Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Resa med barn till Side East Beach Turkiet.

Hej! Ska åka 4 vuxna och en kille på 1.9 år till turkiet till sommaren. Tänkte boka till helgen och det hotellet som lockar är side east beach. Något som ni kan rekommendera?

Kommentarer

 • Hej Malin!

  Roligt att ni tittar på Sunwing Side East Beach, jag kan absolut rekommendera er detta hotell. Hotellet är jättefint inrett i en modern turkisk stil, väldigt fräscht och personalen är mycket trevlig.

  Det finns två fina poolområden på hotellet med solskyddad barnpool. Stranden ligger en liten bit bort men vill man inte promenera den biten går där buss från hotellet. Allt ni behöver finns egentligen på hotellet så detta är väl kanske denna typen av resmål/hotell som man inte behöver göra så många utflykter utan bara luta sig tillbaka och vara helt nöjd och tillfreds med vad själva hotellet erbjuder. Vi gjorde en utflykt till en marknad och var inne i centrum några kvällar men trivdes för övrigt väldigt bra med restaurangerna på hotellet och den underhållning och de aktiviteter Ving erbjöd där!

  Jag svarar gärna på fler frågor kring Side East Beach så bara hör av dig igen om det är något annat du vill veta!

  Lycka till med semesterplanerna och ha en underbar semester i sommar!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för bra svar! 😀 det står att det är 500 meter till strand det är ju inte så långt att gå. Det står också att det är 500 meter till centrum, men är det inget riktigt centrum då? Tänkte om man vill ut och äta och så, vi tänkte inte ta några måltider på hotellet, kanske frukost.

  Malin
 • Nej det är inte långt att gå men någon ggn när det var väldigt varmt och barnen inte orkade gå tog vi bussen ändå

  När vi åkte in till centrum åkte vi in till Gamla stan med taxi, det var ganska billigt och smidigt sätt att ta sig dit. Det centrum som ligger 500 m från hotellet upplevde jag som ett litet mer lokalt centrum med ngn minimarket och några småbutiker/restauranger och här var vi egentligen aldrig direkt!

  Vi hade bara förbokat frukost på hotellet men valde ändå att äta lunch/middag på antingen Mehmets (hamburgare, pizza m.m) eller Fino ( A'la carte, turkiskt m.m ) som ligger på hotellet då vi tyckte det var så himla gott där & smidigt med att det alltid fanns mat som barnen åt och det gick snabbt då de kunde äta från buffén som var framdukad och färdig. Men sen är det ju självklart jättekul att prova lite lokala restauranger också och Ving har bra tips på sådana ute på stan om ni läser i informationspärmen som finns receptionen eller frågar personalen på plats!

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej
  Vi ska också resa till Sunwing Side East Beach och jag läste någonstans att man gå efter stranden in till centrum, vet du om detta stämmer och vet du i så fall om det var en bra promenadsträcka att gå med barnvagn? Går det buss utanför hotellet om man vill inte till centrum? Har hotellet taxibilar med bilbarnstol eller finns det inte alls? Mvh

  Johanna
 • Hej,

  Kul att ni ska till Side East, vi var där i september förra året och kan verkligen rekommendera hotellet. Nytt, fräscht & stort.

  Det stämmer att Side är på promenadavstånd, då man ser stadens siluett från stranden. Skulle uppskatta avståndet till minst 2km troligen lite mer. Däremot finns det ingen bra gångväg dit. Längs stranden eller längs vägen vilket jag inte skulle rekommendera och definitivt inte med barnvagn. Det blir ganska tungt att dra vagnen i sanden. Det fanns ingen buss som gick till centrum så smidigast är att ta taxi från hotellet, då vi på denna resa hade med oss våra tvillingar på då 4 månader valde vi att stanna på hotellet mesta delen av tiden men då vi besökte Sunwing Side East 2013 tog vi smidigt taxi till Side som hotellet ordnade. Barnstolar fanns inte då i alla fall tyvärr. Vi var då 3 familjer som reste och vi fick en stor bil så alla fick plats utan kostnad. Hem fick vi ordna själva vilket bara är att gå till en så kallad "taxi plan". Vi provade då två av de restaurangerna som hotellet rekommenderade. Minns tyvärr inte vad de hette men restaurangen som hade en liten lekplats var både mysig, god mat & bra servis. Hit gick vi två gånger.

  Kan även rekommendera buffé restaurangen på Sunwing East. Jättegott, prisvärd, mycket att välja på och oerhört trevlig och service inriktad personal för att vara en buffé restaurang. Troligen den bästa av de 5 vi besökt och ibland kan det vara skönt att inte leta varje kväll då ni reser med barn. Men som Anneli säger är det självklart kul att prova lite olika.
  Ett tips på rum om ni inte tänkt boka Happy Baby som alltid ligger på markplan är att boka balkong mot pool dvs havet då det ligger på samma sida. Jättefint & vackert samt att man få se solnedgången mot havet! Oslagbart!

  Hör av er om ni undrar ngt mer. Trevlig resa!

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

  Jonas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.