Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Makrigialos eller Sandy Bay Beach

Vi ska resa i slutet september/oktober.  2 vuxna och 2 barn 3 och 6 år. Vi väljer mellan Makrigialos eller Sandy bay beach. Fördelen med Mak är att det känns lugnt och vi är ute efter lugn och ro och avslappning. Nackdelen är den långa transfern. Sandy känns som att det inte har några nackdelar men där är vi fundersamma på hur mycket drag och liv det är på Cypern då vi vill ha lugnt. Tips på vilket rum som är att rekommendera tas gärna emot ☺

Kommentarer

 • Hej Fredrik,

  Ni tittar på två toppenalternativ och som du säkert redan märkt när du kikat på dem har båda bra förutsättningar med dess läge vid fina stränder och bra boende. 
  Vi har besökt båda nyligen och gillade dem väldigt mycket. 

  När vi bodde på Sunwing Sandy Bay på Cypern så valde vi lägenhet med terass mot trädgård och blev placerade i block 6 (tittar ni på resortkartan ligger den byggnaden ungefär vid minigolfbanan nr.19 på kartan.) Vi trivdes bra där, lite lugnare än de lägenheterna som låg mot poolen då där var lite mer liv och rörelse. Vi hade gräsmatta utanför där barnen kunde leka och det var inte för långt till pool/restaurangområdet. Vill ni ha det riktigt lugnt och skönt såg lägenheterna med privat/delad pool mot havet i block 9 riktigt härliga ut men det är ju lite vilken typ av lägenhet ni tänkt er också. 

  Vi upplevde inte att det var mycket drag och liv på hotellet mer än det vanliga familjelivet så det tror jag inte att ni behöver oroa er för om ni planerar att spendera den mesta tiden av semestern där. Utanför hotellet går en gata med butiker och restauranger som leder upp till Ayia Napas ganska exploaterade centrum  och där var det lite mer liv och rörelse längs hela gatan och sen uppe i centrum. Nu var vi där under högsäsong sist men har varit där i oktober också och upplevde det som lugnare då.

  Sunwing Makrigialos på Kreta besökte vi förra året, bodde dock på OBC bredvid men var nästan dagligen på Sunwing så spanade in det en del också.

   Här trivdes vi hur bra som helst, byn andades fortfarande en genuin grekisk känsla och var alldeles lagom stor och mysig för oss. Utanför hotellen låg några små butiker och restauranger och ville man så tog det kanske ca. 20 min att strosa ner till centrum och hamnen i byn. 

  Vi bodde i en lägenhet i Clubhouse-byggnad längst ner mot havet på OBC, så skönt att lätt kunna variera  stranden med poolen på dagarna.  Där rådde verkligen lugnet samtidigt som att vi bara kunde gå upp till Sunwing om vi ville ha lite mer aktiviteter. 

  Vad det gäller boende på Sunwing så gick vi ofta förbi lägenheterna mot havet i Afrofite-byggnaden och de tyckte jag såg fräscha ut så de skulle jag nog kika på om vi väljer att bo på Sunwing nästa gång. 

  Transfern till Makrigialos gick långt över förväntan för alla i familjen, vi tittade på Kretas natur och slumrade till emellanåt både vuxna och barn så den kändes inte alls lika lång som jag trodde den skulle göra. Upplever ni det som ett problem med bussresan kan det ju vara ett alternativ hyra egen bil och ta resan till hotellet i egen takt också. 

  Det var lite jämförelser och reflektioner från våra resor men som sagt så kommer ni att bli nöjda vilket ni än väljer tror jag då de är så väldigt bra hotell båda två!

   En faktor som också kan spela in kanske är ju att Cypern ligger något högre i medeltemperatur för oktober månad än Kreta 28 grader resp. 24 grader men det kan ju också skilja från år till år och ska kanske inte styra valet allt för mycket. 

  Jag hoppas ni fick lite vägledning av svaret men återkom gärna om det är något annat ni funderar över! 

  Lägger länkar till resortkartorna på hotellen här så kan du se vilka lägenheter jag pratar om.

  Cypern: 

  Kreta:


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för ett mycket bra svar!!
  Det lutar åt Makrigialos pga av det (vad vi tror) lugnare tempot där. Hur är det på stränderna Sandy Bay och Nissi Beach, är det mycket aktiviteter där i september/oktober?
  Fredrik Hedström
 • Hej igen,

  Jag har upplevt att det är mer aktiviteter och folk överlag på  stränderna vid Sandy Bay jämfört med vad det är på stranden nedanför Sunwing Makrigialos/OBC.

   Stranden på Kreta är inte så stor och det är mest hotellets gäster som besöker den medans stränderna vid Sunwing på Cypern är mer välbesökta som jag upplevde det! 

  Nu är det över 10 år sedan jag var på Cypern i oktober så minns inte riktgt hur mycket aktivitet det var just på stranden där vid den tiden men det har ju säkert lugnat ner sig lite då jämfört med högsäsong skulle jag tro.


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Nu är fet bokat och klart. Det blev Sunwing makrigialos andra veckan i september i en royal family suite med egen delad pool Tack för all hjälp
  Fredrik Hedström
 • Det kommer att bli helt perfekt, de lägenheterna såg supermysiga ut!
  Härligt att ha det att de fram emot!
  Trevlig helg!
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • En följdfråga från min son 6 år
   - vad är det för glassar som ingår i all-inclusive
  Fredrik Hedström
 • Jag förstår, det är ju en väldigt viktig fråga!-:)

  Vi hade inte all-inclusive så jag har inte helt koll på frågan men de gånger vi åt på Sunwing och barnen åt ur buffén var det "skopglass" som barnen fick gå och ta efter maten.

  Det fanns tre smaker har jag för mig, choklad, vanilj och jordgubb som de själva fick ta i bägare, det fanns även olika såser de kunde ta som topping.

  Detta fanns på Iakovos Kitchen som ligger vid poolområdet, tyckte det verkade som att man som all inclusivegäst kunde ta härifrån när man blev sugen. Tror att det även fanns liknande inne på bufferestaurangen.

  Om det ingår fler glassar och valmöjligheter vågar jag inte svara på, det var detta jag såg iallafall.
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.