Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rhodos eller cypern?

Hej
Vi (jag, min man och våra barn 2 & 6 år) funderar på en resa till sunwing i juli månad. Vi funderar på cypern eller rhodos.
Vad är bäst?
På rhodos funderar vi på en lägenhet i ariadne, någo som bott där? Är det fina fräscha lägenheter där. Skrivs mest om de andra delarna av resorten.
Funderar också på om vi ska välja sunwing inclusive eller kitchen inclusive, vad är att rekommendera? Dela gärna med er av era erfarenheter.
Mvh Ida

Kommentarer

 • Hej Ida!

  Så härligt att ni håller på att planera en resa!

  Både Sunwing på Cypern och Rhodos är två fina resorter och vi har besökt båda nyligen!

  Sunwing Kallithea Rhodos:

  En ganska stor resort inom ett kortare avstånd från flygplatsen, så ett plus för den korta transfern på 20-25 min tycker jag.

  Vi bodde i huvudbyggnaden Athena- nära o bra till allt tyckte vi men jag tyckte alla de andra byggnaderna hade sin charm också och provar gärna ngn av dem när vi åker dit nästa gång. Jag har alltså ingen erfarenhet utav Ariadne mer än vad jag sett när jag gått förbi men tyckte det såg mysigt ut. Ariadne ligger ju i längan bakom Poseidon och jag upplevde denna delen av området som lite lugnare, lite beroende på hur långt bort i själva längan man bor då förstås. Ibland kan jag dock tycka att detta är lite skönt också, att komma bort lite från "vimlet" så det behöver ju inte vara negativt alls att inte bo mitt i smeten. Hur som helst är det ju inga direkt långa avstånd ändå att ta sig emellan de olika byggnaderna, poolerna o dyl.

  Stranden nedanför är grovkornig strand men ligger precis nedanför hotellet så det är närma och bra till den.

  Vill ni ta er in till stan är det taxi eller buss som gäller då den ligger några kilometer bort, utanför hotellet finns ngra supermarkets o dyl men inte så mycket annat direkt.

  Sunwing Sandy Bay - Cypern:

  En fin resort som är omtyckt av många vad jag förstått!
  Vi trivdes kanon här, 2- våningslägenheter som ligger utspridda med grönområden mellan många och detta gör att det känns lite mer som en egen "liten by". Vi åkte dit i början av augusti och hade strålande väder hela veckan, kunde bli rejält varmt och vi fick ligga i poolen mestadels av dagarna för att svalka oss!:-) Stundtals kunde det bli ganska trångt i poolerna.

  Ett plus för sandstranden nedanför hotellet och den vid Nissi Beach som ni finner en promenad bort från Sunwing! Vi var ovanligt mycket vid stranden denna resa, vi brukar fastna vid poolen annars men här var så fint vatten o go temperatur så blev en hel del bad och snorkling i havet!

  På Cypern kan du också bara gå precis utanför hotellet så har du affärer och restauranger där, närma och bra tyckte vi som gillar att kunna gå ut en runda på stan efter maten på kvällen!

  Jag gillade båda hotellen på olika sätt och har svårt att välja ett just som favorit - tror ni kommer att bli nöjda vilket ni än väljer då det är två toppenställen båda två!

  Maten:

  Vi har provat Sunwing Inclusive och det är väldigt smidigt att bara kunna gå och ta mat från buffén när man blir hungrig. Det är olika teman varje kväll på maten.

  Kitchen inclusive har vi inte provat men tror vi kommer att göra det nästa ggn vi åker. Gillar man att få välja ur en meny och få lite mer restaurangkänsla än vad man får vid buffén i kombination med att det redan är betalt och färdigt tror jag att detta är ett bra alternativ.
  Barnen har ju sin egen buffé i båda av fallen så de slipper ju väntan med att få in maten när de är hungriga.

  Lycka till med planerandet!:-)

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack snälla för all information!! Nu ska jag diskutera vidare med mannen så får vi se vad vi kommer fram till 😀
  Mvh Ida

  Ida
 • Hej Ida,
  Vi var på Rhodos i juli förra året v 31-32. Vi hade varit på Kallithea innan också och gillade det stället.

  MATEN
  Vi hade Sunwing Inclusive ena veckan och Kitchen inclusive andra veckan. Fördelen med Kitchen inclusive är att du sitter lugnare, det går att känna att man "sitter ute" på ett helt annat sätt. Några bord med parasoll och några under tak men precis ovanför stranden. Det är inte lika stimmigt, mer restaurang än skolmatsalskänsla. Enda nackdelen är att det inte är så mycket för barnen att välja på i buffén, framförallt inte när det gäller grönsaksutbudet.

  Med Sunwing Inclusive på Kallithea äter du på en stor bufférestaurang, mitt i hotellområdet, halva delen öppen under tak, den andra delen inomhus. Alla rör sig ständigt mellan borden och maten och det blir inte riktigt någon lugn och ro. Man kan visserligen anpassa sig lite tidsmässigt, men äter man en tidig middag är det full fart.

  Det är bra standard på maten på båda restaurangerna. Barnbuffén är samma som på Kitchen inclusive men här kan du ju även plocka lite extra grönsaker eller något annat tillbehör till barnen när de tröttnat på pasta, strips, korv och köttfärssås och hamburgare.

  Skulle jag åka dit igen en vecka skulle jag välja Kitchen inclusive för att det är så mycket trevligare och lugnare, och jag personligen har inget behov av en stor mängd mat som kan vara fördelen med att välja buffé.

  BOENDE
  Vi bodde också i huvudbyggnaden på Kallithea och tyckte att det var ett jättefint rum vi hade, bodde i ett Royal Family rum på plan 1.

  VÄDRET
  Det var VÄLDIGT varmt när vi var där v. 31-32. Många siestor blev det på eftermiddagarna när vi helt enkelt fick gå in för att det var för varmt. Tror att vi hade runt 29 C klockan åtta på kvällen till och med. Vi funderar på Cypern till sommaren men tvekar lite eftersom det verkar vara varmare där.

  Det jag gillar extra mycket med Sunwing Kallithea Beach är att det är ett så stort område och att det är nära till havet, man kan lätt lämna familjen vid poolen och gå ner och simma lite i havet. Det är jättefina Mini-Land och personalen som jobbar där är proffsiga och engagerade i att barnen ska ha roligt.

  Hoppas att ni får en trevlig resa,
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tack för väldigt bra och utförligt svar! Kommer vara till stor hjälp!!
  Mvh Ida

  Ida
 • Cypern är jätte bra! Vi vill tillbaka! Men är ingen orolig för kriget som pågår runt om nära Cypern och is framtåg?

  Mia
 • Hej Mia,

  Jag såg att du fått svar av Emely på denna fråga i en annan tråd och jag kan bara instämma i hennes svar.

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.