Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sandy Bay, Kallithea eller Alcudia i början av juni?

Hej! Någon som varit både på Sandy bay Alcudia och Kallithea och kan ge lite råd om vilket vi ska välja. Vi har varit på Sandy bay flera gånger och gillar det verkligen, vill gärna bo där det finns markterass. Om man väljer någon av de övriga vilken del ska man då välja att bo i.
Vi vill ha nära till det mesta och vi reser med barn i åldrarna 6 månader till 8 år. Hur är vädret och vattentemperatur på Mallis och Rhodos i början på juni? Och hur är maten, vi vill nog ha All-inclusive ?är helnöjd med Sandy Bay men sugen att testa nåt nytt, vi har också varit på OBC Makrigialos men tycker att bussresan dit är i det längsta laget.

Kommentarer

 • Hej Elisabeth,

  Ni väljer mellan flera fina anläggningar och jag tror att ni skulle bli nöjda med vilken ni än väljer.

  Kallithea har kort transfer och flera boendealternativ med markterrass. Vi bodde i delen Helios och hade ett rum som låg nära huvudbyggnaden med reception, showscen och Minimarket och Deli. Det har ett eget poolområde, Miniland och restaurang så allt ligger inom räckhåll - ett boende jag kan rekommendera. Kallithea ligger lite avsides vad gäller restaurang och shopping men med en taxifärd når ni snart mysiga Rhodosstad. Nedanför resorten finns en stenstrand som det går att snorkla ifrån.

  Alcudia har en transfer på strax under timmen och ligger vid en långgrund och fin sandstrand. Är det viktigt med havsbad och lek med hink och spade skulle jag rekommendera er att åka hit. Resorten ligger mer centralt och har således butiker och restauranger runt hörnet. Själva resorten och dess boenden ligger lite utspritt efter strandpromenaden så här tror jag ni skulle uppskatta ett boende som ligger nära huvudbyggnaden, t.ex Victoria. Jag har dock ingen egen erfarenhet av hur dessa rum är och är osäker vilka av byggnaderna som har markterrass.

  Jag har inte haft all-inclusive på Sunwing så kan inte säga något om den mer än att vi ofta äter både lunch och middag på la Tasca ala carte samt restaurang Fino och vi brukar vara nöjda med både maten till oss vuxna samt barnens 'Lollo och Bernie Buffet'.

  Min samlade erfarenhet av att ha besökt dessa platser under maj och början av juni är att det ofta är svalt i både pool och hav då sommarvärmen inte har hunnit göra sitt ännu. Poolerna som inte är tempererade kyls av under nätterna och för mig som badkruka behöver de sig en rejäl omgång sol för att bli behagliga. Mina barn brukar dock bada på friskt de dagar som solen skiner. Vädret kan jämföras med en svensk sommar, svalt i skugga samt om kvällarna men varmt o skönt när solen är framme. Det är ju en lite ostadigare period då innan högsommaren går igång.

  Jag var på Kreta i mitten av maj för några år sedan och hade då blandat med sol och regn. Rhodos ligger ju lite mer söderut och kan säkert vara aningens varmare. Jag var i Alcudia i månadsskiftet maj/juni i år. De första dagarna var det svalt och blåsigt, vi var då mer i lekparkerna än i badet. De följande dagarna kom däremot solen och vi fick flera varma och sköna dagar, barnen plaskade på i poolen medan jag själv vadade ut till knäna... Alcudia ligger på Mallorcas norra del och ligger således en bit längre upp i Medelhavet än vad Rhodos gör.

  Så som sammanfattning, klura ut vad som är viktigast för er och återkom gärna med fler frågor så får vi försöka besvara även dem.

