Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utflykter makrigialos

Hej någon som ge tips på bra utflykter från sunwing makrigialos?

Kommentarer

 • Hej Johan!

  När vi var på OBC/Sunwing nu för några veckor sedan så hyrde vi bil en dag och utforskade östra Kreta på egen hand. Vi körde genom höga berg och djupa dalar och fick oss en rejäl dos av den genuina grekiska landsbygden. Stannade och kikade på gamla ruiner av forntida städer (finns mkt sådant), tog en glass i en liten mysig by som jag inte minns namnet på ens, men vi var nog iallafall de enda turisterna där! Körde uppe bland bergen och hade en otroligt fin vy högt utöver havet samtidigt som bergsgeterna dök upp brevid vägkanten. Tycker det är roligt att få se lite utanför hotellområdet även om det är helt underbart där. Vi körde också genom större städer som Lerapetra, en av Europas sydligaste städer och Sitia, i Sitia har de en marknad (på tisdagar tror jag om jag inte minns fel) som också kan vara mysig att besöka kanske.

  Vi besökte också stranden Vai som säga vara den enda naturliga palmstranden i Europa, här var fint blått vatten och härliga palmer. Vi stannade några timmar och badade och snorklade lite i vattnet och åt på tavernan som låg här. Vi tog oss hit på egen hand med bil men Ving har också en utflykt hit med buss.

  Något som vi inte gjorde men som jag tycker låter intressant är båtutflykten till Spinalonga, ön med den gamla spetälskolonin. Lite historia blandat med en tur på havet låter härligt tycker jag så den provar vi nästa gång vi åker till Makrigialos.

  Vet också att jag läste att det fanns en vattenland en bit bort, fördjupade mig inte i det men kanske kan vara något om ni är sugna på mer bad och vattenrutschkanor.

  Från hamnen i Makrigialos som är mysig att strosa ner till går det även piratskepp om man vill ut en tur på havet.

  Detta är lite av vad jag kommer på direkt bara men fråga bara igen om det är något speciellt ni är intresserade av.
  På Ving. se står lite om utflykterna de har, se här: https://www.ving.se/grekland/makrigialos/utflykter

  Sunwing och Makrigialos är så härligt och hotellet ligger väldigt fint vid en härlig strand så jag är helt säker på att ni får det underbart där om ni funderar på eller redan har bokat en resa dit!

  Hälsningar Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.