Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Resa med allergiska barn, vad ska vi välja?

Vi har 2 barn med matallergier, ett barn som inte tål nötter el jordnötter (kraftig reaktion som sätter sig på andningen bl a ) och så ett som inte tål mjölkprotein, ägg, vete, nötter. Jag har varit alldeles för rädd för att våga resa med barnen men känner nu att vi så gärna vill göra en resa och har då läst att ving har bra koll på matallergier. Är det någon som har erfarenhet av matallergi på Vinghotell och skulle vilja rekommendera något speciellt hotell?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Förstår att ni funderar en extra gång att resa då era barn har matallergier.
  Många av Sunwings Resort hotell har en såkallad matabassadör som man kan kontakta innan avresa samt om ni har några direkta frågor eller funderingar innan ni bokar och väljer hotell.
  Den erfarenhet vi har gäller främst Sunwing Side. Då vänner till oss har en dotter som är glutenintolerant & då vi reste med dom till Side, Turkiet minns jag att hennes föräldrar var jättenöjda med Ving & hur dom blev bemötta ang detta.
  Dom kontaktade hotellets matabassadör både innan resan men även på plats.
  Familjen har även besökt Sunwing Cala Bona på Mallorca & där var dom minst lika nöjda.
  Läs gärna mer om vilka hotell som erbjuder en matabassadör & vad det innebär Matintolerans.
  Hoppas ni får den information ni behöver & att ni kommer iväg på en resa tillsammans.

  Mvh Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Vi har besökt Sunwing Kallithea, Sunwing Side och Sunwing Fanabe med mina pojkar som är allergiska mot mjölkprotein och äggprotein. Alla dessa ställen har varit kanonbra! (Därför vi vågat åka fler gånger). Vi har blivit informerade innan avresa, uppmötta på hotellet av matambassadör och fått riktigt bra service av kockar och annan personal! Vi har fått välja på mat direkt från köket eller från buffén. Och inte en enda reaktion på någon av resorna. lycka till på er resa!

  Ia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.