Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Kallithea Beach - rumsstandard och strand?

Hej!

Vi ska åka till Sunwing Kallithea beach nu i slutet på maj 2015. Vi har bokat en tvårumslägenhet med balkong begränsad havsutsikt i delen Helios. Är det någon som vet hur standarden på dessa rum är? Och om det är ett bra alternativ för en familj med barn på 3 och 5 år?
Hade gärna bott på markplan eller i ett Lollo och Bernie rum, men allt är slutsåld. Alternativet är havsutsikt i delen Athena.

Sedan undrar jag hur stranden vid hotellet är?

Tacksam för snabb hjälp 😀

Kommentarer

 • Hej,
  Jag ber om ursäkt för det tidigare svaret, jag blandade ihop Kallithea och Cala Bona. Jag är hemskt ledsen. Men svaret är bra mycket bättre. För stranden på Kallithea var så mycket bättre. Det var en riktig strand med bra stolar där man kunde ligga hela dagen. Vi hade det jättebra där och tillbringade större delen av dagen på stranden.
  Poseidon ser jag att det heter där vi bodde och det var jättebra. Hela hotellområdet är väldigt trevligt.
  Vi åkte in till Rhodos stad när vi inte ville äta på hotellet. Jag upplevde inte att det fanns så mycket i närheten.
  Hoppas att ni får en härlig semester.

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Viola!

  Jag håller med Helena om att det är ett väldigt trevligt hotellområde vilken del ni än väljer att bo i. Jag har tyvärr heller ingen erfarenhet att att bo i Helios-delen då vi bodde i huvudbyggnaden Athena men tänkte inflika med mina upplevelser av att bo där.

  Bor ni i en lägenhet i Athena har ni nära till allt, här bor ni "mitt i smeten. Den stora receptionen ligger här, restaurang Fino, scenen där b la barn & familjeshowerna och minidiscot m.m hålls på kvällen. Ni har närhet till poolerna, minimarket och ni har stranden och restaurang La Tasca några trappor ner. Vi bodde i 2-rums lägenhet med havsutsikt här och trivdes bra just med närheten till allt och utsikten var jättefin.

  Vi gick runt en del på området och även om vi mest höll till vid Athena så var vi "uppe" och tittade vid Helios. Jag upplevde det som väldigt mysigt vid Helios, lite lugnare än vid Athena och i och med att lägenheterna låg utspridda lite mer och att byggnaderna inte var lika höga som Athena så kändes Helios lite mer som en familjär och trevlig hotellby jämfört med Athena som kändes lite mer som ett "höghus". Jag tror säkert att det är ett jättebra alternativ för er att bo här och att ni kommer att trivas bra!

  Var ni än väljer att bo så är det ju inga långa avstånd ändå, ni kan lätt ta er till faciliteterna vid Athena om ni vill det. Det är väldigt fina asfalterade, dock kuperade gångvägar kring hela hotellområdet som är bra att ta sig fram på.

  Jag hoppas att ni får en kanonbra resa när det är dax och hör gärna av dig igen om du har fler frågor!

  Bifogar en bild från lägenhet med havsutsikt på Athena och en på stranden/La Tasca.

  Trevlig kväll!

  Hälsningar Anneli

  Bifogade filer:  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej, vi bodde vid Helios i aug 2011, hade ett rum med ganska trist läge med utsikt över parkering/bakgård, detta gjorde dock inget då terrassen var inramad av gräsmatta o buskar. Området Helios är rätt stort o som Anneli skrev nästan som en egen resort m stort poolområde, buffetrestaurang, Miniland osv. Vårt rum låg nära Minimarket o deli samt receptionen o allt som finns vid Athena. Rummet var fräscht o fint så inget att klaga på där.
  Vi fick ett lånerum den dagen vi skulle flyga hem (sen flight). Det rummet var på Helios med balkong ut mot poolen o havet i fjärran. Toppenmysigt solläge för balkonghäng samt lika fräscht rum. Har för mig att det fanns hiss upp till rummen men är aningens osäker.
  Min pappa bodde i ett rum på Athena o det upplevde jag mer slitet, vet inte om den delen har rustats upp efter det...?
  Sunwing Kallithea är en pärla o ni lär inte bli besvikna :).
  Med vänlig hälsning, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack snälla ni för alla svar och bilder!

  Viola
 • Hej jag heter Julia och vill åka iväg med min familj till kallithea beach.  Jag har så svårt att veta vilket rum jag ska boka, skulle vilja ha ett rum i athena, men vill ju ha ett renoverat rum som är fräscht och har havsutsikt, är livrädd för att få ett gammalt o äckligt rum, snälla hjälp, mvh Julia
  Julia
 • Hej igen någon som kanske har bott i ett nyrenoverat rum i athena som kommer ihåg vilket nr rummet hade??mvh Julia
  Julia
 • Hej Julia, 
  Vad roligt att ni tänkt åks till Rhodos & Sunwing Kallithea, ett toppen resort tycker vår familj. Vi besökte SW Kallithea förra året & bodde då i Athena vilket vi trivdes mycket bra med. Vi valde då rumstyp 2- rums Family med havsutsikt. Utsikten var underbar, hav från höger till vänster. Rums typen vi bodde vi renoverarades 2007-2009 och rummet var rent och fint men det är klart att det blir lite slitet med åren. Vi trivdes ändå jättebra. 
  Vill man ha ett mer ny renoverat rum (2013) och vill bo i Athena ska välja Royal Family suit med havsutsikt. (A22ROY) rums nr: 159,161,163 eller 165. Dessa rum tror jag är det finaste och fräschaste i Athena & dessutom havsutsikt från hela den stora balkongen. Se karta : Rumskarta Athena
  Happy Baby renoverades oxå 2013, men dessa ligger på markplan då det har en inhängnad uteplats. Perfekt om ni reser med yngre barn. Men utsikten mot havet blir något begränsad jämnfört med de Royal family suit jag nämt ovan. 
  Fundera om denna rums typ är något för er & återkom gärna om du har fler frågor. Men personligen trivdes vi jättebra i rum 359. 
  Trevlig resa, Med vänlig hälsning, Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej! Jag ska åka till sunwing kallithea på Rhodos nu i juli med 3 barn. Är det någon som vet om barnvagnen kommer på samma band som resväskorna på flygplatsen eller kommer den till något speciellt ställe? Typ special bagage? Reser som ensam vuxen och vill förbereda mig För eventuell förvirring  
  Tacksam för svar! //Åsa
  Åsa
 • Men förlåt! Skrev ju under fel kategori!
  Åsa
 • Har varit på Sunwing Kallitea en sju, åtta gånger kanske fler. Alla dagar i veckan skulle jag välja en lägenhet i Poseidon-delen. Gärna som sist en 3-rums Royal med storr terass mot gångbana eller mot havet. Fantastiskt härliga uteterasser...Lugnt omrpde utan stök och man störs inte av underhållningen som man kan göra på Athena. Helios är helt ok, finns väldigt ifna lägenheter i Triton oxå. Så absolut Poseidon, eller något fi;are rum i Triton.
  Helena

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.