  Hälsningar Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Om dere skal ha al inklusive ville jeg ikke valgt Rhodos, fluer som summet over matfatene, lite smak og variasjon. Av alle sun wing vi har prøvd , Gran canaria- Side- Rhodos - Mallorca- Kreta. Så er våres favoritt Sunwing side west, rent, flott strand, super hyggelig ansatte og fantastisk mat

  Karin
 • Förra året besökte vi både Rhodos och Ayia Napa på sunwinghotellen. Sandy Bay är så mycket bättre än Rhodos.
  Rhodos har fler gäster, väldigt ostrukturerat i matsalen jämfört med Ayia Napa. Dessutom va det enorm skillnad på maten på hotellen. Jag skulle aldrig byta Sandy Bay mot Rhodos.

  Dock har jag inte testat Mallorca, tittar på det till nästa år men trivs väldigt bra på Sandy Bay.

  Fredrik
 • Det är just det att allt är bra med Sandy Bay. Förra året provade vi OBC Makrigialos och ändå valde vi Cypern i år igen och största anledningen var maten samt den långa bussresan. Maten är enligt oss mycket bättre och allt annat också förutom den fina havsutsikten på OBC. Nu lutar det åt att vi provar Kallithea nästa år hoppas att vi inte blir allt för besvikna.... Nej det blir säkert bra!
  Vi åker med barn och barnbarn så vi ska ju försöka komma överens....!

  Elisabeth
 • Den stora fördelen med Kallithea är närheten till flygplatsen och Rhodos stad. Väljer man att skippa All inclusive, vilket vi i och för sig alltid för att få uppleva mer av det genuina och få mer variation, så är det ju väldigt enkelt att nå Rhodos stad med alla sina restauranger. Många har åsikter om att det är ganska stökigt vid buffén på Kallithea och det är säkert sant. Det är en stor, men härlig, anläggning...

  Vi har bott på Poseidon och Triton och var nöjda med båda boendena. För vår del så väljer vi bort Cypern p.g.a. maten (som dom ju förstör med all mynta). :-)

  Nästa år kör vi Alcudia som vi inte har besökt på ganska många år.

  Sunwingkillen
 • Vi är ute efter en veckas avkoppling och med barn och många olika viljor så passar det oss helt perfekt med all-inclusive. Myntan har inte jag märkt nåt av Maten har alltid varit kanon på Sandy Bay , och två kvällar får man byta till 3 rätters på Fino/ LaTasca.
  Hur solsäkert är det i början på juni på Rhodos / Mallorca?

  Elisabeth
 • Hej Elisabeth!
  Jag skulle nog säga att det är ganska solsäkert på både Rhodos och Mallorca i början av juni. Man vet ju aldrig såklart men brukar vara en bra tid att åka på när den mest intensiva värmen ännu inte slagit till.
  Ha en härlig resa
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Kallithea
  Jag gillar Kallithea, det är ett stort område. Vi åkte tre generationer tidigare och hade det jättebra.

  Boende med markteterass finns det gott om. Heliosområdet känns väldigt fint, med mycket liv och rörelse. Poseidon nere vid vattnet har också terrasser i markplan, där är det mycket lugnare och mysigare, känns som ett "vuxnare" område.

  Det kan såklart vara stökigt att äta på buffén eftersom många kommer samtidigt innan minidiscot för barnen. Senare är det mycket lugnare. Maten kanske har lite samma smaker men väljer man inte mer än en varmrätt per kväll tycker inte jag att man tröttnar. Och jag tycker att det är bra mat.

  Alcudia
  Det var ett tag sen jag var där, men mitt helhetsintryck är att det är väldigt bra, vi siktar på att åka dit igen framöver. jag var i Palma 5-7 juni i år och det var jättevarmt, strax under trettio grader om jag inte minns fel.

  Vi väljer Sunwing mycket för barnens skull nu när de är små. Det är mycket liv och rörelse och även om det inte skulle vara perfekt väder finns det alltid något att hitta på. Det är öppet hus på miniland, det finns lekparker och dans och musik på kvällarna.
  Hoppas att ni får en fin och minnesvärd resa.

  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Bilder från Heliosdelen. Här kan jag tänka mig att det är bra att bo om man är flera som reser tillsammans och vill kunna springa emellan mycket. Och ses utanför rummen.
  /Helena

  Bifogade filer:



  Helena Zetterquist Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.