Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

SW Kallithea HELIOS / POSEDION

Hej!
Vi behöver rådgivning gällande rummen på SW Kallithea Beach och speciellt på Helios.
Det finns tyvärr inga rum kvar vid poolområdet men det finns rum som heter "3r-lgh ROYAL FAMILY SUITE,st terrass m omgivningarna" och som iaf verkar ligga nära poolområdet.
Det står att terassen är "mot omgivningarna" men hur ser dessa "omgivningar" ut? Är det gräsmatta / träd med chans för skugga?
Är det någon som har bott där och har foton vore vi superglada!!! :-)
Vi har även tittat på Poseidon men där verkar det inte vara så grönt eller lummigt?
Vi har två barn på 4 och 7 år och vill gärna att de skall kunna springa ut från terrassen och leka och då vore det roligt med något mer som lockar än "bara" gångvägar och asfalt? ;-)
STORT TACK på förhand! /Ulrika

Kommentarer

 • Hej,

  Jag har tittat på hotellkartan men kommer inte ihåg exakt hur det ser ut utanför de rummen på Helios. Det är möjligt att det är gångvägar och andra hotellbyggnader utanför och inte någon egentlig lekyta. Mest barnaktivitet är det runt poolområdena och även vid Heliosområdet på gräsmattan i närheten av poolområdet.

  Poseidon är ett jättefint område, men som du skriver så är det gångvägar utanför och det bästa med det läget är havsutsikten. Här är det mycket lugnare och när jag har gått förbi där har jag fått intrycket att det kanske är familjer med lite äldre barn som bor här. Barn som vill chilla på terrassen och som själva rör sig på hotellområdet.

  Terrasserna där är hur fina som helst men det känns som ett lugnt område. Det finns en stor gräsmatta bakom Poseidon, mellan Poseidon och Ariadne där barn kan leka men då ser ni dom inte från terrassen eftersom det är bakom byggnaderna så det kanske inte är så praktiskt.

  Jag tror inte att något av rummen du frågar om är så att man kan själv kan sitta på terrassen och titta på barnen som leker lite längre bort på något bra lekområde. Det finns ju massor av bra lekområden på området men det blir lite andra lägen och då behöver ni följa med barnen dit för att ha koll på var dom är.

  vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Helena!
  Tack för snabb och utförlig information.
  Okej, då var det som jag befarade, att inget av dessa skulle fungera så bra egentligen om vi som föräldrar vill passa på att slappa lite på terrassen men ändå ha koll på barnen...
  Har du någon rekommendation på vilka av rummen man skall boka på Kallithea för att kunna ha det så?
  Eller om du har tips på någon av de andra Sunwing family resort skulle kunna passa oss? Vill alltså helst ha terrass och gärna 2-3 rum och helst bo nära "där det händer" ;-) Alltså nära pooler och Miniland.
  Med vänlig hälsning /Ulrika
  Ulrika
 • Hej igen,

  På Kallithea så är det Lollo och Bernie suiterna som ligger bäst till. De mellanblå som du ser på kartan nedan.

  I övrigt kan jag tänka mig att det är ett liknande upplägg på de övriga Sunwing, att Lollo Bernie suiterna kanske i de fall där det funkar har ett sånt läge, men det är bara en tanke jag har som kan vara värt att kolla.

  Jag har inte koll på var de bästa rummen med de förutsättningar ni önskar finns på övriga Sunwings. Vi är lite tvärtom, vi vill ha havsutsikt, lugnt läge och minimal insyn 😉 Men jag förstår fördelarna med ett läge där barnen kan springa ut och in och man ändå har lite koll på dom.

  Du kan alltid kolla med ving också och fråga deras säljare om råd.

  vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej, på Kallithea har vi haft rum mot omgivning/gata vid Helios med terass. Vi fick då rum 1802, https://images1.ving.se/images/SiteID1/HotelOverView/RHOSHEL_SE.png?v=31
  Det rummet ligger väldigt nära sportbaren, Minimarket och Deli samt huvudbyggnaden Athena via huvudingången. Vill man promenera via poolområdena till Athena är promenaden lite längre, vi bodde alltså både nära och avsides - vi kunde välja hur vi skulle gå.
  Utanför rummet fanns en långsmal gräsmatta som barnen kunde slinka ut på, välavgränsad från en parkering med en häck.
  Vi var nöjda med rummet och dess läge.

  Med vänlig hälsning, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.