Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Syskon i barnklubb - Sunwing Fañabé Beach

Vi åker till Sunwing Fañabé i början av januari. Hur kan man hantera att rätt tighta syskon på 5,5 år och 9 år inte får vara i samma aktivitetsrum? Misstänker att det kan bli lite besvikelse runt det (då främst loungen kommer att locka båda...). Är det strikt åldersgräns på 8år?

Kommentarer

 • Hej Thorunn,

  Jag är osäker på hur strikta de är på reglerna så vågar inte svara på det men det har upplevt när vi rest är att de är ganska noga med åldersgränserna ändå, särskilt på aktiviteterna men även i Teen Lounge för att de ”stora barnen” ska få känna lite stora och vara för sig själva en stund. Vi har oftast rest högsäsong när det varit många barn som velat vara där och kanske måste de vara ännu hårdare på det då så att alla som har rätt ålder får plats men det är så jag upplevt det iallafall.

  Vi har samma ålderskillnad på våra barn och de tycker också om att göra saker ihop men tycker ändå att det fungerat bra de åren de fick gå på olika aktiviteter. Miniland har t ex öppet hus sex dagar i veckan för alla åldrar om man vill sitta och pyssla lite eller titta på en film ihop. Sen finns det ju ofta en hel del aktiviteter förutom bad i pool och allt det där som barnen kan göra ihop utanför miniland och Teenlounge också, tex finns det ofta utomhusschack, biljard/pingisbord på området som hela familjen kan ha kul vid. Vill de använda dator har det på många Sunwing vi varit på funnits datorer i offentliga utrymmen ex vid receptionen där jag sett många barn i olika åldrar sitta och spela datorspel ihop.

  Jag hoppas det ska lösa sig och att ni ska få en härlig semesterresa ihop!

  Vill du ha vidare info eller svar på frågan så prova att maila hotellet på: fanabe@sunwing.net (skriv på engelska)

  Häksningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för svar! Bada och äta glass är väl det vi kommer att göra mest egentligen. Datorn lockar tillräckligt här hemma och det är ju inte därför vi åker 😀 Vi får se till att göra kul saker ihop och som du säger, de stora har ju behov av att känna sig just stora ibland så kanske blir det inga problem alls.
  Thorunn
 • Håller helt med, det är skönt att åka bort från datorer o allt sånt och få vara utan det ett tag! Ni kommer defintivt hitta mkt annat att göra, tror ni kommer få det toppenbra!

  Trevlig resa när det är dax!


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • När vi var på SW Arguineguin för tre år sedan så var det ok att yngre barn var i Teen Lounge när det inte var någon arrangerad aktivitet. Vet ju inte hur det hade varit om det varit knökfullt förstås, det var inte jättemycket folk i Loungen när vi var där.

  Vad det gäller Lollo och Bernie för yngre barn är det stenhårt treårsdagen som gäller. Vår yngsta som fyllde 3 den dag vi åkte hem senast vi var i väg (och därmed t o m bokades som 3 eftersom det är ålder på hemresedagen som ska anges) fick tvärnej till att delta i Lollos födelsedagskalas trots att han bara var 2 dagar för liten och dessutom hade två storasyskon med sig. Lite "taskigt" kan jag tycka, men de hänvisade till reglementet och då var det ju inget att göra åt det.

  Hoppas ni får det bra i Fanabe! Vi åker dit om en månad drygt
  Anna-Karin
 • Hej,

  Vad det gäller Teen lounge tror jag också svaret beror på tillgänglighet dvs svårare vid högsäsong. Men att åldernsgränsen på 8år inte är lika strikt som 3år.
  För när det rör sig om Lollo & Berni club och 3-7år är det som Anna-Karin skrev tvär nej.
  Detta är en försäkringsfråga, och man vill ju inte hamna i ett dilemma om något skulle hända men där & då håller jag med dig Anna-Karin. Våra tvillingtjejer fyllde 3år, veckan efter vi kom hem, medans vår 7 åring sprang på massa aktiviteter. 
  Men någonstans ligger ju ansvaret och då måste Ving ha en gräns.

  Hoppas ni får en härlig semester Thorunn & njut av ledig tid tillsammans.

  Med vänlig hälsning, Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.