Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilken är den bästa Sunwing-resorten? Tips och erfarenheter sökes!

Vilket Sunwing ska vi välja nästa sommar? :-)

Vi kom just hem från Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern och älskade resorten! Perfekt för våra tjejer, 10 och 7 år som älskar att bada i pool. Vi badar i princip aldrig i havet.

Maten på la Tasca (vi hade la Tasca inclusive) var verkligen över förväntan!

Det enda negativa var att det kändes väldigt trångt. Lite mer "space" i området hade varit trevligt. Just där vi bodde, i område 9, var det dock lugnare och mer luft. Havsutsikt från restaurangen hade varit trevligt men inget måste.

Sen var frukosten inte särskilt speciell och det var skolmatsalskänsla med blå brickor och hög ljudnivå.

Vi älskar Sunwing-konceptet och det finns ju på alla deras resorter så lyxproblemet nu är vad vi ska välja nästa gång! :-)

Det vi söker är ett Sunwing med

 • bra poolområde för större barn (en stor pool med möjlighet till simträning)
 • fint grönt hotellområde, gärna låga byggnader
 • rent och fräscht, gärna nytt/renoverat
 • möjlighet att bo tyst och lugnt i utkanten av området (gärna Royal Family Suit eller motsvarande)
 • Gärna möjlighet till la Tasca inclusive eller liknande (vill ej ha buffé)

Själva hotellområdet är viktigast men det är så klart trevligt med vackra omgivningar och någon trevlig by/stad i närheten - men inget måste. Aiya Napa som vi var i nu är ingen mysig stad alls men med hjälp av Tripadvisor och Matplatsens blogg fick vi superbra restaurangtips! Missa inte Hokkaido och Quadro! Och missa inte underbara fruktsmoothies på restaurangen vid stranden intill hotellet!!!

Vi spanar lite på Sunwing Rhodos och Kreta och vill gärna höra era erfarenheter därifrån och gärna jämfört med Cypern. Men även andra Sunwing-resorter kan vara intressanta - alla tips mottages tacksamt.

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Nu har vi redan bokat Sunwing Kallithea på Rhodos, Royal family Suite i Helios (begr havsutsikt). :-) Jag vill gärna höra om era erfarenheter därifrån! Verkar väldigt trevligt. Någon som bott i Helios?

  Tips och erfarenheter?! :-)

  Elin
 • Hej Elin!

  Det låter som ni hade det jättebra på Cypern. Jag tackar för restaurangtipsen och tar även din rekommendation om La Tasca inclusive med mig då vi står i valet och kvalet om vi ska boka på det eller inte inför vår vecka där nu i sommar.

  Vi var på Sunwing Kallithea förra året och vi tyckte det var en jättefin resort. Vi bodde i Athena-byggnaden så har ingen erfarenhet av Helios-byggnaden som ni bokat mer än det såg väldigt mysigt ut, lite lägre byggnader som låg mer utspritt än Athena så det kan nog passa er bra då som du skriver att ni är ute efter lägre byggnader med grönområde runt.

  Även om ni bor på Helios så tar ni er lätt runt på området och når snabbt de andra poolerna vid Athena och faciliteterna däromkring också om ni vill det.

  Hela anläggningen är väldigt fin och mysig tycker jag, stranden nedanför är en lite grövre sand/stenstrand som går utmärkt att ligga och sola och bada vid om man vill det. Mina barn är precis som dina mer förtjusta i poolen så blev mest att vi gick ner där på kvällen och satt där och småpratade och "kastade macka", men var himla mysigt att ha den så nära.

  Vi hade inte ngn inclusive men sett såhär i efterhand hade det nog passat oss bra då vi ofta hamnade på La Tasca ändå för både lunch och middag, vi åt även en del middagar på Fino på hotellet som vi tyckte hade väldigt god mat. Några kvällar tog vi taxi in till Rhodos stad, det var bara ngra km bort och gick fort att ta sig dit! Där strosade vi lite, kikade i butiker, och testade lite fler restauranger.

