Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vädret på Gran Canaria i nov/dec?

Hej!

Hur är vädret generellt i november och december? När man tittar på "klimatöversikten" på vings sida, så står det Antal soltimmar: 5. Det låter ju väldigt lite. Brukar det vara molnigt? Kan man bada i havet?

Susanne Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Susanne!
  Jag googlade själv runt på nätet lite för att kolla just soltimmar i november/december på Gran Canaria och det ligger någonstans runt 5-6 h. Kan låta lite men som alltid när det gäller vädret gäller det att ha lite tur. Faktum är att Kanarieöarna är det närmsta resmålet vi har vintertid med något sånär säkert väder. Har man tur är det 25 grader och sol hela dagen och har man otur är det 15 grader och moln hela dagen. Svårt att säga att det brukar vara moln eller inte, det kan vara oerhört olika år från år. Men om man vill chansa kan man ha fantastiskt väder och dessutom helt perfekt varmt, som en bra svensk sommardag. Man kan absolut bada i havet om man gillar ett uppfriskande dopp.
  Är man ute efter ett mer solsäkert resmål denna tidpunkt på året får jag nog rekommendera något lite mer långväga som tex Thailand eller Mexico. Finns ju även spännande nyheter i Vings utbud som Antigua och Barbados.
  Skriv gärna igen om du har någon mer fråga och ha en trevlig resa vart det än blir.
  Hälsningar Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej! Tack för svar! Ja, det där med vädret är ju alltid ett osäkert kort. Kanske oktober är mer solsäkert på Gran Canaria? Vi är nyfikna på nya OBC på Gran Canaria och funderar på att boka en resa tid i höst/vinter :-)

  Susanne
 • Hej igen!
  Oktober är ju lite mer säkert och enligt statistiken är det fler soltimmar. Men statistik kan ju säga allt och ingenting. Har man tur så har man. Men är man ute efter mer sol och är flexibel med resperiod skulle jag föredra oktober framför november på Kanarieöarna. Nya OBC verkar vara jättefin, har dessvärre själv inte hunnit åka dit men har hört från andra att det skall vara riktigt fint.
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Susanne,
  Vi var på Gran Canaria nu i oktober 17-24 och hade det jättebra. Det var mycket sol och varmt. Sen kom det ett par rejäla regnskurar men de varade inte länge. Vi badade i havet också, det var okej, som att bada hemma i Sverige, skönt att simma en stund men inte direkt varmt.

  Jag pratade med en tjej som jobbade på hotellet och hon beskrev vädret på ön som "very strange", väldigt konstigt, och det stämde med de här skurarna vi hade, från strålande sol till hällregn på en kort stund.

  Jag har varit på Kanarieöarna fem gånger. Oftast runt april-maj och alltid har vi haft någon molnig dag, och någon skur. Men mestadels sol. Jag tycker att det är en jättehärlig ö och har varit nöjd med alla semestrar där.

  Pratade med en kollega som varit på OBC över jul och dom hade haft mestadels sol, men en molnig dag tror jag hon sa på en vecka.

  Hoppas ni får en skön semester.

  /Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tack för alla svar! Vi har nu bokat en resa till OBC den 12 oktober :-) Vi får hålla tummarna för fint väder :-)

  Susanne
 • Hej
  Varit på holmarna 50-60 ggr Unde perioder Oktober-November-December-Januari -Februari-Mars -April Vad det gäller väder så har Gran Canaria det solsäkraste klimatet av öarna. Oktober är alltid en otroligt varm månad likaså Mars/April.Efter alla dessa ggr vi varit där nere har vädret varit till 99% kanon vilken tid på vinterhalvåret du än befinner dig där nere.Men kom ihåg att det skiljer mycket mellan Norra och Södra delen av Öarna.Alltid bättre väder i södra delen.(Detta är efter mitt tycke och det finnes säkert andra som har en annan åsikt)
  Petersson Tommy

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.