Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Cala Bona Beach, hur är lägenheterna, poolen och andra tips kring hotellet?!

Hej på er!

Vi har precis bokat en vecka på Sunwing Cala Bona Beach, i början av september. Det blev en lgh i Bouganvilla huset. Två vuxna och ett barn på drygt 4 år.

Tänkte bara höra med er som varit där. 😀 Nyfiken och längtar.
Hur var själva hotellet och lgh?
Poolerna?
Andra bra tips?

Med vänlig hälsning
Helena

Kommentarer

 • Hej Helena!

  Det låter hur härligt som helst att ha en resa till supermysiga Cala Bona & Mallorca att se fram emot, särskilt efter denna ngt kyliga sommar vi haft här i Sverige i år!:-)

  Jag besökte Sunwing Cala Bona senast 2013 och vi var alla jättenöjda med vår vistelse där! Vi var ett sällskap på 9 personer som åkte med barn som då var i åldrarna 2, 7 och 11 och både vuxna och barn trivdes kanonbra på hotellet och i den lilla byn hotellet låg i.

  Vi bodde precis som ni ska i huvuddelen Bouganvilla och det är hotellets hjärta och medelpunkt - här har ni det mesta och närma till allt! Det enda som egentligen inte ligger precis här är La Tasca - restaurangen men dem finner ni på Mimosa, bara en liten bit bort. Bufférestaurangen, frukostmatsalen, showscenen, miniland och mkt mer finner ni däremot kring Bouganvilla och inte minst ett jättefint poolområde där ni kommer att trivas och ha roligt tillsammans!

  Vi bodde i en 2-rums familylägenhet mot berg/väg, ville helst haft mot pool men de var slut när vi bokade men läget vi fick blev vi kanonnöjda med väl där, härlig kvällssol som vi kunde njuta av på balkongen. De andra lägena verkade också bra, så vilken typ ni än bokat så kommer nog bli bra - alla lägen har ju sina fördelar!
  Rummen i sig var helt ok, rena och fräscha.

  Poolområdet var inbjudande och fint. Den stora poolen var djupare på ena sidan och grundare på andra. Vi låg mest vid den lilla barnpoolen eftersom vi hade en 2-åring i sällskapet och eftersom miniland låg precis brevid och vi kunde då lätt variera bad i poolen med lite lek i miniland. Denna pool hade ett soltak som skyddade bra mot starka strålar så det var perfekt för de minsta här.
  Nu tror jag att de gjort vissa förändringar i området kring poolen sedan vi var där och b la fått ett litet vattenland i ngn av poolerna så det ser kanske inte riktigt ut som jag beskriver det idag dock. Precis vid poolen låg det en glasskiosk som också var populär, smidigt och nära där också!:-)

  Vi åt frukost på hotellet, den var toppen - mkt att välja på!
  Lunch åt vi oftast på La Tasca, en liten gångbro bort till Mimosa bara. Här kunde barnen äta gratis ur Lollo&Bernies barnbuffe medans vi vuxna kunde välja bland tex. sallader, hamburgare, lite lokalt m.m.
  På kvällarna testade vi restaurangerna omkring, populärast blev nog dem mysiga restaurangen med jättegod pizza som låg precis när du gått förbi hela hotellet, bortanför Jasmin-delen, jättefin utsikt när man tittade utöver havet där.
  Vi åt också jättegott på en liten restaurang inne i Cala Millor som vi blev rekommenderade av personalen på hotellet, minns tyvärr inte vad den hette nu men ska ta reda på det och återkommer med namnet på den.

  Vi tillbringade mycket tid på hotellet men när vi inte gjorde det promenerade vi strandpromenaden ibland, man kunde promenera ända bort till Cala Millor om man ville tror jag, det var nästan sammanväxt med Cala Bona kan man väl säga och det var små butiker att kika på nästan hela vägen om jag inte minns fel. Åt vi i Cala Millor på kvällen tog vi dock taxi, dagtid provade vi att ta det lilla tåget dit & hem som gick ovanför hotellet, det tyckte barnen var skoj!

  Några av oss i sällskapet gav sig ut på cykel på ön för att se lite mer och det kan också rekommenderas då det är så fin natur på ön. Just detta är ju kanske inte helt lätt att göra som en grej med familjen/små barn men att hyra bil och se sig omkring är också ett tips!

  Jag är säker på att ni kommer att få det väldigt bra på er semester på att ni kommer att trivas på hotellet. Ni har ju egentligen precis allt ni behöver på hotellet och 4-åringen kommer säkert ha jätteskoj med Lollo&Bernie, gå på minidisco bada och allt som en Sunwingsemester erbjuder!

  Kom gärna med fler frågor om hotellet du vill så ska vi försöka svara annars så önskar jag er en underbar semester!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej och tack Anneli för ett sånt utförligt svar. 😀
  Det låter som ni haft en härlig semester på Cala Bona. 😀

  Hade ni All inclusive? Vi bokade det i år, men verkar ju finnas andra restauranger runt omkring hotellet. Så hade vi inte i fjol då vi bodde mitt ute i ingenstans. 😀 Därav all incl nu med... men hade vi hunnit kolla lite bättre innan vi bokade om från Turkiet till Mallorca hade det kanske räckt med nåt annat än All Incl...Jag har för mig att man kan boka andra restauranger än den med all incl buffé. En lunch eller middag eller så. Jag tänkte på den du nämde La Tasca.

  Kommer du ihåg om det fanns lampa på balkongen? Haha. 😀 I fjol när vi åkte fanns det inte och det är ju kolsvart. Vi tänkte ju utnyttja den för Yatzy 😀 efter lilla tjejen gått till sängs.

  Tåg till Cala Millor låter som en rolig utflykt! 😀 Tack för tipset!

  Sen en fråga om MiniLand och Lollo och Bernie. Vad jag kan se ska vuxna vara med vid aktiviteterna. Vi åkte nämligen till Bamseklubb i fjol och då fick inte föräldrarna vara med vid dessa tillfällen ca 2 tim/dag, men här verkar man ska vara med.
  Vet du-ni vad som gäller?

  Med vänlig hälsning
  Helena

  Helena
 • Hej,
  Vi var till Cala Bona förra året vid den här tiden. Bodde i ett Royal family rum med havsutsikt. Hade jättefin stor terrass där en del alltid hade skugga, vilket var helt perfekt för oss.
  Jag är säker på att det fanns lampa på terrassen annars hade jag kommit ihåg det, jag brukar alltid sitta och läsa på kvällarna.

  Maten
  Vi hade bara bokat frukost innan och den var vi jättenöjda med. Sen köpte vi buffé tre kvällar på plats, åt på en jättebra restaurang precis till vänster om hotellet ( om du tittat mot havet) den låg precis vid vattnet och vi gick tillbaka för att det var så bra. Urmysigt och god mat. Det finns flera restauranger i närområdet med allt från sushi till pizza.

  Miniland
  Vår son var med på Bernies födelsedagskalas och på en skattjakt. Då är barnen själva där. Det är för barn mellan tre och sju. Vår son var fyra då och uppskattade det jättemycket. Det var ca 1,5 timme tror jag. När miniland har öppet hus ansvarar personalen inte för barnen då går man dit med dom men det finns personal som styr upp roligheter för barnen.
  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.