Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

sunwing Side East Beach vilken byggnad bäst?

Hej! Vi har bokat resa till Sunwing hotellet i Side nu till sommaren (juni). Vi har bokat 2 rums lgh Family mot poolområde och har följande frågor. Har sett att man kan önska rum och vi har funderat på att välja byggnaden där Miniland och lekplats finns. Är det långa avstånd mellan byggnaderna? Lugnare/livligare vid något av dem? Något annat att fundera på vid val av rum? Tacksam för svar. Hälsningar Hanna

Kommentarer

 • Hej Hanna!
  Va kul att ni bokat East side, verkligen ett toppen fräscht hotell.
  De båda hotellbyggnaderna ligger precis i anslutning till varandra och man kan också gå emellan via en tunnel om man inte vill korsa vägen.
  Bägge byggnaderna är uppbyggd runt liknande poolområde. Där miniland och lekplats finns, där finns även vattenrutschbana och blir helt naturligt lite mer livligt än den andra där vi bodde. Vi uppskattade att komma dit efter några timmar i miniland och vattenrutschbanorna.
  Det är helt klart en smaksak men eftersom det är så nära emellan tycker jag inte det är en avgörande faktor. I huvudbyggnaden ligger även Fino restaurant och showbaren samt buffén och reception vilket gör att det blir mer folk i omlopp.
  Sammanfattningsvis är hotellet toppen och bägge byggnaderna likvärdiga. Vill ni ha full rulle hela tiden ska ni välja huvudbyggnaden och lite lugnare den andra.
  Ha en riktigt skön resa
  Hälsning Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej!
  Tack för ditt svar. Lite följdfrågor. Huvudbyggnaden, är det den vid Miniland? Vägen mellan byggnaderna är den trafikerad eller hotellets? Hur är det med hissar, finns dem i alla byggnader?

  Mvh
  Hanna

  Hanna
 • Hej Hanna!
  Ja huvudbyggnaden är den som miniland ligger i. Vägen mellan byggnaderna är hotellets egen och trafikeras av bussar och bilar som ska till hotellet. Det är typ en uppfart. Utanför hela hotellet går en väg som är ganska trafikerad.
  Hissar finns i alla byggnader.
  Hälsning Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Tack för ditt svar. ☺

  Mvh
  Hanna

  Hanna
 • Hej Hanna,

  Härligt med en resa till Sunwing East, vi trivdes också mycket bra där.
  Ett mysigt, fräscht & genomtänkt hotell.

  En annan aspekt att tänka på vid val av rum är om ni vill ha eftermiddagssol & då även om ni bor längre upp även solnedgång från balkongen.
  Alla rum med balkong mot poolområdet vätter mer eller mindre mot havet också även om det är en bit bort.
  I den delen med miniland/ruchkanorna så har alla rum utom (xx13-xx16) på varje våning eftermiddagssol å då även chans att havet. Likaså i den andra delen då är det rummen (xx16-xx18) som har sol på dagen men mer skugga framåt eftermiddagen & då svårare att se solnedgången.
  Ist så har rummen (xx13-x16) sol på dagen men skugga fram mot eftermiddagen.
  Vad som passar & er familj bäst vet ju bara ni men om ni väljer ett rum högre upp så får ni en underbar utsikt. Vi bodde på våning 3 och i alla byggnader finns hiss så det var inget som påverkade oss.

  Önskar er en underbar resa!
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Emely

  Tack för ditt svar, bra att tänka på.

  Just nu är vi lite i valet och kvalet om vi ska boka om vår resa pga oroligheterna i Turkiet.

  Mvh
  Hanna

  Hanna
 • Hej! Va i side i år å allt va kanon. Nästa år ska barnen med å då detta hotell verkar kanon på alla sätt. Plus att lollo bernie finns där de e ju kanon 😀 nu till frågan: hur tar man sig från era hotell till den västra stranden? Går det ens? Kan man gå hur lång tid tar det i så fall? Eller måste man åka taxi ? MVH Daniel

  Daniel
 • Hej Daniel!
  Ja side är verkligen jättebra, hoppas ni får en toppen semester detta år igen.
  Jag är lite osäker på din fråga när du skriver hur man tar sig från "era hotell" till den västra stranden. Menar du specifikt från Sunwing Side Beach eller menar du från alla hotell i området?
  Jag kan svara på frågan om sunwing och då tror jag du vet att närmsta strand (East Beach) ligger ca 500 m från hotellet och det fungerar utmärkt att gå ner eller ta badbussen från hotellet.
  Till västra stranden skulle jag rekommendera taxi som går precis utanför hotellet. Det är ju en bit ifrån East Beach och är osäker på priset. Förra gången vi var där kostade en taxi in till Side old town 15 lira och jag skulle gissa på minst det dubbla till West Beach. Nu skall tilläggas att West Beach är relativt stor och det beror ju vart ni skall.
  Hoppas du fick svar på din fråga och att ni får en toppensemester. Har du några mer funderingar så återkom gärna.
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.