Till senaste kommentaren

Sunwing Kallithea eller Sunwing Sandy Bay?

Vi planerar lite inför nästa års semester. Vi tänkte resa i mitten av Juli men har lite funderingar på  vad vi skall välja  antingen sunwing kalithea eller sunwing sandy bay. Vi önskar  gärna nån form av sandsrand då sonen tycker om att vara på stranden. Vi var senast på sunwing makrigialos och var jättnöjda men önskar lite mer affärer i omgivningarna. Vad skulle ni välja eller rekommendera utav dess 2 sunwing hotell?

Kommentarer

 • Hej Terese,

  Vi har varit på både Sunwing Kallithea Beach och på Sandy Bay på Cypern.

  Om ni bor på Sandy Bay kan ni lätt gå ner till sandstranden och utanför hotellet finns också en större gata med affärer och restauranger.

  Vill ni ha mer affärer i omgivningen så är Sandy Bay bästa alternativet. Det finns mindre i omgivningarna kring Sunwing  Kallithea Beach tycker jag.

  Sen tror jag medeltemperaturen skiljer en del och att det är varmare på Cypern vid den tiden på året. Kan vara värt att titta lite extra på det.

  Hoppas att ni får en fin resa,
  Vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej, Tack så mycket för ditt svar.
  Jag hade bara en fråga till angående stranden på sunwing sandy om den är finkornig och långgrund i jämförelse med sunwing kalithea stranden?
  Terese


 • Hej,Stranden på Kallithea har mindre stenar, och är mer grusig. Det blir ganska djupt ganska snabbt.

  Stranden vid Sandy Bay är finkornig. Blir lite osäker på hur långgrund den var. Det var som en vik där vi var, och längre ut var det grundare igen efter att ha varit djupare. Mina barn simmade mest så jag kommer inte ihåg riktigt hur långgrunt det var. 

  Bifogar en bild tagen från stranden nära Sunwing Sandy Bay.

  Vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tusen tack för hjälpen! 😊

  Terese


 • Hej Terese,

  Sandy Bay är både mer långgrunt & mer finkornig än Kallithea. Men som Helena säger så är det mer & mindre då det är en vik & vattnet påverkas av ebb & flod.

  Det är ca en promenad på 10 min till Nissi Beach vilket är en stor fin långgrund strand med finkornig sand. Där kan dock lite mer stimmig än vid Sandy Bay.

  Alla foton är från stranden på Rhodos. 
  Vi tycker om både Sandy Bay & Kallithea men det låter som det är Sandy Bay ni skulle uppskatta bäst denna ggr.
  Trevlig senester!
  Med vänlig hälsning, Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.