Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kombination i Thailand - Sunwing Family Resorts

Är det värt att göra en kombinationsresa med 1 v SW Kamala beach och 1v SW Bangtao beach?
Känns det som att man får ut mer av resan? Är det så pass stor skillnad på resorten och stränderna?
Vad kostade transfern/taxi mellan hotellen?
Mvh
Helena

Kommentarer

 • Hej Helena!

  Jag förstår att du funderar, smaken är ju väldigt varierad men vi har varit mycket nöjda med de kombinationsresor vi har gjort i Thailand och inte alls missnöjda med att kombinera Sunwing Kamala och Bangtao under en 2v resa. Samtidigt är det många som föredrar att verkligen bo in sig på ett ställe under 2v för att slippa 'bryta upp' efter 1v.

  Vi kombinerade dessa resmål i nov 2011 och besökte Sunwing Kamala enbart under 2v i mars 2016. Resmålen och resorterna skiljer sig åt och kompletterar varandra vad gäller ffa miljö och läge, serviceutbudet på resorterna är likvärdigt tycker jag. Kamala ligger en kort promenad från stranden medan man i Bangtao kan ligga i poolen och glimta havet därbakom. I Kamala finns ett större restaurang och shoppingutbud medan Bangtao är mer avsides.

  Du hittar en tidigare tråd om en liknande fråga här;
  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/bangtao-och-kamala-i-thailand/

  Jag har för mig att transfern mellan resorterna bara tar ca 20min och kostar därför inte mycket alls, ca pris gissningsvis 100kr med en lokal taxi.

  Återkom gärna med fler frågor, vore jag er hade jag valt kombination igen!

  Med vänlig hälsning, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Hej Gölin och tack för svar.
  Ni som varit på både SW Kamala och Bangtao, hur skulle du beskriva stränderna, är de båda långgrunda och barnvänliga? Lika fina? Klart vatten? Vågor?
  Vad tyckte du bäst om på resp resort?
  Vi måste bestämma oss inom kort och känner att stranden blir lite avgörande.
  Tack på förhand
  Helena Lindberg
  Helena
 • Hej igen,

  Vi har tidigare haft en tråd här om huruvida stränderna är långgrunda vid dessa resorter eller ej, mitt minne tycks svikta då vi var av olika åsikt där 😀 ;

  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/kamala-eller-bangtao/

  Min upplevelse var under vår första resa att Bangtaos strand var finare och mer paradisisk då den inte var lika exploaterad som Kamalas. Sen dess har det dock hänt mycket då myndigheterna har 'rensat' på stränderna och således fått bort många restauranger, parasolluthyrare och dylikt som delvis hade tagit över vissa stränder. Numer ligger dessa en bit ifrån havsranden så att strandremsorna är bredare.

  På den tiden upplevde vi Kamalas resort som nyare och fräschare, därav att vi återvände dit och inte till Bangtao år 2015. Under sommaren 2017 har dock Bangtao fått sig ett renoverande ansiktslyft vilket gör att båda resorterna sannolikt känns nya och fräscha i dagsläget.

  Dessa stränder ligger utefter samma kustremsa fast vid olika vikar, vattnet har jag för mig är ganska snarlikt i upplevelse. Det finns lugnare och vågigare dagar även om Kamala ligger i en djupare vik och säkert då lite lugnare. Sanden är snarlik vid resorterna och vattnet är inte kristallklart.

  Strandläget är plus för Bangtao medan det centrala läget är plus för Kamala vilket ökar på tillgängligheten till andra restauranger och lokal shopping. Kamalas poolområde är större och i jämförelse med Bangtao (2011) fräschare.

  Smaken är tudelad, ni kommer garanterat bli nöjda oavsett!

  Mvh Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.