Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing sandy bay beach i början på april?

Hur är det på sandy bay beach i början på april? Poolerna ska vara uppvärmda tom april, hur varma är de då och hur blir det med värmen efter att de inte värms längre? Undrar också över det övriga livet (affärer och restauranger) är det dött i början på april? Finns det något centrum som inte är turistiskt? Hur långt måste man ta sig då?
Är taxi dyrt?

Kommentarer

 • Hej Frida!

  Kul att ni funderar på att besöka Cypern & Sunwing Sandy Bay, ett jättehärligt hotell med bra läge då det har närhet till både strand och centrum tycker vi!

  Våren, eller början på april på Cypern kan säkert vara som svensk sommar med behaglig temperatur och ön är nog grön och härlig då. Kan dock tänka mig att ju senare i april ni väljer att åka ju solsäkrare och stabilare blir vädret. Tittar man på klimattabellen anger den ca 23 grader på dagen och 11 grader på natten för april månad. Som en jämförelse besökte vi Kreta ett år i slutet på april och hade helt okej väder med skön sol på dagen men något kyligare kvällar. Gästerna som varit där veckan innan oss hade dock haft fler mulna och blåsiga dagar men det där kan ju variera väldigt från år till år. Vädret är ju väldigt svårt att sia om men just Cypern är ju överlag en väldigt solsäker ö.

  Tittar man på Ving.se står det att barnpoolerna är uppvärmda till 25 grader i april och funpoolens (den större poolen) temperatur beror lite på vädret men kan gissa att den hamnar däromkring också kanske men beror ju på hur soligt och varmt det är i luften. En icke uppvärmd pool på våren tycker jag personligen är lite kylig och baden blir då inte så många för mig, är en riktig badkruka dock-:) men barnen har badat i poolen när vi besökt Kreta och Rhodos i april o maj. Men samma sak här, ju längre in på våren och ju mer sol ju varmare blir ju poolerna.

  Jag vet inte hur många restauranger och butiker som har öppet i april men kan gissa på att det ändå borde finnas en del öppet då Cypern har en del långtids/vinterresenärer. På Ving.se står det att hotellets egna restauranger öppnar upp 7 dagar i veckan 26/3 (La Tasca) och 8/4 (Fino).
  Maten var super på båda dessa restauranger!!

  Vi har besökt Cypern 2 ggr, en gång i början på augusti och en gång i början på oktober. I augusti var det av naturliga skäl och högsäsong betydligt mer turister och en ungdomlig fart och fläkt i centrum av Aiya napa än var det var i oktober. Jag kan tänka mig att det är lite lugnare även i april.

  En taxi för oss har jag för mig kostade 7 € från Sunwing upp till centrum och det är väl kanske ca 3 km dit. Det går även en buss utanför hotellet om ni vill ha ett alternativ till taxi eller så kan ni hyra bil och se mer av ön på egen hand. Vi tog bussen till Nicosia när vi var där i oktober och där var då inte lika turistiskt tyckte jag. Vill du ha mer tips på vart man kan ta sig för fler butiker/shopping titta på denna länken från Sunwing Sandys Bays egen informationssajt: http://sandybay.sunwing.net/shopping/

  Kanske hittar någon mer hit som besökt Cypern just i april och du kan då få lite mer precisa svar men hoppas att detta hjälpte dig lite på traven så länge.
  Du kan också få mer info överlag på hotellets informationssajt:
  http://sandybay.sunwing.net, här kan du även chatta med hotellet och ställa lite frågor direkt till dem ang. saker du funderar över.

  Ha en fortsatt härlig söndag!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.