Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Side East Beach i Turkiet eller Sunwing Makrigialos på Kreta?

Vi vill åka en vecka i mitten av maj med vår son på 20 månader, sunwing Kreta eller Side East kollar vi mest på. Nån som kan rekommendera nåt utav dom? Kreta lockar mer men transfern känns lite jobbig med en liten kille som inte gillar att sitta still.
Med vänlig hälsning, John

Kommentarer

 • Hej John,

  Vad härligt att ni har en resa pågång!
  Jag har inte varit på Sunwing i Side men jag - vi gillade verkligen Sunwing Makrigialos liksom Ocean Beach Club (som ligger precis i anslutning till Sunwing på Kreta). Vi bodde på O.B.C men hängde mycket på Sunwing för att få mysa m Lollo o Bernie o deras aktiviteter.

  Vi funderade också över den långa transfern då vi reste med en 6mån bebis o en 2åring men vi kände att det är värt att testa - platsen såg så härlig ut! Så vi bunkrade med lite mellanmål och barn-appar osv ifall inte sömnen skulle infinna sig.
  Vid bokningen prickade vi in en flight som gick tidigt på morgonen så transfern skulle komma under 'lunchvilan'. Vi gick av planet, den äldre 'sprang av sig' lite på flygplatsen o fick sedan något litet att äta o somnade sen gott på transferbussen o vi fick oss en rejäl dos av Kretas landskapsbild :).

  Är det mycket spring i benen eller slut på energi kommer även ett litet stopp halvvägs under transfern.

  Resorten är mysig, den ligger i en brant backe ned mot havet o har ni balkong mot havet så får ni en magisk utsikt. Havet ligger precis nedanför i en lugn bukt med fin sand att bygga sandslott i. Värt är dock att ha en sulky eller liknande med för små korta ben då vissa backar inom resorten är 'tuffa' och/eller om ni vill ta en lite längre promenad ner mot centrum.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor o så får någon av mina andra kollegor svara på hur Sunwing Side East är :).

  Hursom är det från hjärtat verkligen värt mödan att ta sig till Kreta!

  Med vänlig hälsning, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Både OBC och Sunwing Kreta ser jättefina ut men är det någon som vart på Kreta i mitten av maj? Hur är vädret? Är det säkrare att åka till Turkiet om man vill ha varmt och soligt?

  John
 • Hej John!

  Jag tänkte börja med säga att jag även kan rekommendera Sunwing Side East Beach som du nämnde att ni funderade på! Det är ett jättefräscht hotell med två fina poolområden och trevliga restauranger med jättebra mat, vi trivdes kanon där! Stranden har du ca 500 m bort, antingen tar du en promenad dit eller åker med bussen som går från hotellet. Side East Beach ligger lite utanför centrum men vi tog taxi in till Gamla stan några kvällar där du hittar en hel del butiker och där det är lite mer liv och rörelse.

  Vädret - Vi var på Kreta sista veckan i april ett år och hade helt okej väder den veckan, varmt och skönt på dagarna men på kvällen behövdes en extra tröja. Kan också jämföra med Rhodos som vi var på i mitten av maj förra året, vi hade även där helt okej väder som svensk sommar ungefär. Vissa dagar var det lite blåsigt och molnigt men för det mesta sken solen på oss men även här kunde kvällarna kännas lite kyliga. Jag tror att Kreta och Turkiet ligger vädermässigt hyfsat lika i maj, kanske att Turkiet kan ligga någon grad högre och upplevas som lite varmare men det kan nog skilja från år till år och svårt att säga helt säkert!

  Lycka till med semesterplaneringen och jag är säker på att vad ni än väljer att åka får ni det jättebra!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej igen,

  Jag tog en sista-minuten till Kreta i mitten av maj för några år sedan. Då hade vi väldigt blandat väder med både solstolsläge i solen liksom mulet o regn. Kvällarna kändes som svensk sommar - dvs extra tröja på så som Anneli skrev.
  Turkiet har jag ingen erfarenhet av på våren men enl klimattabellerna ligger de på 25'c jämfört med Kretas 23'c - marginellt känns det som.
  Med vänlig hälsning, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Jag har varit på båda ställena flera gånger. Suwing Makrigialos ligger oerhört vackert på två kullar ovanför havet och med helt gudomliga omgivningar. Har man aldrig varit där bör man definitivt åka dit någon gång. Makrigialos är ett av dem ställen i Europa som har mest soltimmar på ett år, men man får också räkna med att det kan vara blåsigt där.

  Flygplatsen och transfern går dock defintitvt smidigare till Side än till Magrigialos, vilket är en anledning till att vi åkt dit istället de senaste åren. Turket och Sunwing East Beach är på många sätt modernare än Kreta och Sunwing Makrigialos - infrastrukturen och hotellet har betydligt färre år på nacken. Dessutom upplever jag att vädret är säkrare i Side - något varmare och framförallt mindre blåsigt. Det bästa med Sunwing East Beach är stranden där hotellet har en Beach Club - ett underbart avkopplande ställe. Den turkiska maten på hotellet går heller inte av för hackor.

  Johan W
 • Makrigialos är fint! Var där i slutet av april och det var varmt och fint väder. Dock var poolen väldigt kall då. Transfern var väldigt lång!

  Jennie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.