Till senaste kommentaren

Bad och vattensport på Sunwing Kallithea Beach?

Hej!

Vi ska till Kalithea i slutet av augusti och jag har lite frågor som jag är väldigt tacksam om jag kan få svar på.

På stranden vet jag att det finns hotellets solstolar närmast hotellet, men även längre bort på stranden som tillhör inte hotellet. Tillhör dessa annat hotell eller är det allmänna? Kostar de också, vet någon det?
Hur mycket kostar hotellets solstolar?

Har någon provat vattensport på stranden? Vilket utbud finns och vad kostar det?

Har någon åkt till andra stränder från hotellet? Kan ni rekommendera utflyktsplatser som är inom 30 min avstånd med buss? Åker med 3 barn så de lär inte orka längre i värmen.

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej,

  Vad roligt att ni ska till Sunwing Kallithea Beach. Där har vi varit tre gånger, och gillar det.

  Jag kommer inte riktigt ihåg vad det kostar att hyra solstolar på stranden. Jag googlade "sunbeds Price Rhodos" och ser att det står att det kostar 3-6 euro per stol. Jag kan tänka mig att de kostar någonstans däremellan vid hotellet, € 4.50 ungefär skulle jag räkna med.

  Vi har inte testat någon vattensport, vill minnas att jag sett att det finns vattenskotrar och nog har man väl sett någon som åker högt upp med någon färgglad skärm.

  Jag hittade en hemsida som erbjuder vattensport i Lindos. Nu är ju inte det samma ställe, man jag tänker att deras priser kan vara en indikation på vad det kostar på Kallithea, och då kostar det € 37 att hyra en vattenskoter i 15 min och € 70 för 30 min.

  Vi har inte gjort utflykter när vi rest med barnen utan haft fullt upp med bad och de aktiviteter som hotellet erbjuder, så där har jag ingen rekommendation tyvärr.

  Ving själva brukar ju erbjuda olika utflykter med både båt och buss, lite olika beroende på resmål. Titta igenom deras utbud och se om det finns något där som skulle kunna passa. 

  Hoppas att ni får en trevlig resa.
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej!

  Vi besökte en strand som heter Tsambika Beach som vi tyckte var fin. Jag skulle uppskatta att den låg ca 30 min bilfärd från hotellet men går säkert att ta buss dit också.

  På vägen dit åkte vi inom, de sju källorna som kanske skulle kunna vara ett utflyktsmål inom lämpligt avstånd. Kanske inte jättespännande för barnen men om ni skulle vilja hitta på något i ”närheten”.

  En dag tog vi bussen till en vattenpark i Faliraki, detta tyckte barnen var skoj och fungerade bra med bussen.

  Rhodos stad några få kilometer bort bara tar ni er lätt till med både buss och taxi bara skulle vilja åka in och äta på någon restaurang eller strosa lite i Rhodos gamla stad som är mysig!

  Det var lite av vad vi hittade på när vi besökte Kallithea men som Helena säger så erbjuder hotellet väldigt mycket roligt också!

  Hälsningar Anneli  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Lilia,

  Tänkte bara komplettera ang hyra av solstolar, då vi besökte Kallithea senast dvs sommaren 2017 så kostade två solsängar & ett parasoll 5€ men detta pris kan ju gått upp sedan dess.
  Solstolarna längre bort går oxå att hyra och jag antar att priset är detsamma.

  Ang vattensporter så kunde man inte hyra vattenskoter på stranden vid hotellet 2017 men detta kan ju ändrats.

  Vi har besökt SW Kallithea två ggr och det är en toppen resort! Önskar er en härlig semester!
  Med vänlig hälsning, Emely
  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.