarna/playa-de-las-americas/sunwing-fanabe

  Vad ni än väljer så hoppas och tror jag på att ni kommer få en riktigt härlig semester.

  Bästa hälsningar
  Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.