Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Makrigialos Beach, Kreta eller Sunwing Cala Bona Beach, Mallorca?

Hej! Vi tänkte att antingen åka till sunwin makrigialos eller sunwing cala bona beach. Vi har planerat att åka nästa år i mitten av juli. Vi vill dock inte att det skall vara alltför hett och varmt typ cypern. Är det bättre då att välja mallorca i stället för kreta? Är oxå lite tveksam till kreta eftersom sunwing hotellet skall tydligen ligga lite utslängt dock nära till fin sandstrand men ingen stad eller by nära som man besöka på kvällarna. Känner att jag har svårt att bestämma mig vad skall jag välja vad rekommenderar ni?

Kommentarer

 • Hej,
  Av de två hotellen har jag varit på Cala Bona. Temperaturmässigt verkar både Krets och Mallorca ha samma medeltemperatur i juli, 27 grader.
  Det är ju läget, som du skriver, som är en stor skillnad. Cala Bona ligger med promenadavstånd till andra restauranger. Det är inte så lång transfer från flygplatsen heller. Busstransfer till OBC Kreta är nog över två timmar.
  Hotellen har ju hög standard och jag skulle tro att båda är lika bra. Så det beror på vad ni vill prioritera och om ni tycker att det är lugnt med bussresan efter flygresan. Har hört flera som säger att det funkar bra.
  Vänligen, Helena Z
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej,
  Vi har varit på bägge hotellen och vår personliga favorit är kreta. Dock tycker jag mycket om Mallorca och det är också ett par grader lägre medeltemperatur där än på Kreta.
  Riktigt är att kreta ligger mer ”utslängt” än Cala Bona och utbudet på shopping och restauranger är mer begränsat. Vi upplevde dock inga problem med detta utan uppskattade lugnet och den avslappnade stämningen i fiskebyn Makrigialos. Flera kvällar gick vi in till byn och käkade på de små restaurangerna vid vattnet.
  Transfern till hotellet tar ca 2 h, inkluderat ett litet stopp på vägen.

  Cala Bona har en mycket kortare transfer och ligger jättefint vid vattnet. Dock är det ingen badstrand där utan man får gå en bit in till Cala Millor där ni även hittar mycket shopping och restauranger.
  Ett plus på Mallorca är även att underbara Palma ligger inom räckhåll, ett besök där är ett måste på Mallis semestern.

  Standardmässigt beror det förmodligen på vilken typ av rum ni väljer. Dock kan jag slå ett slag för mycket fina och fräscha OBC på Kreta. Det ligger vägg i vägg med sunwing och man får nyttja alla faciliteter på sunwing.

  Fundera på vad ni värdesätter och vill ha ut av semestern. Återkom gärna med fler frågor.

  Ha en fantastisk resa vartän ni väljer att åka.

  Bästa hälsningar
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej! Tusen tack för era svar.
  Har ett par funderingar till angående sunwing cala bona beach. Är cala bona/cala millor mysigt trevligt? vad jag har förstått så finns det en del restauranger och affärer. Har varit på alcudia tidigare och tyckte den orten var  hyfsad. Hur långt måste man promenera till fin strand var ligger den? Vänliga hälsningar
  Anna Andersson
 • Hej Anna,
  Jag skulle nog inte kalla Cala Millor mysigt direkt. Det är en relativt stor turistort med mycket restauranger, affärer etc. Bra utbud med andra ord. Jämfört med Alcudia skulle jag nog säga att Alcudia vinner just mysighetsmatchen .
  Det finns en liten strand ganska nära hotellet och går man ca 20 min når man bättre stränder i Cala Millor.
  Det finns också små mysiga restauranger i Cala Bona alldeles nära hotellet. Värt att nämna är att Cala Bona och Cala Millor näst intill har växt ihop och det är svårt att säga exakt var gränsen går.

  Ha en fantastisk resa
  Bästa hälsningar
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej ! Tack så mycket för ditt svar.
  Det lutar nog att vi kommer att välja sunwing cala bona beach. Vi kommer då bo i huvudbyggnaden royal family suite med terrass mot polen. Det var verkligen prisvärt .

  Vänliga hälsningar  Anna Andersson
 • Hej,
  Det låter fantastiskt, ni får säkert en kanonsemester.
  Bästa hälsningar
  Ronny Olsson Sunwingpappa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.