Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilket SUNWING eller OBC gillar ni bäst?

VILKET SUNWING ELLER OBC GILLAR NI BÄST?
Kommentera gärna varför och vilka av alternativen ni besökt. ☀️
Vi funderar mellan följande: Sunwing Kreta, Sunwing Kallithea, Sunwing Sandy Bay, OBC Kreta och OBC Cypern.

Kommentarer

 • Hej Sanna,

  Vi har besökt samtliga (inte bott på själva OBC Cypern utan på Sunwing bredvid men gått över och spanat in OBC) och alla är verkligen riktigt fina och mycket trivsamma resorter.

  Konceptet är ju lika vilket av hotellen ni än väljer om än en lugnare och mer avslappnad stämning på OBC jämfört med Sunwing så där är det ingen större skillnad dem emellan.

  Läget på de olika hotellen skiljer ju sig lite grann, de på Cypern ligger centralt med gågata, butiker och restauranger utanför hotellet. Byn är ganska exploaterad och det är mycket turister och folk i rörelse ute på gatorna, lite beroende på när på säsongen ni åker också förstås.

   På Kreta ligger Sunwing och OBC i en lite mindre by som jag tycker är väldigt mysig och här fick vi en lite mer känsla av det genuina Grekland. Byn är inte stor men det finns små butiker och några restauranger precis utanför hotellet och sen kan ni också promenera ner till hamnen där det är mycket trevligt och finns lite mer att välja på!

  Sunwing Kallithea är en jättefin resort med många olika byggnader att välja på att bo i. Här finns inget direkt centrum utanför hotellet utan ni behöver ta er in till Rhodos stad ca 4 km bort med t ex taxi för lite mer rörelse, restauranger etc. men det går väldigt smidigt att göra det.

  Stränderna skiljer sig också lite grann, på Cypern har ni härliga Nissi Beach och Sandy Bay sandstränder i nära anslutning till hotellet. Likaså på Kreta finner ni en fin sandstrand precis nedanför hotellen, mindre och inte lika välbesökt som de på Cypern då det på Kreta nog var mest Sunwing/OBC’s gäster.  På Rhodos är stranden mer av det ”finsteniga” slaget men ligger bra precis i anslutning till hotellet.

  Det är lite vad ni föredrar och önskar utan er vistelse helt enkelt - läge, stränder och lite mer fart eller mer avslappnat.

  Skulle jag välja ett av dessa idag sådär det nog OBC Kreta jag hade valt helt personligen. Jag gillade den lite lugnare byn, mysiga hamnen & samma avslappnade känsla på OBC men att man samtidigt kunde gå ”upp till” Sunwing om man ville ha mer rörelse. Det beror säkert lite på hur gamla barnen är också, våra är 11 och 15 år och tycker detta är rätt gott o bara slappna av lite nu också!-:)

  Det blev ett långt svar på en kort fråga men lite så tycker jag! Får hoppas du får fler favoriter och anledningar till det som svar och som kan bli en hjälp på vägen till solen!☀️

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.