Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilken Sunwing ligger i finaste orten?

Vi kom nyligen hem från OBC på Kreta och nu är vi sugna på en ny Sunwing-resa nästa sommar! Men vart ska vi åka? Vi provar gärna en annan resort nästa gång även om vi trivdes toppenbra i Makrigialos. Alla hotellen verkar ju fina, men vilka har finast omgivningar?
Vi önskar en ort/by med utbud av restauranger, gärna med strandpromenad där det funkar att promenera med barnvagn. Det bör finnas en strand på gångavstånd men måste inte vara "den perfekta stranden" då vårt barn verkar föredra pool...
Vi har kikat på Kallithea, Cypern och Mallorca samt Kanarieöarna. Vill inte åka till Turkiet.

Kommentarer

 • Hej Ellen! Jag befinner mig just nu på OBC Kreta vilket jag som du, verkligen gillar.
  Alla Sunwing hotell har absolut sina fördelar men när du nämner just omgivningarna kommer jag direkt att tänka på Kallithea och Alcudia. Jag har själv inte varit på Cypern men många är väldigt nöjda med det.
  Kallithea ligger precis som sunwing Kreta, vid en jättefin strand och ni har dessutom suveräna Rhodos stad på bekvämt avstånd dit ni lättast tar er med taxi eller buss. Dessutom bara på ca 25 min transfer från flygplatsen.
  Är strandpromenaden det absolut viktigaste vågar jag säga att inget slår Sunwing Alcudia. Direkt vid en sagolik sandstrand ligger hotellet på strandpromenad och även gångavstånd till Alcudias charmiga gamla stad. Shopping, restauranger finns i mängder alldeles vid knuten.
  Även cala bona ligger nära strandpromenaden även om själva stranden utanför hotellet inte kan mäta sig med Alcudias strand.

  Hoppas ni fick lite inspiration och tips, det är bara att återkomma om ni har fler frågor eller funderingar.

  Hälsningar Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Tack Ronny! 
  Ja, Alcudia verkar jättefint! Härligt med strandpromenaden och staden på gångavstånd. Vi får se lite beroende på när vi åker, Mallorca verkar bäst på högsommaren medan Rhodos ser ut att funka fint även i juni. Jag vill ha varmt och soligt, inte "svensk sommar". 😃
  Ellen
 • Hej Ellen,
  Vi besökte SW Kallithea Rhodos 2v i maj nu iår & vi hade både mycket fin & varma dagar men även vissa dagar som du beskrev med "svensk sommar ". 
  Jag skulle om jag var ni åka lite senare. Dvs mitten på juni tror jag man får de alldeles underbart väder. Vänner till oss besökte SW Kallithea i juli förra året & hade då kring 35-40 grader hela v. Vilket absolut inte är svensk sommar men kanske aningen för varmt istället. Speciellt om man reser med yngre barn. 
  Vädret är dessvärre aldrig en garanti. Maj 2016 hade vi bättre väder på Rhodos än nu i maj 2017. Mallorca är som du beskrev behagligare hela sommaren men kan absolut komma upp i temp i juli/aug.
  SW Kallithea Rhodos är annars ett annat hotell jag verkligen rekommenderar med klart & fint vatten & havet alldeles vid resorten. Samt som Ronny skrev, en kort buss eller taxiresa till Rhodos stad. Tyvärr finns ingen strandpromenad likt den på Mallorca i närheten men hotellet är beläget jättevackert precis vid havet. 
  Helt säker på att ni hittar något trevligt som passar hela familjen. Lycka till!
  Med vänlig hälsning, Emely
  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack Emely!Vi bokade faktiskt Kallithea igår! En Royallägenhet med havsutsikt i Helios. Vi åker över midsommar nästa år!
  Ellen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.