Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Måltidspaket - Sunwing Makrigialos Beach

Vi (två vuxna och en femåring) funderar på att boka en vecka på Sunwing Makrigialos Beach på Kreta i maj-juni, efter att för två år sedan varit mycket nöjda med att bo på Sunwing Kallithea Beach på Rhodos (både med boende, personal, familjeaktiviteter och La Tasca Inclusive). La Tasca Inclusive passade oss, som egentligen inte är särskilt förtjusta i buffeer, utan föredrar utomhus och restaurangkänsla, men detta alternativ finns inte i på detta hotell. Vilka är era rekommendationer utifrån erfarenheter från Sunwing Makrigialos Beach, Ocean Beach Club och vad byn har att erbjuda både smakmässigt och prismässigt.

Kommentarer

 • Hej Eva,

  Vi reste med en bebis på 6mån och en 2½åring och var otroligt bekväma på denna resa, vilket innebär att jag knappt var utanför resorten och har därav inte någon egen erfarenhet på vad Makrigialos by har att erbjuda.
  Vi hade bara förbetald frukost på O.B.C som har sin egna restaurang i ett mindre format än de större som brukar finnas inne på Sunwing. Denna har både 'matbord' inomhus och utomhus, en liten innergård med cafébord samt loungesoffor med bord i anslutning till där man hämtar maten. Vi åt frukost tidigt och var ofta nästan helt själva och hade många härliga stunder där innan dagen kom igång, nöjda med både frukostutbud och kaffe :).
  Vi lunchade oftast med något från la Tascas a la carte meny medans middagarna blev lite olika. Vissa kvällar blev det takeaway från la Tasca på terrassen, någon kväll provade vi en lokal taverna precis utanför resorten och några kvällar åt vi från kvällens meny på O.B.Cs restaurang.
  Det finns all-inclusive på O.B.C men inte den klassiska 'buffén'. På kvällen finns ett förrättsbord med olika meze, huvudrätten väljs ifrån en kvällsmeny och serveras vid bordet, detta avslutas sen med ett dessertbord.
  Läs mer om konceptet här; https://www.ving.se/grekland/makrigialos/ocean-beach-club-kreta/mat-dryck

  Återkom gärna om du har fler funderingar,

  Med vänlig hälsning Gölin


  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • hej! Hur är prisena på maten på den resorten om man har tunn reskassa och inte väljer inklusive eller all-inclusive? På Kahlithea var kostnaden 300kr /person vilket jag inte tyckte det var värt!

  Malin
 • Hej Malin!

  Jag brukar kika på hotellets informationssajt inför våra resor där bl.a. menyerna på de olika restaurangerna ligger uppe och där du också kan se priserna på maten. Tycker det är både informativt och inspirerande att kolla in menyerna lite i förväg!-:)

  Jag blev lite osäker på om det var priserna på Sunwing Makrigialos du menade eller om du menade Ocean beach club men här kommer en länk till menyerna på båda där du kan klicka dig in på de olika restaurangerna och se vad de erbjuder och även då hur priserna ligger!

  https://makrigialos.sunwing.net/food-beverage/

  Hälsningar Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej!
  Vad roligt att ni funderar på att boka Sunwing Makrgialos Beach. Jag vill bara göra ett litet förtydligande. Om du bor på Ocean Beach Club får du äta på både restaurangen på Ocean Beach Club och på restaurangerna på Sunwing Makrigialos Beach. Om du bor på Sunwing Makrigialos Beach får du bara äta på restaurangerna på det hotellet, inte på Ocean Beach Club.

  Här kan du läsa om vad som gäller för våra olika måltidspaket på Ocean Beach Club:
  https://www.ving.se/grekland/makrigialos/ocean-b...

  Och här hittar du liknande information för Sunwing Makrigialos Beach:
  https://www.ving.se/grekland/makrigialos/sunwing...

  Mvh
  Stina


  Stina Möllstam
 • Hej! Vi åker till Sunving Makrigialos om 1.5 vecka och har bokat all inclusive. Funderar lite över vad som menas med "varma och kalla snacks" som står ska ingå i all inclusive? Tacksam om någon har exempel på vad det kan vara och även om det går att få glutenfritt alternativ gällande dessa "snacks"? Vi är inte så intresserade av lunchbuffén och har förhoppningen att istället kunna nyttja "varma o kalla snacks" till lunch. Därav intresset vad som kan tänkas ingå i begreppet.

  Tack på förhand,
  Mvh Maria
  Maria Johnson
 • Hej Maria,

  Det är nog lite olika från hotell till hotell men jag tycker att man brukar se exempelvis nachos, pizzaslices, små sallader, baguetter etc. när vi varit på olika Sunwing.
  Har inte haft all inclusive själv på Sunwing Makrigialos så dock osäker på vad de har just där men vill du vara på den säkra sidan så maila hotellet och fråga särskilt när du funderar på vad det finns för glutenfria alternativ. Adressen är:
  makrigialos@sunwing.net  (skriv på engelska)

  Hälsningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej! Har varit på Sunwing Makrigialos med 3 barn i olika ålder; yngst 9år. Vi har bokat bara frukost(som bjuds på så vackra utsikten från restaurangen). Varje kväll har vi provat på olika restauranger i byn och i närheten. Maten har varit otroligt gott och absolut dagens höjdpunkt att prova olika maträtter/prova grekiska gärna;dom är bästa. Favoriten blev Golden Beach;dit åker vi och käkar igen nästa år; sen finns det många andra också;och nån kväll blev det pizzor i närheten/tror restaurangen hette Obelix? Så med lite större barn:prova lokalt; puffe lockar inte oss hela veckan; frukostpuffe räcker till oss och är bra!
  Anneli
 • Tack för bra tips! Vi tyckte också mycket om byn och atmosfären där, kändes genuint grekisk och väldigt mysig!

  Hälsningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.