Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Strand Sunwing Kallithea Beach

Hej.

Jag har bokat en resa till Rhodos Kalithea med tre barn 5.5, 3.5 och 1.5 år. Har läst en del om hotellet på bl a forum, till en stor fördel för denna var just att det är barnvänligt. Dock reser jag till havet för att bada med barnen just i havet och här har jag några frågor som jag är enormt tacksam för om ni som har varit där kan svara.

 • Stranden enligt Ving är sand med små runda stenar. Stämmer detta? Behöver barnen badskor? Hur är det i vattnet, också stenigt?

 • Läste från flera trådar att stranden är mer av sand längre bort, kommer man bort dit med barnvagn eller lättast att ta sig till stranden utan vagn? Och finns det alltså delar av stranden som är enbart eller till stor del sand?

 • Flera skriver att det är inte långgrund. Men hur så pass snabbt blir det djupt? Kan 3.5 och 5.5 åring plaska 1-2 m från strandkanten eller är det djupt med en gång? Är det så längs hela stranden?

 • Ser på vings karta att det är en till strand till vänster om hotellet utan några gångvägar dit, har någon varit där?

https://images2.ving.se/images/SiteID1/FactSheet...

Jag är tacksam för all info just om bad. Poolerna är andrahands alternativ för mig. Har läst lite om det jag frågar men inte konkret just det jag vill veta, så tacksam för svar.


Kommentarer

 • Hej,
  Vi var där i somras och det stämmer det som du skriver.
  Först när du kommer ner vanlig sand närmast hotellområdet, det är ett smalare område med träribbsplattor eller vad man ska kalla det. Där kan du köra vagn en bit. Sen har du solstolarna och där blandas stranden ihop med stenarna som är på havsbotten och strandkanten. Dom är större men inte vassa det gör inte ont att gå på dom, du sjunker ner lite i dom när du går.

  Med min tjej som är 3,5 nu räknar jag inte med att hon kan bada själv i havet ens med puffar, det blir mest pool och annars lek vid stranden eller bad i havet med vuxen.

  Längre bort är det möjligt att det är bättre förutsättningar, där finns också stolar att hyra som inte hör till hotellet.

  Badar du med barnen och har koll hela tiden är det jättebra tycker jag. Men det finns som sagt inte så mycket plats i vattnet där små barn kan leka själva.

  Det blir djupt ganska snabbt. Ska man sitta och leka så är det precis på kanten ner, och då är det mer lek med stenar än bad kanske.

  Sen har du, uppskattningsvis, 1-2 meter ut djup så att min femåring kunde gå omkring och bottna. Men sen blir det djupt.

  Han fick bara bada med puffar för att det blir djupt snabbt.

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • PS. Har inte tänkt på någon strand till vänster.

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Lilia,

  Jag håller med om det Helena beskriver. Vill du se stranden 'live' kan ni titta på filmen 'Sune i Grekland' som är inspelad på Sunwing Kallithea.

  Är 5.5åringen simglad kanske ni ska ta med ett cyklop, vårat resesällskap snorklade mycket en bit ut från stranden.

  Vi tog en promenad till stranden till vänster och åt lunch en gång. Det fanns dock inga bra promenadstråk utan man fick gå parallellt med den stora vägen (hårt trafikerad) utanför resorten för att nå den - inget jag rekommenderar. Har för mig att det var sandstrand där men jag kan inte lova det - det har gått några år...

  Är sandstrand av bra kvalitet viktigt för er skulle jag rekommendera Sunwing Alcudia (Mallorca), Makrigialos (Kreta) eller Sandy Bay Beach (Cypern).

  Hör gärna av dig om du har fler funderingar!

  Hälsningar Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Hej.

  Tack för era svar.
  Jag bokade denna resa med ganska tajt om tid och inte så mycket att välja bland, nån typ av underhållning och all inclusive var mer eller mindre krav och någorlunda bra strand. Att det är en blandning av små stenar och sand gör inget, fast sand är så klart att föredra.
  Så om jag förstår rätt är sand närmast hotellet och går man längre bort på denna strand blir det mer blandning? Efter solstolar längre bortåt är det samma? Tror ni 20 m

  Lilia
 • Hej.

  Tack för era svar.
  Jag bokade denna resa med ganska tajt om tid och inte så mycket att välja bland, nån typ av underhållning och all inclusive var mer eller mindre krav och någorlunda bra strand. Att det är en blandning av små stenar och sand gör inget, fast sand är så klart att föredra.
  Så om jag förstår rätt är sand närmast hotellet och går man längre bort på denna strand blir det mer blandning? Efter solstolar längre bortåt är det samma? Tror ni 20 månaders behöver badtofflor? Han är lite rädd för vatten, så han kommer nog vara en del på stranden i alla fall i början.
  Om man bortser från hur stranden ser ut, är det så att det blir snabbt djupt längs hela strandlängan eller finns det lite bättre platser? 5.5 åringen har redan bett om snorklingset och hon älskar att dyka. 3.5 åringen är ganska lång, de har badat ihop i en bassäng som är 95 cm nyligen och mellersta faktiskt mer säker i vatten då hon inte når botten än äldsta. Dock så klart ska de bada i mitt sällskap.

  Tacksam för era svar.

  Lilia
 • Jag har en fråga till som jag är väldigt tacksam för svar

  Hur är simskola på hotellet? Är det mer som lek eller kan verkligen lära sig simma/flyta själv? Funderar för äldsta, men undrar om det är kanske mer värt att lägga dessa pengar på simskola här hemma. Några erfarenheter? Hur mycket kan barnet lära sig på dessa 5 alt 10 lektioner? Vi ska vara där 2 veckor.

  Hälsningar

  Lilia
 • Hej,
  Det är stora stenar vid vattnet hela längan/stranden, direkt du kommer ner från hotellet.
  Vet tyvärr inte hur simskolan är.
  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej igen,
  Hittade en bild hemma där du ser hur stranden ser ut 😀
  vänligen,
  Helena

  Bifogad fil:

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tacksam för det 😀 Ursäkta en fråga till, är det gratis solstolar eller mot en kostnad (i så fall hur mycket)?

  Lilia
 • Solstolarna är inte gratis, jag tänker typ 3,50 euro per stol per dag? men kommer inte riktigt ihåg ...
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tackar för alla svar 😀 Längtar till denna härliga resan 😀

  Lilia
 • Jag vet hur du känner det! Vi är snart på väg dit för tredje gången! Hoppas att ni får det superdupertoppen! 😀

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.