Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Bangtao Beach eller Sunwing Kamala Beach?

Hej!

Vi är två vuxna med tre barn (9, 7 och 1) som tänkte resa till Thailand. Vi vill gärna bo på ett Sunwing-hotell och både Bangtao och Kamala verkar vara jättefina ställen. Frågan är bara vilket vi ska välja? Passar också på att fråga vilken typ av rum vi bör välja?

Vi har aldrig varit i Thailand tidigare. Vi har dock bott på Sunwing vid ett tidigare tillfälle, då Sunwing Waterworld Makadi Beach, och var väldigt nöjda med det.

Hälsningar Kajsa

Kommentarer

 • Hej Kajsa,

  Vad roligt att ni är på väg till er första semester i Thailand! Jag har varit där flera gånger och längtar alltid tillbaka till den härligt avslappande stämningen som infinner sig där. God mat, glad och trevlig lokalbefolkning som är mycket vänligt inställda till barn, klimatet och naturen...jag kan mala på länge.

  Rum; Både Sunwing Bangtao och Sunwing Kamala håller hög standard, Bangtao är några år äldre än Kamala och vi tyckte att Kamala kändes aningens fräschare vad gäller rum, poolområden osv - det är nytt helt enkelt. Vi reste till Kamala med en 1-åring med 'Sunwing Joker' och fick en 1-rums svit mot poolområdet. Vi var väldigt nöjda med rummet där det fanns ett litet pentry så att vi enkelt kunde värma välling och barnmat. Det fanns ett draperi som vi kunde skilja av rummet lite med när hon sov. Vi upplevde inte kvällsunderhållningen som störande alls utan tyckte det var trevligt att kunna sitta på balkongen på kvällen och lyssna till showen på håll när Tuva låg och sov därinne.
  När vi bodde på Sunwing Bangtao hade vi ett liknande rum i storlek och läge.
  För er del tror jag det kan vara skönt med en 2-rums familysvit, så att ni och den lilla kanske får ett sovrum (och där man kan stänga dörren till 1-åringen när den sover) och så kan ni andra umgås tillsammans i det andra rummet (vardagsrummet) och på balkong/uteplats som ni vill. Vill ni ha ett lyxigare alternativ kan ni lägga till lite extra för att få en Royal family svit. Det finns ju speciella 'happy-baby rum' men de är ofta på 1-rum så då tror jag det är enklare att kanske lägga till i bokningen det som ni känner att ni behöver; spjälsäng/matstol/sulky. Fundera även över om ni vill ha balkong eller terrass, det är många av byggnaderna på båda resorterna som saknar hiss, kånkar ni med barnvagn och mycket saker kanske ni upplever terrassen som ett smidigt och lättillgängligt alternativ?

  Läge; Sunwing Kamala upplevde vi som en lite större resort - komplex som ligger nära stranden. Är man vid poolerna ser man inte stranden men med en kort promenad inom resorten så kommer ni direkt ut på stranden. Sunwing Bangtao upplevde vi som en minde resort som ligger på stranden. Där kan man ligga i poolen och samtidigt blicka ut över havet och sitta och äta frukost med havet som granne - här upplevde vi en härlig Thailand-feeling så som vi mindes Thailand från våra 'backpackresor'. Bangtao ligger lite mer avsides med ett fåtal andra restauranger, vill man åt shopping kan man ta taxi till den närbelägna marknaden som är öppen någon dag i veckan. Vill ni åt ett lite större restaurangutbud och shopping så passar kanske Kamala er bättre. Kamala är en mindre by med en liten strandpromenad med restauranger och en huvudgata med små butiker.

  Vi har funderat många gånger vart vi helst skulle vilja återvända och med just Kamalas läge i den lilla byn och att resorten är så fräsch så är det den som har landat som favorit hos oss. Hursom, jag är övertygad att ni skulle vara toppennöjda med båda resorterna, fundera bara lite på vad som är viktigt för er.

