Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Resa i januari/februari? Nära men varmt, vart ska vi åka?

hej. Vi vill åka på en resa i två veckor i januari/februari någongång.
Vi har två barn på 1år resp 4 år. Vi vill därför inte ha så lång flygresa men vill gärna ha det varmt och skönt. Vart ska vi åka?
Vi vill helst bo på sunwing för att ha möjlighet till barnaktiviteter/barnpassning.
Vi vill gärna bo så att vi har egen uteplats(typ happy baby med marterass) vi vill helst ha två rum, eller att rummet kan delas av.
Kort transfertid är ett krav, Max en timme.
Hoppas ni kan hjälpa oss.
Tack.

Kommentarer

 • Hej Jenny!
  Va kul att ni tänker pröva sunwing semester. Verkligen toppen för barnfamiljer. Sist var jag själv på Side East Beach med familjen (2 barn nästan i dina barns ålder) och vi trivdes väldigt bra.

  När ni väljer att åka under den svenska vintern är kanske inte valen fullt så många som under perioden vår - höst.
  Spontant skulle jag vilja föreslå sunwing hotellen i Thailand (Bangtao eller Kamala) men det faller ju på att flygresan är relativt lång.
  De närmsta sunwing hotellen denna period är de på Gran Canaria och Tenerife dvs Sunwing Arguineguin (GC) och Sunwing Fanabe (Tenerife). Utav dessa hotell har Fanabe den kortaste transfern, cirka 30 min.
  Där har ni också möjlighet att boka Happy Baby.
  Det har ni även på Arguineguin och transfern dit är cirka 45 min.

  Den stora skillnaden mellan dessa hotell skulle jag säga är läget.
  Arguineguin ligger väldigt vackert precis vid havet och känns öppet och härligt.
  Fanabes konstruktion är mer stängd och får en större mysighetsfaktor. Ligger väldigt bra i centrum med mycket affärer och restauranger i närheten. Det är inte riktigt så på Arguineguin.
  Gå gärna i och kika på länken nedan och jämför dessa hotell.
  Ha en riktigt härlig resa vartän ni hamnar
  Mvh Ronny

  https://www.ving.se/sunwing


  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej,
  Jag har flera gånger tänkt att det vore perfekt att åka iväg i januari/februari, men varje gång jag börjar titta på nätet eller har gått in på en resebyrå påminns man, som Ronny skriver, om att vi bor långt ifrån värmen den tiden på året.
  Vi chansade på Teneriffa i januari ett år, just för att "man kan ha tur och det kan vara varmt", men det var cirka 15 grader på dagarna och vi fick sova med strumpor. En annan gång ville vi åka i november och valde att resa till Oman, där var det helt okej värme. Eftersom vi heller inte ville flyga så långt som till Thailand. Dubai har vi också varit till och det gillade jag, de har också ganska varmt och inte alltför lång flygtid. Men där finns ju inga Sunwing. Sunwing den tiden på året, ganska nära och varmt och skönt blir nog svårt. Jag vet att jag någon gång fått tips om Egypten på någon resebyrå när jag har varit in och frågat om resor den tiden på året, där finns det ju Sunwing. Det kanske skulle kunna vara något? Jag har själv inte varit i Egypten men det kan ju vara värt att kolla upp.
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Jenny,

  Vad härligt med en vintersemester, jag kan inte annat än att hålla med Ronny om att Thailand är det bästa alternativet så här tidigt på året om man vill ha sol och garanterat varmt.

  Vi besökte Sunwing och Thailand (både Bangtao & Kamala) i 3v i jan-feb då vår stora tjej var 7 månader. Flygresan gick jättebra, är ju mestadels under nattetid och även transfern till hotellet funkade fint. Om ni överväger Thailand berättar jag gärna mer om båda Sunwing hotellen i Phuket.

  Jag tänkte även på Egypten som Helena nämde. I Makadi Bay med 45 min transfer från flygplatsen finns Waterworld Makadi Beach ett (numera) Family Garden hotell, läs gärna mer på https://www.ving.se/egypten/makadi-bay/waterworld-makadi-beach  Ett Family Garden har inte allt som ett Sunwing hotell har men just barnklubb och Lollo & Bernie underhållning finns under vinter-vår 2016.
  Däremot så saknar hotellet konceptet Happy Baby rum. Man kan däremot boka till ett Baby paket med barnsäng, barnstol och sulky vilket vi gjort på tidigare resor och har funkat jättebra.

  Vi besökte Makadi Bay i okt 2011 men vår dotter på då 1,5 år. Vi älskar Egypten med dess fina stränder och vatten och Makadi Bay är jättevackert. Hotellet Waterworld Makadi Beach var inte färdigt då vi var där så vi bodde i ett hotell bredvid med just Lollo & Bernie underhållning samt barnklubb. Vi saknade inget på den resan.
  Då ni tänkt åka är det något svalare än i okt, runt 20-21 och vattentemperaturen ca 19 (enligt ving.se) men jag tror att ni skulle få det lite varmare än om ni reser till Teneriffa eller Gran Canaria.
  Om ni funderar mer på Egypten så berättar jag gärna mer.

  Önskar er annars en underbar semester när det är dax.
  Mvh Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack för era svar. Vi får kolla mer på Thailand och hotellen där.
  vi kollade lite på Kap verde, men där verkar det tyvärr inte finns så många familjehotellet och inget sunwing. Är det någon som varit på något bra hotell på kap verde?
  Vi har varit i Egypten en gång och aldrig mer säger min man, läget var alldeles för spänt.

  Jenny
 • Hej,

  Jag har tyvärr inte varit på Kap Verde så tyvärr kan jag inte ge några råd eller tips ang det resemålet.
  Återkom gärna om du har flera frågor eller funderingar gällande Thailand.
  Jag har besökt landet många gånger både med och utan barn.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej! Undrar lite över hur maten på sunwing Makadi hotellet var? Mvh Mariam
  Mariam
 • Hej Mariam,

  Vi var på dåvarande Sunwing Makadi Bay våren 2013. Hotellet hade då ett flertal olika restauranger med olika teman. Vi tyckte då att hotellets ’vanliga’ restauranger höll bättre kvalitet än bufférestaurangerna. Buffématen var inte särskilt varierad och i vårt tyckte ganska smaklös.

  Mycket kan såklart ha förändrats sedan vi var där, men vår generella uppfattning då var att maten kunde ha levererat betydligt bättre smaksensationer.

  Mvh Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.