Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Råd inför resa med ungdomar. .

Jag och mina ungdomar 18 och 14 år vill prova på att åka utomlands 1 vecka och eftersom vi inte är vana resenärer så undrar jag vilket land vi ska åka till som är billigt och prisvärt, helst med pool på hotellet och nära till havet och affärer. Vi tycker om natur och att slappa i solen.Känner mig orolig inför resan när man inte är van och om man kanske inte gör sig förstådd.Länder som vi har funderingar på är Turkiet, Cypern, Bulgarien, Italien, Spanien men vi kan inte bestämma oss alls..Snälla ge oss råd Mvh Monika

Kommentarer

 • Hej Monika!
  Va kul att ni kommer iväg på en resa. Jag själv har rest väldigt mycket, både med och utan familj och både charter och mer självständigt.
  Du har ju ställt en underbar fråga för en resenörd som jag. Dock är det en väldigt "bred" fråga med olika svar beroende på vem du frågar.
  Utav de länder du räknat upp är Bulgarien och Turkiet de billigaste. Bulgarien har jag inte varit i men Turkiet har jag varit i flera ggr och kan tala mig varm för. Väldigt prisvärt och mycket vädersäkert. Vill du har nära till shopping och strand skulle jag rekommendera Sunwing Side West som ligger perfekt intill stranden och nära centret Evrenseki.
  Side East var vi på nu i maj och det är jättefint och väldigt nytt. Lite längre från stranden (500 m) men ganska nära Side Old Town.
  En stor sevärdhet i Turkiet är fantastiska Istanbul som man kan ta en 2-dagars tur till. Staden i sig är värd ett längre besök än så men även ett kortare besök är givande. säkert perfekt för dina ungdomar.
  Spanien är ju som du säkert vet också ett fantastiskt resmål med många fina ställen. Söker du storstad finns ju Barcelona som har allt och lite till. En stad som påminner om Barcelona fast i mindre skala är Palma de Mallorca. Ligger alldeles vid havet och med många spännande restauranger och butiker.
  Dessutom har du på Mallorca många fina stränder bla Alcudia där Ving har Sunwing hotell.
  På Mallorca skulle jag också rekommendera att hyra en bil och åka ut i bergen och se sig om. De små byarna Deja och Valdemosa är absolut värt ett besök.

  Jag skulle föreslå att du går in på nätet och söker lite information om länderna du funderat på och få en känsla för vad de har att erbjuda. Välj sedan ut 2-3 st och jämför. Återkom gärna då så kan jag hjälpa dig ytterliga.
  Gå också in på ving.se och titta på hotell på de olika resmålen.

  Lycka till och ha en underbar resa när det väl är dags
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Monika,
  Det är mycket att tänka på när man ska ut och resa. Men jag tycker inte att du behöver vara orolig över att inte bli förstådd. Jag har varit ute och rest mycket, och på något sätt lyckas man alltid kommunicera.
  Om ni inte är resvana så passar ju en charter perfekt. Då ingår det mesta och man behöver mest bara ”flyta med”. När ni bokar så väljer ni till transfer, vilket innebär att ni hittar en Ving-person så fort ni kommer ut i ankomsthallen som berättar vilken buss ni ska ta till hotellet.
  Sen brukar man alltid kunna fråga om råd i receptionen och det finns alltid ett telefonnummer till Vingpersonal på resmålet.
  Om ni vill hitta på saker så finns det alltid en massa utflykter man kan boka in sig på. Det är buss och båtturer runt resmålen och alltid en massa olika utflyktsmål. Då blir man också upphämtad nära hotellet och avsläppt på samma ställe. Charter är ett väldigt enkelt sätt att resa, du behöver inte oroa dig för något, allt är organiserat och brukar flyta på väldigt bra. Jag tror att de flesta hotell som charterbolagen har har pool.

  Jag har varit i Turkiet (Side och Istanbul) och Spanien (I Palma, Sunwing Alcudia och Sunwing Cala Bona), av länderna du listar och har bra upplevelser från båda ställena. Men det är två väldigt olika länder och det är olika vad man föredrar. Jag gillar Grekland också (Rhodos, Kreta och Zakynthos).

  Som Ronny skriver, det är betydligt billigare i Bulgarien och Turkiet. Och det är billigare att hitta flyg och hotell separat själv också, oavsett var ni ska. Men är man inte resvan så tycker jag att en charter är det bästa, det är värt en del att allt är fixat också.

  Jag var till Palma för tre veckor sedan, fre-sön och blev positivt överraskad, det var en jättehärlig stad. Och vi hann med massor bara på en helg.

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.