Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rhodos stad - tips på vad man kan göra med små barn?

Hej,
vi åker till Kallithea beach i början av augusti. Har ni några tips på vad man kan göra i Rhodos stad? Vi har två små barn med oss. Har ni tips på bra restauranger?

Kommentarer

 • Hej!
  Vi var till Rhodos stad med vår 5-åring och 8-åring. Eftersom vi hade allergier i familjen så åt vi inte på någon restaurang utan på hotellet. Så tips om det får du säkert från någon annan. Det mina barn var nyfiken på var gamla stan, de ville se muren och "borgen" och gå i gränderna där. Flera affärer hade också riddarrustningar som vi tittade på och så ville de veta lite om Rhodos historia, om krig och annat så vi föräldrar fick ta reda på lite fakta vi också. I övrigt var nog jag mer nyfiken på staden än dem 😀
  Ha en trevlig semester!
  Maria

  Maria
 • Hej Anna!

  Precis som Maria skriver är det ett tips att åka in till Gamla stan och kika innanför murarna där det finns mysiga små gränder med både restauranger och souvernirbutiker. Beställer ni en taxi till "Old town" släpper de er med största sannolikhet av er vid hamnen utanför murarna så kan ni bara strosa upp genom gatorna och kika på stan. Vill ni sedan så går ni vidare mot den nya delen av staden där ni hittar butiker med lite mer utbud än souvenirer och dyl.

  Att äta på olika restauranger & gå och strosa och kika i lite på stan och i butikerna var det vi i huvudsak gjorde när vi åkte in till Rhodos stad. Jag upplevde inte att där var så jättemycket annat att göra just i staden men det kan säkert vara vi som missat lite skoj som man kunde ha hittat på där också kanske. Fråga Vingvärdarna på plats på hotellet så har de säkert lite tips på vad ni kan hitta på mer där och vad som kan passa för mindre barn.

  Jag kan dock tipsa er om lite annat kul vi gjorde, ex gjorde tog vi en tur till Vattenlandet i Faliraki - mängder av roliga rutschkanor med en egen del för de minsta barnen - uppskattat av våra barn!!

  Vi hyrde även bil en dag och besökte bl.a. Lindos på turen. Äldsta sonen på 12 år uppskattade detta lite mer än 8-åringen som inte tyckte det var lika skoj att vandra med uppför, vilket man fick göra om man ville upp till toppen på Lindos så det kanske passar bättre för de lite äldre barnen. Jag upplevde trots det att var ett mysigt besöksmål där man lika gärna kunde stanna nere i gränderna och promenera runt och ta en glass om man hellre ville det. Men som sagt, det beror ju lite på barnens ålder hur små de är och vad de uppskattar mest!-:)

  Hotellet i sig, fina Sunwing Kallithea har ju också väldigt mycket att erbjuda för hela familjen och jag är säker på att ni kommer att hitta mycket roligt att göra även där, på plats på hotellet!

  Till sist så flikar jag också in med lite restaurangtips som du önskade..

  FINO - ligger ju på Sunwing och det kanske var tips utanför området du önskade men måste ändå ta med det då jag tyckte vi blev serverade toppengod mat varje gång vi åt där!

  Restaurang RED i Rhodos Stad - Här hamnade vi helt oplanerat efter att ha gått "lite vilse" på jakt efter en annan restaurang egentligen. Restaurangen var fräsch, ganska liten och såg inte så "märkvärdig" ut direkt men vi blev positivt överraskade och fick kanongod mat här!

  WONDER- Har inte varit här själv tyvärr men hört många som varit för som tipsat om denna restaurang.

  Jag hoppas du får lite fler tips på restauranger här på forumet annars så kika i Vingpärmen som ligger i receptionen på hotellet, brukar alltid stå lite tips på olika ställen.

  Jag önskar er en trevlig resa till Rhodos & Sunwing Kallithea!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej!

  Gamla stan låter som något barnen skulle gilla! Riddare och rustningar blir jättespännande kan jag tro.

  Falirakis vattenpark och utflykten till Lindos låter också väldigt trevligt! Bra idé att hyra bil och komma lite längre ut på ön.

  Har aldrig varit på Kallithea och det känns jättebra att veta att det finns så mkt att göra både på hotellet och utanför!

  Tack snälla ni för tips på aktiviteter och restauranger! Det här tar jag med mig på resan!

  Trevlig sommar!

  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.