  Kan också rekommendera er att hyra bil och ge er ut och ta en titt på ön på egen hand. Vi gjorde det och besökte bl à Lindos, de sju källorna och en jättefin strand som hette Tsambika där vi badade och åt lunch. Skulle ni vara sugna på att hyra bil men vet inte riktigt vart ni vill se och åka någonstans så ger personalen i receptionen gärna tips på en rutt och sevärdheter efter era önskemål.

  En dag tog vi lokalbussen till vattenlandet i Faliraki, denna vattenpark rekommenderas av mina barn, då 11 och 9 år!! De hade en jätterolig dag där och även vi vuxna hade skoj. Många olika vattenrutschkanor att åka &
  ha roligt i! När vi skulle hem erbjöd vattenlandet en gratisbuss direkt därifrån till hotellet, smidigt & bra!

  Jag hoppas att ni blir nöjda med er vistelse på Sunwing Kallithea när det är dax, härligt att ha det att se fram emot!

  Kom jättegärna med fler frågor kring hotellet och ön så ska vi försöka ge dig så mycket tips & råd vi kan!-:)

  Ha en riktigt härlig sommar!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack Anneli! Det låter toppen.

  Tror ni kommer få det jättebra på Cypern! Reseorten är så trevlig. Andrew på La Tasca är en fantastiskt lyhörd och trevlig servitör som hjälpte oss med mat till dottern som har allergier. Det var var värt massor för oss. En sån som gör det lilla extra och ser till gästens behov.

  På Hokkaido är kockarnas show den stora behållningen - men även maten är bra! Den stora sushitallriken rekommenderas. Risotton på Quadro är GUDOMLIG och även carpaccio och tiramisu var fantastiska.

  Elin
 • Hokkaido's kockar och smoothie-stället Sandy Bay vid stranden.

  Bifogade filer:  Elin
 • Tusen tack Elin!

  Nu längtar jag ännu mer!-:))

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Nyss hemkommen från 1 v på Rhodos, byggnad Helios.....toppenställe men har 2 saker som känns konstigt på detta hotell, vet inte om du håller med?.....La Tasca, bara buffe...synd!...sen ligger terasserna som vi hade mot väg/parkering vilket vi visste men ving.se glömde att skriva att det ligger en motorväg ca 10 meter bort utan staket....vi fick aldrig utnyttja vår terass eftersom vi var livrädd att vår 2-åring skulle springa rakt mot motorvägen....så synd då jag aldrig klagat på ngt sunwing och vi betalade mkt pengar för denna resa....

  Linda
 • Hej Linda!

  Vad tråkigt att det var några grejer som inte kändes helt ok på er resa till Rhodos men skönt att ni ändå verkar tycka att det var ett toppenställe överlag och jag hoppas ni kunde njuta av resan trots läget på rummet och att maten inte riktigt blev som ni tänkt!

  När vi var där förra året så hade vi bara frukost och inget annat måltidspaket utan åt då lunch och middag på Fino (middag) eller det som då hette La Tasca och låg nere vid havet,men som jag ser nu på hemsidan bytt namn till Costas Kitchen.

  Vad jag förstår när jag läser informationen om matutbudet på hotellet nu, så äter man på La Tascas vid Helios om man bokat Sunwing Inclusive eller All Inclusive och att det då är buffé som gäller, var det kanske kanske något av dessa måltidspaket ni hade eftersom att ni åt där kanske?

  Gällande vägen utanför så har jag ingen erfarenhet av boende mot denna sidan då vi hade balkong mot pool på Athena. Jag fick inte uppfattningen om att vägen var så nära när jag använde motionsslingan runt hotellet och fick en liten blick på området, men det är ju mer än ett år sedan nu och kanske att jag minns fel eller inte tänkte på det på det sättet eftersom att vi inte bodde där. Men håller med om att det är bra om det finns info om det isåfall.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.