Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing fanabe, tips på utflykter/aktiviteter

Reser till sunwing fanabe nästa sommar och vill gärna få tips på något sevärt, utflykt, aktivitet eller liknande som kan tänkas passa mig, min mamma och mina tre barn på 5,7 och 10 år.
Att hotellet håller god standard och bra aktiviteter vet jag redan då det är ett sunwing men vore kul att få idéer på någonting utanför hotellet. Någon som vill dela med sig?

Kommentarer

 • Hej Ia,

  Vad kul att ni ska besöka Teneriffa & Sunwing Fanabe Beach.
  För bilder, inspiration & utflyktstips får du gärna följa mig som Sunwingförälder på instagram för vingresor då jag denna veckan instagrammar för ving på #vingresor och #jordenruntmedving från just Sunwing Fanabe & Teneriffa.

  Vi reser med fler småbarn men någon utflykt blir det.
  Var du vilken typ av utflykt ni tänkt er? Bad, kultur, upplevelse eller bara njuta av vackert landskap?

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej!
  Såg att du instagrammar från Teneriffa! Toppen!
  Vi är allätare när det gäller upplevelser och bad och kultur. Kan du rekommendera olika stränder i närheten? Något kulturellt? Är vulkanen sevärd? djurpark? Båtutflykt? Vill ha många tips så vi kan välja ut det som passar oss och dagsformen bäst. Längtar efter att få resa igen!

  Ia
 • Hej Ia,

  Jag visst är det härligt att resa! Vad det gäller stränder så tycker jag att Fanabe Beach räcker om man är borta 1v antar att dina barn gillar poolen oxå. Fanabe Beach är stor, nära hotellet om tar en halv dag vid havet och det finns många restauranger runtomkring. Men någon km från Fanabe ligger Las Americas Beach vilken ska vara jättefin också men något långt för en 5åring att gå. Sen finns även Los Cristianos någon km åt andra håller. Så utbudet är stort om man endast har tänkt vara vid havet på semestern.
  Vad det gäller utflykter så rekommenderar jag verkligen Teide, det tror jag alla i sällskap skulle gilla. Det går en linbana från parkeringen på ca 2500m höjd till mer eller mindre toppen. Landskapet är underbart, något kallare där uppe. Vi hade ca 10 på toppen. Teide ligger ca 5 mil från Fanabe & med tanke på vägarna tar de ca 1h att köra med bil. Jätte enkelt och smidigt att hyra via hotellet men Ving har även utflykter hit. Vet dock inte om dom kombinerar det men ngt annat.
  Vi körde ju även till Masca vilket är ytterligare 1h bort, vägarna dit är mycket slingriga och blir man lätt åksjuk kanske det ska undvikas.
  Annars är det iaf för oss vuxna väl värt ett besök.

  Båttur hann vi inte med denna ggr men vet att Ving iaf anordnar en tur ut på havet och det är ju aldrig fel, uppskattas säkerligen av dina barn likaså din mamma.
  Djurparken besökte vi inte denna gång då mina tjejer på drygt 1 är lite små ännu men vet att andra gäster på hotellet vad där och barnen var överförtjusta. Ska ligga ganska nära hotellet.
  Vet också att de ligger en go-cart bana någon mil bort, kanske 20 min med bil. Kanske kan vara något för dina lite större barn. Vet inte om det är någon åldersgräns men det vet säkert hotellet.

  Hoppas ni hittar något som passar er,
  Önskar er en härlig semester när det är dags.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tusen tack för svaret! Ja, en vecka går så fort och det är så mycket. Man vill hinna göra, men nu kan vi ju välja lite hur vi känner. Hur är det vid stranden, i Side fanns en beach club med toaletter/ något att drick o äta. Hur är fet vid fanabe? Finns det offentliga toaletter i närheten eller måste man gå till någon restaurang/pub?

  Ia
 • Hej igen.

  Det finns ingen Beach club likt den i Side men det finns massor av restauranger, barer etc. I alla prisklasser. Det ligger en lång och stor strandpromenad me både shopping och mat precis vid havet. Tom Mc Donalds så mat & dryck kommer inte vara ett problem. Det finns både offentliga toaletter (ev en bit att gå beroende på var man lägger sig & solar) men de flesta ställen som hyr ut solstolar & parasoll erbjuder toalett. Offentliga utomhusduschar finns lite varstans.

  Hör av dig om du undrar ngt mer.
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.