Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Resa med allergibarn

Hej!
Vi är en familj om 4 som skulle vilja försöka komma iväg, men vi har funderingar kring vår dotter som är allergisk.

Hur ser det ut när det gäller kunskap om allergier? Tidigare resor har varit väldigt jobbiga pga detta, och hon har blivit dålig då kunskap saknats och hon fått mat hon inte tål.

Finns det några andra föräldrar med allergibarn som vill tipsa om bra resmål?

Vår dotter är egentligen inte allergisk mot så mycket, men det som är, ställer till problem: mjölk, nötter inkl mandel & cashew, sten & kärnfrukter, morötter samt getingstick.

Mvh Christèl

Kommentarer

 • Hej Christel,

  Den erfarenhet vi har ang detta är bara positivt men våra vänners dotter är glutenintolerant vilket är betydligt mer vanligt.
  Vi reste ihop till Sunwing West Side hösten 2013 och flickans mamma maila hotellet innan de bokade för att stämma av vad dom kunde erbjuda och hon var mycket nöjd med det bemötande och feedback hon fick.

  Minns att hon sa att det var bättre än på flera restauranger/hotell i Sverige som borde vara mer vana vid denna typ av fråga.

  De flesta sunwing hotell har en så kallad mat-ambassadörer. Dessa kan svara på frågor innan avresa samt hjälper er på plats. Mer information finns på Ving.se.

  Hoppas att ni får lika bra upplevelse som vi och våra vänner kring detta.
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej!
  Vi var till Sunwing Kallithea på Rhodos förra året med sonen som är allergisk mot mjölkprotein och äggprotein. Vi mailade hotellet innan avresa och fick god information och väl på plats fanns en matambassadör redan vid incheckning som talade svenska. Servicen var superbra och vi kände oss aldrig besvärliga. Vi fick plocka från buffén omvi ville eller få maten direkt från köket och dessutom beställa precis vad vi ville till sonen som de kom ut med ända till bordet. Ett toppenhotell på alla sätt och det blir absolut fler resor med ving!

  Maria
 • Hej,

  Vi har en son som har många födoämnesallergier. Vi har varit på Sunwing på Rhodos och på Kreta. Båda gångerna har vi haft kontakt med hotellen i god tid innan.

  Vi har båda gångerna haft all inclusive, och det har fungerat fantastiskt bra. Det var helt uteslutet att han skulle kunna äta från bufféerna, då han är extremt allergisk. Men köket har fixat mat enbart till honom, som har plockats fram när vi kommit till restaurangen. Han blev inte dålig överhuvudtaget, och det är VÄLDIGT ovanligt när vi äter i Sverige på restauranger. Vi reser aldrig till ett annat hotell, än något av Sunwing hotellen, så länge han är allergisk.

  (Hans allergier: majs, vete, råg, korn, havre, mjölk, ägg, fisk, skaldjur, jordnötter, hasselnötter och cashewnötter. )

  Ulrika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.