  Återkom gärna med fler frågor så ska jag försöka svara.

  Må gott, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Hej Kajsa,

  Jag kan börja med att hålla med Gölin om att Thailand är helt underbart och ni kommer få en härlig resa vad ni än väljer.
  Bangtao Beach är mer av en paradis strand men väldigt lungt & stilla medan i Kamala är det mer liv & rörelse vilket kanske passar bättre då ni inte bara reser med små barn. Avståndet till stranden i Kamala är inte längre än de avstånd det är mellan hotell & strand i Makadi Beach i Egypten.

  Hur länge har ni tänkt stanna? Ett tips som vi själva funderar på är att börja med en vecka i Bangtao för att sedan ta en vecka i Kamala alt kombinera med något av Vings andra hotell. Vi skulle själva valt Kamala som ett sista stopp.

  Önskar er en underbar Thailand resa!
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej igen,

  Jag vill bara knyta an till Emelys tankar omkring en kombinations resa.
  Innan vi fick barn gjorde vi några backpack-luffarresor genom Thailand. När vi sen hade fått vårt första barn och nummer två var påväg så gjorde vi en charter-luff som vi kallar det; en kombinations resa. Vi åkte som jag skrev här ovan med en Sunwing Joker och hamnade på Sunwing Kamala där vi trivdes riktigt bra, när en vecka hade gått så träffade vi en ganska nyanländ svensk familj som hade varit på Bangtao tidigare. De sakande känslan av en enslig paradisstrand som de hade i minnet från Bangtao och bytte dit, detta väckte funderingar hos oss och när vi kände att vi kunde Kamala, ja då bytte vi med. Toppennöjda med variationen, men som jag även skrev - Kamala platsade ändå någonstans som en favorit. Så väljer ni kombination, gör i den ordning som Emely rekommenderade :).

  Denna typ av charterluff gav verkligen mersmak så året därpå gjorde vi en ny kombinationsresa fast till andra platser och snartsnart, i mars då åker vi äntligen på vår tredje i samma anda. En kombinationsresa är verkligen något som vi har fastnat för, och som rekommenderas - ett bra val när man velar mellan två fullgoda alternativ!

  Med vänlig hälsning Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Vi sitter nu och funderar på Thailand nästa vinter och om det är Kamala eller Bangtao som skulle passa oss bäst. Det lugn på Bangtao som ni beskriver lockar onekligen och skulle nog passa oss bättre. Den sortens lugn förstärks säkert av att det verkar vara mer träd och grönska på Bangtao och därmed kanske också mer skugga. Samtidigt såg vi på en bild från en av gästerna att det verkar förekomma en del mygg på Bangtao - märkte ni någon skillnad i mängden mygg på de båda ställena?

  Johan
 • Hej Johan,

  Det stämmer att Bangtao är en betydligt lummigare resort men inte alls 'sankig' eller blöt. Chansen för mer mygg är säkert större än på Kamala som ligger väldigt öppet o luftigt.
  Vi har lite olika läger i vår familj om vem myggen dras till, min man tycks få alla bett o jag o barnen klarar oss alltid! De mygg han märker av är oftast när man sitter ute på kvällen på balkongen. Vi märkte dock ingen skillnad mellan Kamala o Bangtao o ingen blev jättestucken men tror dock som nämnt att det är rätt individuellt.
  Vi använder alltid 'mygga'roll-on på huden på oss vuxna o ställvis på barnens kläder. Har mannen glömt blur han stucken.
  Vi brukar ta med ett stort myggnät som liknar en sänghimmel som vi har sen våra 'backpacker'resor o hänga upp denna över barnens säng (extrasängar). Över spjälsängen brukar vi spänna över barnvagnens myggnät. När vi var på Sunwings resorter använde vi dock inget då det inte behövdes för vår del.
  Jag tror ni blir toppennöjda m Bangtao,Trevlig resa!!
  Med vänlig hälsning, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.