Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Side East Beach, val rum & pooltemp?

Hej! Vi vill boka boka en resa i slutet av september till Side East Beach. Våra tjejer är 7&9 år och älskar att bada i pool. Har hört att poolen var kall i slutet av okt, ngn som vet hur det är i slutet av sept? Vi velar mellan Royal lght m terass mot pool(balkong fanns ej kvar) el "Standard" lght med balkong mot pool. För o nackdelar med balkong/terass? Finns det tex vildkatter som stryker runt?

Hälsningar Helena

Kommentarer

 • Hej Helena!
  East Beach är verkligen ett kanonhotell och ni kommer säkerligen ha det underbart där.
  Jag och familjen var där nu i maj och det är väl rent temperaturmässigt ungefär som i september. Dessutom var vi i Turkiet fast på annat hotell förra året i september. Då var det inget problem alls med pooltemperaturen eftersom den var uppvärmd från sommaren. Vår 4-åring badade utan att frysa hela dagarna :-)

  På East Beach bodde vi på Royal family med terass mot poolen vilket vi tyckte var fantastiskt bra. Mycket pga att vi har så små barn (0,4) och slippa hissen upp och ner. Dock är ju dina lite äldre och det skulle säkert funka med lägenhet lite längre upp också.
  Fördelen med terass torde ju vara just det att det är lätt att ta sig till/från lägenhet och poolen. Fördelen med balkong skulle kunna vara utsikten mot havet. Det är beroende på vad man tycker är viktigt. Dessutom kanske det kan bli lite lugnare längre upp pga mycket folk i poolen men å andra sidan är september en lite lugnare period.
  Några vildkatter såg vi aldrig till dock.

  Ha en riktigt härlig semester och missa inte Old Town Side, det är riktigt mysigt. Cirka 1,7 km från hotellet och det går bra att gå eller åka taxi som kostar 15 turkiska lira.

  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Tack för ditt utförliga svar Ronny! Nu har vi lite mer att gå på innan vi bokar resan.

  Mvh Helena

  Helena Blomqvist
 • Hej Helena,

  Vad härligt med en resa till hösten! Vi besökte just Side & Sunwing East 2 veckor i sep/okt förra året.

  Under vår 1a vecka var det väldigt varmt så då upplevde jag poolen väldigt avsvalkande och skön men under vår andra vecka så började det blåsa mer och temperaturen sjönk något vilket gjorde att poolen kändes aningen sval, i alla fall på förmiddagen.
  Vår dotter på då 4år badade glatt under dygnets alla timmar.

  Är det sol och varmt ni vill ha skulle jag åkt i slutet av september. Det är dessutom något mindre gäster då, då det norska höstlovet är 2a veckan i oktober.

  Vi bodde på 3dje våningen mot poolområdet och jag håller med Ronny om att utsikten är det som skiljer mest. Många rum (mot poolområdet) har havsutsikt och då även solnedgång vilken är helt underbar!

  Som på så många andra ställen så såg vi några vildkatter under kvällstid runt Mehmets kitchen. På dagen vill jag inte minnas några direkt och vi upplevde inte detta som ett problem.

  Jag tror ni kommer få en superhärlig semester på Sunwing East efter sommaren.
  Trevlig resa!

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Vi har bodd på East to første ukene i august. Har bestilt Royal med balkong, men ved feil ble vi tildelt Royal med terrasse. Vi kunne få byttet rommet etter to dager, men vi valgte å beholde det med terrasse da vi fant ut at å ha direkte tilgang til bassenget er veldig komfortabelt, spesielt ved +45 grader ))) Royal med terrasse er i bygningen 2, og rommet vårt (2033) var i skyggesiden, dvs at solen kom over solsengene kl.11 om morgen som er egentlig veldig bra da det alltid fantes ledige solsenger å få etter frokost ))) Om vi ville sole oss før kl.11 gjorde vi det på flytemadrassene i bassenget ))) Vi fikk et lite glimt av sol på rommet i 19 tiden rett før solnedgang, og det er også bra mtp varmen, så rommet holdte sval temperatur selv om aircond skulle være av ))

  Vi har sett én katt. Han pleier å gå på plenen ved Mehmets kitchen. Han plager ikke gjester. Kelnere sa at han får mat.

  Alpen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.