Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Fañabé Beach eller Sunwing Arguineguín Seafront?

Hej! Vi funderar på att boka en resa i december till någon av Kanarieöarna. Vårt barn är då 1 år och 11 månader. Vi väljer såklart mellan Sunwing Fañabé Beach och Sunwing Arguineguín Seafront, men undrar lite vilka de stora skillnaderna egentligen är? Vad vi kunnat läsa oss till så är ju utsikten på Arguineguín Seafront oslagbar i jämförelse, men samtidigt kan det vara väldigt blåsigt där? Fañabé Beach är lite trängre i jämförelse, men poolerna ska vara varmare? Fañabé Beach är centralt, när Arguineguín Seafront är mer för sig självt och kräver att man ger sig iväg med transport (?) om man vill se något annat. Ja ni förstår - vad finns det mer som skiljer dem åt?

Evelina Ander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Evelina!
  Kul att ni funderar på att åka till Sunwing. Du har verkligen studerat era alternativ noga och det är ju toppen. Tycker du har fångat olikheterna riktigt bra.
  Det handlar ju mycket om känsla också och det är något som olika personer kan uppleva på olika sätt.
  Den stora skillnaden precis som du pinpointar, är ju deras olika lägen. Så ni kanske skall fundera på om det är viktigt för er att kunna ta er utanför området lätt utan någon transport eller om det inte spelar någon roll. Tycker ni att utsikten är viktig eller är det centrala läget viktigare? Och kanske är ni mer nyfikna på en ö än den andra?
  Ja du förstår, utgå ifrån vad era önskemål är och vad som känns viktigt för er så kommer ni säkert lättare kunna välja.
  Oavsett så har ni 2 riktigt bra alternativ och jag önskar er en riktigt fin semester oavsett vad ni väljer
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Tack för snabbt svar! Ja, vi får fundera lite. Vi funderar ju även kring rumstyp. Happy Baby är kanske för mindre barn? Och läste någonstans att de kan bli lite mörka vintertid på t ex Fañabé Beach eftersom de är på markplan? Vad skulle ni rekommendera? Barnet är som sagt 1 år och 11 mån vid avresa.

  Evelina Ander
 • Hej Evelina!
  Happy baby är anpassade för barn upp till 3 så det passar ju perfekt för er.
  Fanabé kan säkert bli lite mörkare då hotellet har en mer rund arkitektur än Arguineguin. Säkert lite svårare för solen att komma till på kvällen. Dock inget jag har egen erfarenhet av.
  Ta ett familjeråd till och fundera kring vad som är viktigt för just er. Bägge hotellen är jättefina!
  Återkom gärna om du har fler frågor.
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Vi har varit på Sunwing Argunineguin över jul-nyår de senaste 5 åren. Det ligger fantastiskt vackert direkt vid havet och med ett underbart poolområde. December i kombination med att hotellet ligger direkt vid havet längst ut på en udde gör att det kan blåsa lite småkallt ibland om man har otur, speciellt uppe vid babypoolen.

  Vi har flera gånger funderat på att åka till Sunwing Fanabé istället som omväxling men också eftersom det generellt sett är lite billigare att åka dit. Det som fått oss att tveka är vittnesmål från andra om att poolområdet ligger instängt inne i hotellet och att det vid jul/nyår därför är en del skugga runt poolen. Förmodligen blåser det därför också mindre där. För oss väger dock solen och utsikten på Sunwing Arguineguin väldigt tungt!

  Johan W
 • Hej!
  Vi har varit på båda ställerna. Utsikten och poolerna(större) är helt klart till Argunineguins fördel. Hotellen isig är likvärdiga, kanske att A upplevdes som fräschare rum. Upplevde fanabe som mindre, trängre vid poolerna och skuggigt, men aldrig blåsigt som det kunde vara i A. Men varmare i poolerna, ca 29 grader i samtliga. I fanabe fanns det betydligt mer shopping och upplevelse runt omkring. Runt A fanns i princip ingen shopping alls. Så det är helt klart vad man vill ha som avgör. Vilket ni än tar tror jag inte ni blir besvikna .

  Nina
 • Håller med att Arguinegin är bättre läge, fin utsikt och det finns ju en hel del restauranger etc runt omkring. Fanabe är mer instängt, längre från havet, inte lika fin utsikt. Lycka till!

  Jennie
 • Hej

  Vi har bott både på Fanabe och Arguineguin och tycker att båda hotellen är riktigt trevliga. Rummen var ljusare och finare i Arguineguin och utsikten där finare, men samtidigt tyckte vi nog bättre om Fanabe då vi tyckte att bufférestaurangen där var bättre planerad och badet varmare. Sen var det mycket smidigare vid Fanabe eftersom det var så nära till allting, bara att kliva utanför hotellet så fanns det massor med shoppingcenter och restauranger. Miljön runt hotellet i Arguineguin är inte så jättetrevlig och det är en bra bit till bra shopping där, finns dock en del restauranger men inte lika mycket som vid Fanabe. Och sedan så har vi upplevt att Teneriffa rent generellt har en trevligare miljö än Gran Canaria. Ett annat plus med Teneriffa är att det är kortare transfer till och från Sunwing än på Gran Canaria. Personalen på båda hotellen är jättetrevliga.
  Men allt beror ju på vad man är ute efter :).
  Lycka till!

  Suz

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.