Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är Sunwing Sandy Bay Beach det bästa alternativet för oss?

Hej

Vi har under flera år varit på Sunwing Sandy Bay på Cypern, personalen, boende och maten är suverän. Vad tycker ni, finns det något liknande eller ligger detta i top?

Kommentarer

 • Hej Magnus!

  Jag har själv inte varit på Sunwing Sandy Bay än men har förstått att det är ett väldigt omtyckt och fint hotell som många uppskattar. Tänkte däremot berätta lite om några hotell som jag tycker mycket om och som jag tror ni skulle gilla.

  Sunwing Side East Beach i Turkiet är ett väldigt fräscht nybyggt hotell som stod klart 2012. Rummen är jättefina och hela hotellet är inrett i en modern turkisk stil. Hotellet har två fina poolområden och vid det ena finns två rutschkanor. Du har allt som du har på Sandy Bay här också, allt ifrån miniland, shower till restauranger med jättegod mat. Vi tyckte personalen här var fantastiskt trevliga och jättegoa mot barnen.
  Skillnaden mot Sandy Bay är att i Side så har du en bit, ca 500 m till stranden och inte samma närhet till centrum som du har när du bor på Sunwing på Cypern. Ni tar er dock lätt in till centrum - Gamla stan med taxi om ni önskar lite mer liv och rörelse men det är det jag tror ni kommer tycka är den stora skillnaden att Sunwing Side East ligger lite mer "ensligt" än vad Sunwing Sandy Bay gör.

  Förra våren var vi på Sunwing Kallithea på Rhodos som vi också tyckte mycket om, ett större Sunwing med fyra olika hotellbyggnader och två poolområden. Det ligger väldigt fint ner mot havet och ni lätt gå ner till havet och bada precis nedanför hotellet, här är det dock stenstrand.

  Ett annat hotell jag skulle vilja ge er förslag på som jag tror skulle kunna passa era önskemål är Sunwing Alcudia på Mallorca just för att det ligger som det gör, strandnära och har också närhet till centrum. Jag har själv inte besökt just detta Sunwing på Mallorca så kan inte uttala mig om hur själva hotellet och personalen o dyl. är men har inte hört någon som varit missnöjda där och många har Sunwing Alcudia som en stor favorit!

  Återkom gärna med fler frågor till oss om det är något annat ni undrar över eller har några mer speciella önskemål om vad det är ni vill ha ut av hotellet och resan så ska vi försöka hjälpa er med fler förslag isåfall!

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Magnus,

  Jag har själv varit på Sandy Bay och vi var jätte nöjda och jag förstår att det är en favorit. Men flera andra Sunwing är minst lika bra.
  Det beror mycket på vad ni uppskattar mest och inte skulle vilja vara utan. Närheten till centrum, strand, poolområden, maten, när ni tänkt åka dvs om det är fokus runt Medelhavet eller om ni kan tänka er ex Röda Havet och Egypten.

  Sunwing Waterworld Makadi Beach har en vacker strand och större än den den strand som ligger närmast Sandy Bay. Det färgglada fiskarna och det klarblå vattnet gör det ännu mer exotiskt och det känns verkligen att man lämnat Europa och Medelhavet. Vi själva fick bo på hotellet bredvid då det hösten 2011 inte hade hunnit bli färdigt men området är jättefint med stora och ståtliga strandpromenader. Det finns ett köpcenter, Makadi Mall i närheten av hotellet detta var inte helt färdigbyggt 2011 men redan då fanns det ett flertal butiker och restauranger och detta borde vara klart nu. Vi hade gärna åkt tillbaka för att få uppleva Sunwing Makadi Beach på riktigt även om vi var jättenöjda med vår resa hit både vad det gäller hotellet, området, personalen och maten.
  Detta är enda gång vi haft all inclusive och vi var mer än nöjda då vi hade ett flertal olika restauranger att välja på, detta kan ha ändrats något sen vår resa och då Sunwing Makadi Beach öppnats så titta på Ving.se för mer exakt information.

  Återkom gärna om du vill jämföra något mer precist med Sandy Bay.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Emely

  Tack för ditt svar! Sunwing Makadi Beach ser fint ut, jag är lite nyfiken på Egypten, men har hört att det är mycket slum där... Vi har även tidigare varit på både Sunwing Alcudia på Mallorca och Sunwing Kallithea på Rhodos, men vi känner att både maten och personalen var bättre på Cypern.

  Magnus
 • Hej Magnus,

  Sunwing Waterwold Makadi Beach ligger lite avsides till och hela området - både hotell och strandpromenad är väldigt fräscht och nyanlagt - ingen slum där vad vi såg. Vi var där våren 2013 och verkligen supernöjda med rum, poolområden, vattenlek och hav - så vackert, stilfullt och återigen fräscht.
  Vi var tyvärr dock inte alls nöjda med matutbudet, ja - det fanns både buffetrestauranger och restauranger med olika teman inom området, men maten och drinkarna som serverades tyckte vi inte alls höll måttet, varken i utbud eller kvalitet. Vår favorit blev restaurang Fino, som var många pinnhål bättre än de andra liksom kaffet med skummad mjölk som man kunde få i Lobbybaren! Det finns även en del restauranger precis utanför i Makadi mall som också ingår i all-inclusive men de testade vi ej. Vad gäller personalen kändes det som lite olika läger hos den inhemska personalen, de med högre 'befogenheter' var alltid väldigt service-minded medan många av killarna 'på golvet' kunde uppträda ganska arrogant. Vingvärdarna och personalen i Miniland var underbara!

  Om jag får föreslå ännu ett alternativ eftersom det känns som att ni verkligen vill få ut något extra tycker jag att ni ska testa Ocean Beach Club på Kreta. Där har de öppnat upp som ett lite lugnare och lyxigare 'annex' till Sunwing Makrigialos (som ni även fritt får utnyttja). Fina rum som är modernt inredda med en jättefin utsikt över havet. Stranden ligger precis nedanför i en bukt med fin sandstrand liksom Sandy Bay.

  Det är en lugnare stämning vid O.B.C:s pooler samt vid restaurangen där både mat och personal höll toppkvalitet.

  O.B.C är verkligen en pärla värd att testa!

  Hör gärna av dig igen om du har fler frågor,

  Med vänlig hälsning Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.