Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Väder i Arguineuin i Augusti?

Funderar på att åka till Arguineguin i mitten av augusti. Hur brukar vädret och värmen vara där då? Känns som det är det allra viktigaste på vår resa samt det lite billigare priset på hotellet jämfört med Alcudia och Cypern, varför skiljer det sig så mycket, någon som vet?

Kommentarer

 • Hej Anki,
  Just väderfrågorna är de klurigaste. I tabellen står det 26°C under augusti på Gran Canaria och då vet man ju att kommer man en vecka när det är några grader under medel så närmar man sig "svensk-sommar-värme" och då känns det inte semestervarmt. Om man å andra sidan kommer en vecka när det är några grader varmare än medel så hamnar man ju nära trettio och då känns det ju betydligt behagligare och mer semesterlikt, så det är väldigt svårt och omöjligt att veta. Då är det viktigt att man tänker efter innan och funderar på hur man skulle ställa sig till de olika möjligheterna. Om semestern är förstörd om man närmar sig 20° kanske det inte är värt att chansa? Och om det inte är hela världen om det är lite svalare så kan man boka och känns sig lugn.

  Pris brukar ju för det mesta följa efterfrågan och popularitet när det gäller det mesta. Jag vet inte varför prissättningen ser ut som den gör på Ving, men jag vet att just Cypern och Alcudia är väldigt populära ställen.
  Vi har en tidigare tråd där många listat Cypern och Alcudia som favorithotell.
  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/vilket-sunwing-ar-bast/

  Oavsett vad ni väljer så håller jag tummarna, stenhårt, för att ni får toppenväder och riktigt varmt och skönt på semestern!

  vänligen,
  Helena Z
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Anki!

  Jag har besökt Sunwing Arguineguin något tidigare, i mitten på juli och hade bra väder. Varmt och gott men inte den tryckande värme som kan upplevas på vissa orter kring Medelhavet högsommartid, kan vara ganska behagligt tycker jag. Cyperns klimat t ex vid samma tidpunkt ungefär har jag upplevt som betyligt hetare och något mer tryckande värme.

  Trevlig kväll!  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Anki,

  Enklaste svaret på din fundering kring din prisfråga tror jag är efterfråga. 
  Det är lågsäsong på Cran Canaria under sommarmånaderna i alla fall för oss skandinaver. Även om mer & mer väljer Kanarieöarna tidigare så är det främst ett vinterresemål fortfarande.
  Vi svenskar åker fortfarande hellre till Medelhavet när möjligheten finns. 

  Gällande temperaturer i augusti tror jag inte ni får de så mycket varmare. 
  Man kan ju aldrig veta säkert och det blir kanske inte så hett som det kan vara på Cypern eller Rhodos men aug-okt är Cran Canarias varmaste månaderna. 

  Hoppas ni får en härlig resa vart de än bär! 
  Med vänlig hälsning, Emely   Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.