Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

resesäng

Hej!
Vi har en pojke som blir 3 år i maj när vi tänkte åka till Sunwing East Side och han sover fortfarande i spjälsäng! Min fråga är: kan man plasta in sängen tillsammans med en resväska då den inte går ner i väskan eller som specialbagage (Enligt sunwing ligger barn bara i resesäng till de blir två år!)

Hälsningar Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta!
  Du kan boka spjälsäng till barn som är 2 år och 364 dagar vid avresan, det beror främst på att treåringar brukar väga mer än den rekommenderade vikten för vad hotellens spjälsängar håller för.

  Hinner din son fylla år innan ni åker?

  Om du väljer att ta med dig en egen spjälsäng/resesäng som inte har en transportväska (många sorter har det) kan du plasta in den. Den ska då checkas in som specialbagage, precis som man gör med barnvagnen. Om ni reser med Thomas Cook Airlines (du ser vilket flygbolag ni reser med på biljetten/resebeviset) har varje person i resesällskapet som är över 2 år 30 kg i bagagevikt (per person). Vikten för spjälsängen räknas då in i hans totala bagagevikt.

  Du kan läsa mer om bagageregler här:
  https://www.ving.se/bagageregler

  Lycka till med er semester och här gärna av dig igen om du har fler frågor!

  Mvh
  Stina


  Stina Möllstam
 • Hej!

  Pojken fyller tre år på hemresedagen,jag har angivit honom som treåring på bokningen
  skulle jag anmält honom som tvååring istället?

  MVH Lotta

  Lotta
 • Hej Lotta!
  Då borde det inte vara något problem, det ska läsas av från personnumret, inte vad du skriver i sökrutan. Om du mailar mig ditt bokningsnr så ska jag se vad vi kan göra och återkomma till dig. Jag har mailadress stina.mollstam@thomascook.se.

  Ha en fin kväll!

  Stina Möllstam
 • Tack det gör jag!!

  Lotta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.