Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Sandy bay ( Cypern) eller Sunwing Kallithea (Rhodos)

Hej!

Vi är 2 vuxna med 2 Pojkar, 4 &9 år. Har beslutsångest på vilket hotell vi ska välja?

Bättte flygtider till Rhodos. Men hur är stranden??
Cypern strand ser finare ut. Men sämre tider.
Hur är all inclusive på desss hotell??

Vill ha både negativa och positiva kommentarer om dessa boenden 😀
Vi bodde på sunwing Alcudia beach i somras. Det var helt underbart! 10 av 10.
Tack på förhand!
Mvh / Nathalie

Kommentarer

 • Hej Nathalie!

  Det är två fina hotell ni tittar på så förstår att det är svårt att välja!

  Jag ska försöka redogöra lite för vad jag tycker om hotellen och dess skillnader så kanske mina Sunwingföräldrar-kollegor kan fylla på med vad de tycker sen också.

  Sunwing Kallithea - Rhodos.

  Plus:
  Kort Transfer, ca 20-25 min från flygplatsen.
  Härligt läge vid havet, havsutsikt från många lägenheter.
  Ett fint och stort hotell med flera olika byggnader med många olika typer av boenden och lägen.
  Bra mat på både Fino och Costas Kitchen (ligger så fint vid havet), har inte provat inclusive här.
  Väldigt nära till stranden, smidigt när man bara vill gå ner och ta ett dopp eller leka lite där.

  Minus:
  Ligger en liten bit ifrån centrum så för att kunna ta er in till stan så behöver man ta taxi eller buss.
  Stranden är lite mindre och inte sandstrand utan mer småstenig strand men funkade fint ändå men vi var inte jättemycket på stranden då poolen ofta blir en favorit hos oss.

  Överlag ett jättefint hotell som vi trivdes bra på!

  Sunwing Sandy Bay Cypern

  Plus:
  Fint & fräscht hotell med låga utspridda byggnader.
  Strandnära, inte riktigt lika nära som på Rhodos men en kort promenad ner från hotellet finner man den. Vi gick dock oftast till Nissi Beach som låg ca 10 min bort kanske då vi tyckte här var bättre. Fin sandstrand och härligt vatten vid båda ställena, här var vi ovanligt mkt på stranden för att vara oss!-:)
  Nära till centrum och fler restauranger, lätt att bara strosa ut på gatan och upp längs gågatan till centrum, ett plus för oss som gillar att gå en runda på stan efter maten på kvällen t ex.
  Toppenbra mat på både La Tasca, Fino och inclusive.
  Solsäkert klimat.

  Minus:
  Poolen kändes lite trång högsommartid.
  Centrum är ngt slitet.

  Även detta hotellet trivdes vi kanonbra på!

  Hoppas att du fick lite vägledning och att ni så småningom kan välja vad som blir målet för nästa års semesterresa. Jag skulle absolut kunna åka tillbaka till båda och det kommer vi säkert att göra också, det är så fina hotell båda två och vi har varit väldigt nöjda me båda resorten!

  Lycka till med funderandet & ha en fortsatt trevlig helg!-:)

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej,
  Jag har bara varit på Sunwing på Rhodos. Vi har varit där juli/augusti de senaste gångerna. Det har varit kanonvarmt. Vi har också som er suttit och jämfört Rhodos och Cypern. Jag har hört mycket gott om Sunwing på Cypern och vill gärna åka dit. Men vi har valt Rhodos därför att Cypern är varmare, och det skulle bli för varmt för oss den tiden på året när vi har haft möjlighet att åka, när det är högsommar.

  Anneli har ju skrivit väldigt bra om hur det är på Kallithea. Vi har haft Costas inclusive, tror jag det heter, när vi varit där. Inte All inclusive utan lunch och middag fem dagar. Maten är jättebra. Barnbuffén kanske känns lite enformig. (Det är pasta, strips, mos, köttbullar, hamburgare, nuggets och korv och grönsaker mm.) Men den stora buffén är jättefin, mycket att välja på och gott. Maten nere på Costas Kitchen är också bra. Jag är supernöjd med det stället, vi har ju varit där tre gånger nu. Det enda jag ser på minussidan är att hotellet ligger lite avsides och några kilometer från Rhodos stad. Men jag rekommenderar det varmt.

  Stranden på Kallithea är bra. Det är lite större rundade stenar på botten. Det blir djupt ganska snabbt. Klart vatten, fina stenar och lite, småfiskar gör det till en perfekt strand för barnen tycker jag. Men jag har också hört att stranden på Cypern är finare, det är väl mer finkornig sand där tror jag. Men stranden på Kallithea är helt okej i min mening.

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Har provat båda och Cypern vinner klart. Jättegod mat och stor variation på buffer och frukosten. Snacks och mellanmål känns mycket fräschare, nyttigare och mer att välja på. Vi har haft all-inclusive.Finare stränder, alla lägenheter är renoverade. Plus för Kallithea är den korta transfern och havsutsikten. Det var inte dåligt på Kallithea men allt känns lite bättre på Sandy bay. Vi åker med barn och barnbarn 12 pers,barnbarnen har varit mellan 6 månader och 10 år.

  Elisabeth
 • Hej

  Varit på båda ställena och kan bara säga att sunwing sandy bay beach slår kallithea. Mysig atmosfär och kul med temakvällar, även med uppträde på den cypriotiska aftonen. Lite mer utanför att göra utanför hotellet om man inte vill vara där hela tiden. Kan rekommendera båten black Pearl, halvdag till havs med "teater ". Kallithea hade inget sånt att erbjuda.
  Stranden är långgrund med jättefin sand på Cypern. Har även åkt yellow submarin och cpt marko. Underbara åkturen.
  Cypern har även ett fint vattenland man kan besöka, perfekt för barnfamiljer.

  Nä, det blir cypern för oss för tredje gången

  Jenny

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.