Till senaste kommentaren

Varmt i början av maj på OBC Cypern?

Hejsan,

vi har bokat en resa 1a maj (1 v) till OBC Cypern men nu börjar vi läsa om folk som haft mulet och vissa dagar regn (!) och känner lite panik då det ändå är en hel del slantar man lägger. Man vill ju helst ha strålande sol och varmt. Har ni mycket erfarenhet av Cypern under den här tidsperioden? Ska man lyssna på rykten, att det knappt är "som svensk försommar" eller kan någon nästintill garantera att man slipper konstant skugga/moln och att huttra om kvällarna?

Tacksam för snabbt svar!
Med vänlig hälsning en sommarlängtande norrbottning

Kommentarer

 • Hej Marie,

  En viktigt och jättesvår fråga. Vissa säsonger skiftar ju mer än andra och då kan det ju vara stor skillnad i temperatur.

  Här är länk till en tidigare tråd på samma ämne, där du kan läsa lite mer om andras erfarenheter av att resa till Cypern i maj

  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/sunwing-sandy-bay-pa-cypern-i-mitten-av-maj/

  Jag håller tummarna för att det blir varmt och skönt för er.

  vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Marie,


  Väder & vind är alltid svårt att sia om. Våren är alltid en chansning även om vissa resmål är mer säkra än andra.
  Jag personligen skulle åkt till Cypern i maj, nu åker ni i början av maj vilket är mer osäkert än i slutet. Ving säger 28 grader i maj 23 i april. Skulle gissa på att ni får 24-26 grader.

  Men det kan absolut förekomma regn eller mulet någon dag.

  Jag har själv varit på Cypern i början av maj för något år sen, vi åkte 4/5 vill jag minnas. Vi hade underbart väder, bättre än Svensk sommar. Möjligen att havet var kallare.

  Vår familj tittar oxå på att åka till Cypern i maj av just anledningen att vädret är lite säkrare.

  Vi har besökt både Rhodos SW Kallithea & Mallorca i mitten/slutet av maj & fått bra väder. Närmare 30 grader någon dag men mulet & 24 en annan.

  Jag skulle våga välja Cypern men garantera väder kan tyvärr ingen.

  Vi åker själva till Gran Canaria om 2v, vi vill så klart ha sol & varmt men det är ingen garanti, men en semester är mer än bara sol även om vädret så klart påverkar mycket!

  Hoppas ni får underbart väder & en kanon semester på Cypern!

  Med vänlig hälsning, Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Har varit på Cypern 6 ggr i maj och har i stort sätt alltid haft bra väder. För två år sedan var vi tom där i början av april och hade bara moln en dag. Då var det kyligt direkt på morgonen men varmt på dagen. Allt kan hända men skulle räkna med kanonväder i maj.
  Andreas Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.