Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing family resort. Vilken på mallorca skulle ni rekommendera till en ensamstående föräldrar?

Sunwing family resort. Vilken på mallorca skulle ni rekommendera till en ensamstående föräldrar att resa till. Tänkte resa i början av maj. Vet vädert inte är så stabilt då men längesen jag var på mallorca. Någon som vet om det är många ensamstående föräldrar som reser med sina barn?
Angelica

Kommentarer

 • Hej,
  Jag tycker att båda hotellen på Mallorca är bra och skulle passa en ensamstående förälder. Vi var senast på Cala Bona och var jättenöjda.
  Jag vet inte hur statistiken ser ut när det gäller hur många ensamstående föräldrar som reser med sina barn. Jag kan tycka att jag ser pappor som reser själva med sina barn i skolåldern ganska ofta men jag har nog ytterst sällan sett en mamma som rest själv med barn på familjehotellen. Men det är bara min reflektion och kan ju vara fler än jag tror.
  Hoppas att ni får en skön semester
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Angelica!

  Jag har inte besökt Sunwing Alcudia men vi har varit på Sunwing Cala Bona och vi tycker alla att det är ett toppenhotell!

  Sunwing Cala Bona är ett mysigt hotell uppdelat i tre hotellbyggnader, vi har bott i huvudbyggnaden Bouganvilla och trivts kanon där. Hotellet ligger i en mysig liten by, det finns en strandpromenad utanför hotellet där ni kan lätt ta er ut för att se lite kring hotellet om ni vill det.

  Det finns ingen direkt jättebadvänlig strand utanför hotellet utan vill ni bada får ni räkna med att ta er en liten bit bort för bra bad & fin sand. Det är väl den stora skillnaden kanske att på Sunwing Alcudia har ni en vad jag hört väldigt fin och omtyckt strand alldeles nedanför hotellet. Så är det närhet till strand & hav och lite mer rörelse kanske det är Alcudia som passar er bättre men är ni nöjda med bad i poolen och ett jättemysigt hotell med även här lite butiker och restauranger omkring sig så kan jag varmt rekommendera Sunwing Cala Bona.

  Precis som du nämner är vädret kanske lite vanskligt denna tidsperiod men man vet ju aldrig med det där, dock tror jag kanske att ju senare ni väljer att åka i maj ju mer bad & sol kan ni räkna med. Vi var där första veckan i juni ett år och fick fina dagar & sol hela veckan. Vattnet i poolen var dock fortfarande lite kallt då, barnen badade men vi vuxna tyckte det var lite kyligt ibland!-:) För övrigt är våren jättefin på ön, grönt & fint!

  Precis som Helena skriver vet jag inte heller hur många föräldrar som reser själv med sina barn men vet att vi ibland får frågor här på forumet från mammor & pappor som planerar att åka iväg själv med barnen. Framförallt så tror jag att åker man själv så gör man helt rätt i att åka till ett Sunwing, där har ni allt ni behöver och där kommer säkerligen finnas något för er alla vare sig de handlar om bad, aktiviter eller bara att få vara tillsammans & njuta av ledigheten!

  Lycka till med planerandet & semestern när det är dax!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för svaren. Det låter som om ni rekommendera cala bona framför alcudia? Är det bättre?
  Någon som vet hur boendet/rummen är i kvalité på dom olika hotellen . Och storleksmässigt.

  Angelica
 • Hej!
  Det finns lite olika klass och storlek på rummen beroende på vilken del av hotellet man bor på. Att gå in på länkarna nedan är förmodligen det lättaste
  https://www.ving.se/spanien/cala-bona/sunwing-ca...

  https://www.ving.se/spanien/alcudia/sunwing-alcu...

  Jag har varit på både Cala Bona och Alcudia och skulle jag tvingas välja hade jag nog valt Alcudia. Helt oslagbart läge alldeles vid havet.
  Cala Bona ligger inte direkt vid stranden men har å andra sidan en trevlig strand promenad med butiker och restauranger alldeles nära precis som Anneli skrev.

  Om det spelar in brukar Alcudia ligga något högre i prisläge, alltså för själva hotellet.

  Vad ni än väljer skulle jag vilja rekommendera en tur in till fantastiska Palma som måste upplevas.

  Ha en underbar semester
  Mvh Ronny


  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Vi bodde i ett Royal Family rum med havsutsikt och hade en underbar terrass och var supernöjda med standarden på rummet när vi var på Sunwing Cala Bona. Det var längesen jag var på Alcudia så jag kan inte svara på hur det är nu, men när vi var där var vi jättenöjda med det rummet också.

  Vi har också tittat och jämfört båda Sunwinghotellen på Mallorca och insett att Alcudia är dyrare och eftersom vi mest badar vid poolen med barnen har det inte känts värt de extra pengarna. Om det hade kostat lika mycket hade jag valt Alcudia för det fantastiska läget på stranden som Ronny också skriver. Hotell, mat och utbud på aktiviteter är nog väldigt bra på båda ställena.

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.