Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Taxi på Cypern - bilbarnstol?

Ska till sunwing Sandy bay och undrar lite hur det är att åka taxi med små barn? Dottern är 3 år och jag känner mig inte trygg med att hon inte skulle sitta i bilbarnstol. Tänker om man skulle behöva ta taxi hem från Aiya napa någon kväll. Någon som vet om det ens är möjligt att få tag på taxi där med bilbarnstol?

Kommentarer

 • Jag hade inte satt mig i en taxi på Cypern med en 3-åring.. Har besökt ön 4 ggr och har ännu inte åkt en taxi som kör "normalt". Bilstol tror jag blir svårt.

  De 2 senaste ggr vi varit där så har vi haft barn med, mellan 2 och 5 år, vi har satsat på sulky och starka ben, avstånden är ju inte enorma men för långa för småbarn att gå såklart. Lycka till

  Jonas
 • Hej Linda,

  Vad kul att ni valt Sunwing och Sandy Bay. Ett jättebra val med mycket fina stränder inom promenad avstånd.

  Du pratade om att ta taxi, är det till Aya Napa ni tänkt? Det ligger drygt 2km från hotellet och det finns en fin strandpromenad längs havet. Lätt att ta sig fram me barnvagn.

  Vad det gäller barnstol och taxi så har jag ingen erfarenhet av detta då vi gick till Aya Napa vilket som sagt gick alldeles utmärkt med vagn.
  Vår dotter var 2år när vi var där och den närmare strande Sandy Bay ligger så nära att vagn inte behövdes för den saken skull. Till Nissi Beach ca 1km från hotellet var vagn däremot ett måste.

  Önskar er en trevlig semester!

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej!

  Jag kan flika in med att vi beställde särskilt en taxi med bilbarnstol när vi var på Cypern för nio år sedan och fick reda på att det skulle gå att ordna. Taxin som kom hade dock en annan lösning på det hela än vad vi väntade oss, de hade gjort plats inne i bilen för att man skulle kunna rulla in vagnen så att sonen skulle kunna sitta kvar fastspänd i sin vagn under färden, sen om det var ett missförstånd i beställningen eller om detta var en variant på det hela vet jag inte! Nu är detta som sagt nio år sedan så det har kanske förändrats nu men jag tror också att det är lättare att promenera än att få fatt i en taxi med bilbarnstol!

  Ha en underbar semester när det är dax!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Vi har alltid med våran egen vilstol till våran son.
  I början av året åkte vi till SriLanka med flera flyg byten och taxi resor och då var det perfekt.
  En bilstol som lätt görs om till en ryggsäck.
  Finns att köpa på tex Barnresebutiken.

  Ulrika
 • Hej Ulrika!

  Vilket bra tips, ska jag lägga på minnet!:-)

  Ha en fortsatt skön påskhelg!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack snälla för alla svar och tips. Problemet är nog mest jag själv med en skruttig fot. Vet inte om jag klarar att gå de sträckorna men i värsta fall får jag ta taxi själv så får mannen gå med dottern i vagn. Min följdfråga blir då vilka vagnar man kan boka? Dottern kommer vara närmare 4 år och hon är ganska lång för sin ålder. Är rädd att vagnarna ska vara för små. Tanken är att kunna ta sig till nissi beach några dagar och Aiya napa två kvällar.

  Linda
 • Hej!
  Vad härligt med en resa till Sunwing Sandy Bay. Jag kan också rekommendera bilstolen som kan bäras som en ryggsäck, jag har sett flera medresenärer använda sådana. Det ska dock tilläggas att de jag har sett är i form av bälteskuddar, de som vi i Sverige brukar använda till våra barn över 4 år och inte de rejälare bilbarnsstolarna som barnen kan sitta baklänges i, en sådan kanske blir tung/otymplig att ta med på resan?

  Så här ser vagnarna ut på Sunwing Sandy Bay Beach.

  Ha en härlig resa och hör av dig om du har fler frågor!
  Med vänlig hälsning
  Stina

  Bifogad fil:

  Stina Möllstam
 • Åh tack för svar! Har nu bokat vagn, tror den skulle kunna bli bra de kortare sträckorna även om hon skulle vara lite för lång för den. Tack för all hjälp och bra information jag fått här.

  Linda
 • Hej,

  Jag undrar också hur folk reser med barn utomlands. Vi hade planer på att åka till Cypernb och Sandy Bay. Det blir inget av det!

  Min fråga är egentligen till alla föräldrar som reser med sina barn.
  Skulle ni sätta ert barn på 1-4 t.ex. obältade på en buss från flygplatsen och till hotellet? Skulle ni åka taxi utan att ha ert käraste i en bilbarnstol/babyskydd?
  Inget av det här skulle ni ju göra hemma så varför gör ni det på semestern?
  Är det för att resebolagen säger: "Vi följer de lagar som råder i landet"?
  Är vi så himla uppe i våra egna ***** att vi helt enkelt skiter i om våra finaste barn åker oskyddade i andra länder så länge vi får komma utomlands och sola och bada?

  Skulle ni börja aga era barn i ett annat land bara för att det är lagligt i det landet? Någonstans så måste väl ändå barnen få gå först? Inte vårt egna sol och bad "behov".

  Jag har pratat med Ving och har inte fått någon svar på varför de inte erbjuder säkra resor för sina resenärer/barn när de så hårt riktar sig till barnfamiljer i all marknadsföring och resortuppbyggnad med Lollo & Bernie mm.

  Paul
 • Då vill jag bara flika in att Max vikten på dess vagnar är 15 kg!
  Har dom varit när vi bott på Sunwing.

  Och till Dig Paul kan jag tala om efter att rest med Ving till tex. SriLanka, Cypern, Rhodos, Turkiet, Malaysia att ta med Bilstol som Du checkar in som special bagage har aldrig varit några problem för oss!
  Så kan Du använda den på transfer, lokala bussar, taxi m.m.
  BIlstolen/ryggväskan jag tipsade om är givetvis för barn som kommit upp till rätt vikt och längd!
  Passar även perfekt för barnet på flygstolarna då dom kommer högre upp (men får ej användas vid start och landning)
  Tror faktiskt att dom flesta av oss föräldrar är måna om våra barn och det har vi alltid upplevt att Ving varit med när vi rest!!!!

  Ulrika
 • Sen vill jag bara tillägga med att vi alltid velat ha våra egna bilstolar/babyskydd för då vet vi att dom är säkra och vi vet även att dom inte är för gamla för att använda (vilket kan orsaka hemska skador vid en krock)
  Kommer det en taxi med en Bilstol i har Du ingen aning om ålder på skyddet, plasten kan va sprucken utan Du ser det tex....
  Varför ta för givet att föräldrar struntar i säkerheten bara för dom lämnar sitt hemland?!
  Så res och njut om Ni kan och ta med dom bilstolar och bilskydd Ni behöver, Ving som resebolag har aldrig sagt nej till oss.
  Såklart att det blir att bära på för oss föräldrar men VÅRA BARN ÄR JU VÅRAT ALLT eller hur??!!

  Ulrika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.