Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilket hotell på Mallorca passar för äldre barn och tonåringar?

Hej!
Jag planerar att åka ensam med två döttrar på 8 och 15. Vi funderar på något av hotellen på Mallorca, då det finns plats där i augusti. Vi är dock öppna för andra alternativ. Jag undrar om det brukar finnas andra tonåringar på Sunwing-hotellen eller är det mest småbarn? Är något av hotellen att föredra för just äldre barn och tonåringar? Kanske också med tanke på omgivningarna. Vilket skulle ni välja mellan Alcudia och Cala Bona? Stort tack för er hjälp!

Kommentarer

 • Mallorca är jättefint. Jag upplever nog att det är många yngre barn på Sunwinghotellen, det är full fart både i poolen och på middagarna. Fördelen med Alcudia är att det finns en stor strand och att det känns lite mer privat där än det gör på ett poolområde. Båda hotellen är väldigt bra. Titta på hemsidan vilka aktiviteter som finns på hotellen och fundera på om det är vad ni vill ha. När jag var femton ville jag mest bada, sola och läsa böcker, jag hade nog inte ägnat mig åt några gemensamma Sunwingaktiviteter. Men om barnen vill hitta på saker med andra så är ju Sunwing bra överlag. I bästa fall finns det fler här som rest med äldre barn som kan svara lite mer.
  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Åsa!

  Precis som Helena säger så är det många småbarnsfamiljer som väljer att besöka Sunwing. Jag tycker att det brukar finnas en del äldre barn på hotellen också men det är nog så att när barnen börjar bli äldre så kanske man väljer att utforska lite andra hotell också. Jag tycker dock att Sunwing har något för alla och eftersom att man väljer vad man vill var med på och hur mycket man vill ta del av aktiviteter och underhållning osv så tror jag det kan passa även er.

  Mina barn är barn 9 och 13 och vi reser till Sunwing i år igen för att vi trivs så bra med konceptet. De är inte med på lika många aktiviteter som när de var små då de helst ville vara med på allt som hade med Lollo & Bernie att göra men de är gärna med på ex. någon av de sportturneringarna som ungdomsledarna brukar ordna. Det finns ju en egen "klubb" för de barnen över 8 år och ledarna här brukar vara toppengoa mot barnen och hittar på massor med roligt för dem om de skulle vilja vara med på det, detta är även ett bra tillfälle att träffa nya kompisar som man sen kan umgås med på egen hand. Läs mer om detta här:
  https://www.ving.se/sunwing/ungdomsaktiviteter

  Den största anledningen till att vi åker tillbaka till Sunwing år efter år är som jag skrev innan att vi gillar hela konceptet, hela "Sunwingkänslan". Vi vet att hotellen håller en bra standard, maten i restaurangerna är bra och har mat som passar alla ( din 8-åring äter ju fortfarande gratis ur Lollo & Bernie's buffé upp till 12 års ålder) och vi tycker om att det finns underhållning på hotellet på kvällen i form av en musikshow som hela familjen kan titta på.

  En Sunwingsemester för oss nu och om man jämför med för 5-6 år sedan ser också lite annorlunda ut. Då valde vi kanske ngt inclusivepaket, var mest på hotellet och barnen ville "hänga" i miniland och vara med på så mycket Lollo & Bernieaktiviteter som man kunde osv. Nu väljer vi oftast att endast köpa till frukost eller att äta den på balkongen/terassen och sen prova restauranger utanför hotellområdet eller att äta på La Tasca eller Fino på hotellet. Dagen tillbringar vi gärna vid poolen, men ligger inte vid barnpoolen längre utan nu vill barnen hellre vara vid "funpool" kanske och prova på ex. rutschkanorna om det finns sådana som det gör på vissa Sunwing eller kastar boll i vattnet etc. Ibland kommer någon ungdomsledare förbi och frågar om barnen vill vara med på tex. fotbollsturneringen som ska börja snart och då hänger de på där. På kvällen ger vi oss ut och utforskar byn runtomkring, testar någon ny restaurang för att sen oftast komma hem lagom till kvällens show på hotellet. Vi gör också mer utflykter nu än om man jämför med för några år sedan, nu är barnen såpass stora så de också uppskattar detta. Min poäng är att det blir lite vad man gör det till men att man ändå vet vad man har och får när man besöker ett Sunwing, man vet att det är ett fräscht hotell som håller god kvalité på allt från lägenheter till mat och skulle man vilja delta i aktiviteter och underhållning gör man det och vill man inte är det helt okej det också.

  Jag tror och hoppas att ni kommer att trivas om ni väljer att åka till Sunwing och förhoppningsvis kommer där att finnas fler barn i samma ålder som dina, kanske att det är fler äldre barn innan skolorna börjar i augusti också då det ju alltid är lättare att resa när de har lov i den åldern.

  Angående hotellen du nämner har jag inte varit på Alcudia men varit på Cala Bona och det var toppen. Alcudia ska ju också vara väldigt bra vad jag har hört och har ju en fin strand mer tillgänglig än vad den är på Cala Bona där ni behöver gå en bit för att nå sandstranden.

  Kom gärna med fler frågor och funderingar till oss!

  Hälsningar Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för bra svar.

  /Åsa

  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.