Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Bangtao Beach eller Sunwing Kamala Beach i Thailand?

Hej!
Vi ska åka till Thailand i vinter med vår 3-årige som och undrar vilket av dessa hotell som är finast? Eller framför allt vilken strand som är finast och mest paradislik? Vi vill inte ha det alltför turistigt.
Är det någon som har varit på bägge och kan ge era synpunkter?
Tack på förhand!
Anette

Kommentarer

 • Hej, jag har varit på båda o gillade dem båda mycket!
  De är helt klart riktigt fina båda två, men iom att Kamala är nyare tyckte jag att den upplevdes ljusare o fräschare(?), hittar inte riktigt ordet men jag hoppas att du förstår :).
  Kamala känns lite mer som ett komplex än Bangtao o ligger nära stranden som kan upplevas turistig. Här omkring finns lite shopping o restauranger.
  Bangtao upplevs som ett mindre hotell tycker jag som ligger 'på' stranden. Här är det lugnt o glest av turister vilket ger lite mer paradisfeeling tycker jag. Det finns någon enstaka restaurang i närheten o vill man ha shopping får man ta en taxi/tuktuk, marknaden i närheten rekommenderas.
  Hoppas att du blev lite klokare, hör gärna av dig igen annars!
  Trevlig helg, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Jag har läst att en del tycker Bangtao känns slitet. Stämmer det?

  Cattis
 • Hej Cattis,

  Jag var på Bangtao 2011 o tyckte inte att hotellet var slitet om samma bemärkelse skulle innebära sunkigt. Det är dock inte heller ett sprillans hotell som Kamala då var utan ett hotell som hade varit i bruk i några år.
  Vårt rum var fint o fräscht liksom området i sig. Poolerna höll god standard även om dess mosaik hade lappats här o var. De gemensamma områdena som restauranger o showområde är inrett i klassisk thaistil i mörkt trä o upplevdes lite burrigare än samma ytor på Kamala som var luftigt o med vitt som bas.
  Jag har varit på många av Sunwings anläggningar o har alltid noterat att de jobbar hårt o frekvent med att hålla efter och måla, restaurera, rensa trädgårdar osv för att leverera kvalitet. En fråga man kan ställa sig är ju vad man är ute efter o vad o vilken kvalitet på olika saker man kräver som standard under sin semester.
  Hälsningar Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack för svar. Det låter bra. Hur är stranden och maten på hotellet?

  Cattis
 • Hej Cattis & Anette,

  Först och främst vill jag hålla med Gölin om ang de båda hotellen. Bangtao ligger smack på en underbar strand och mer avsides all kommers medans Sunwing Kamala har mer att erbjuda än bara strand och hav. Kamala centrum har lite liv och rörelse men är inget i jämförelse med Phuket som ligger en bit därifrån.

  Båda stränderna är jättefina, Bangtao är möjligen något större.
  Maten skulle jag beskriva som likvärdig och minst lika god på båda hotellen. När vi besökte Thailand vintern 2011 serverade dom tema buffer på Kamala, Vilka vi var mer än nöja ned. Båda hotellen har även Fino & La Tasca. Vill man ha lite mer genuin och lokal matupplevelse bör man lämna hotellet. Runt Kamala finns många goda och bra restauranger.

  Om ni tänkt vara borta 2v eller mer skulle jag starkt rekommendera att bo på båda hotellen, på så vis får man 2 resor i 1. De ligger med taxi-längds avstånd och man får chansen uppleva ytterligare lite till. Men är de lugn & ro med hav & strand som är fokus skulle jag rest till Bangtao.
  Hoppas ni blev något klokare.

  Trevlig resa och hör av dig om ni funderar på något annat.

  Hälsningar Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Emely,
  Vi åker precis som du föreslår med en vecka på Bangtao först och sedan i Kamala. Vi har All Inclusive första veckan men alla dagar ingår inte så kanske har du tips på restauranger man kan besöka de andra dagarna? Andra tips om resmålen emottages tacksamt - barnen är 6 och 9 år.
  Hälsar Annika

  Annika
 • Hej, såg att samma fråga kom igen - se mitt svar här;

  http://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingfora...

  Med vänlig hälsning Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.