Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Svalast (!?) vid Medelhavet i juli

Hej igen!Känns som om jag flyttat in på detta forum .I dag har vi fått avboka vår Cypernresa som skulle ägt rum om två veckor eftersom lillebror lyckades hoppa studsmatta o bryta benet i går m 6 v gips som följd.Vi brukar välja att resa höst eller vår just då det känns som för varmt för vår smak mitt i sommaren, men nu kanske det ändå är läge för en kompensationsresa. Cypern tror jag def blir för varmt, men läser man temperaturtabellerna verkar ju Mallis inte fullt så hett. Har någon erfarenhet? Tack på förhand
Anna-Karin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anna-Karin!
  Som alltid är det ganska vanskligt att uttala sig om väderfrågor. Och vad som är för varmt för någon är helt ok för någon annan. Sen kan ju säsongerna skifta såklart och ett år är Cypern varmast i Europa och nästa år är det något annat resmål. Ja du förstår.... Medelhavet i juli är väldigt varmt, det är ju helt klart. Sen kan det kanske vara så att Cypern är ännu lite varmare än Mallorca men jag skulle nog säga att Mallorca i juli också är väldigt varmt, och frågan är om man känner skillnad på kanske 33 och 35 grader.
  Min rekommendation är att ni framförallt funderar på om ni kan tänka er att åka i juli eller inte och kan ni det så skulle jag kanske säga att det inte spelar någon större roll var ni åker. Men det är min personliga åsikt och det kanske finns någon annan som har någon annan tanke om detta.

  Hoppas att ni får en riktigt härlig resa, varthän och när än ni åker.

  Mvh Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej!Tack så mycket för svar!! Vi hade ju som A- plan att faktiskt åka både nu i maj och i senhöst i år, men efter lite funderande blir det nog så att vi nöjer oss med höstresan när det nu blev som det blev. Pooler o hav finns ju kvar nästa år också .
  Anna-Karin
 • Hej Anna-Karin, 
  En höstresa låter som en säkrare plan än att resa i juli om man inte vill uppleva hetta på sin semester. Då det allt som oftast är som Ronny säger mycket varmt runt hela Medelhavet. Vänner till oss besökte Rhodos & SW Kalithea i juli 2016 och flera dagar gick temperaturen upp till 40 grader.Själva åker vi oftast tidigt på säsongen eller på hösten just av den anledningen. Cypern i mitten av september är underbart även på Teneriffa i november har vi fått uppleva underbara dagar med temperaturer mellan 25-30. Men återigen håller jag med Ronny om att väder är vanskligt att prata om och jag tycker också ni ska utgå från vart och när ni vill resa. 
  Lycka till med era planer och önskar er en  trevlig resa när det är dags. Med vänlig hälsning, Emely
  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack för svar ! Det blir nog helt enkelt en höstresa och så hittar vi på nåt kul här i Sverige i sommar. Ha det bra!
  Anna-Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.