Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

O.B.C Kreta 2 veckor

Hej funderar på att boka obc Kreta i slutet av augusti.
Har 2 pojkar 5,8 år är det något ni renommerar, skulle kanske sunwing passa bättre.
Känns som det kan bli lite långtråkigt 2 veckor där men kanske finns gott om utflykter och aktiviteter.
Tack för svar.

Kommentarer

 • Hej,
  Vi testade för första gången förra året att semestra på ett och samma hotell under två veckor. Då var vi på Sunwing Kallithea Beach på Rhodos. Tidigare har vi varit i max en vecka på samma hotell eller bilat runt både i Sverige och Florida med i snitt två nätter på varje ställe. Vi var också lite oroliga över att vi skulle få det lite långtråkigt. Men det fanns ingen risk att det blev långtråkigt, det fanns massor av aktiviteter för barnen och massor av roliga utrymmen att leka på själva, mini-land och poolområden.

  Nu har jag inte varit på Kreta OBC men vi har kollat upp det och tänker att vi absolut vill åka dit när barnen är lite äldre och man kan förklara lite bättre den lite längre busstransfern. Jag har bekanta som har varit där tidigare som sagt att de gillar hotellet och att det är ett fint område.

  Jag tror att det är lite mer liv och rörelse på Sunwing hotellen och att barnen skulle trivas jättebra där, möjligtvis kanske föräldrarna tycker att det är lite lugnare och skönare på ett OBC hotell men det finns ju massor att hitta på både på Sunwing och OBC.

  Utbudet är bra listat på Ving hemsida, så titta där och jämför. Så hoppas vi att fler svarar i tråden som har varit på OBC Kreta.
  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej,

  Vi bodde på O.B.C med två mindre barn, 6mån bebis samt en 2åring. Vi uppskattade det lugna och härliga området som samtidigt var barnanpassat och barnvälkommet. Pratade med några andra resenärer som hade barn på 2, 6 och 8år. De uppskattade också lugnet där och att det där var lättare att välja 'bort' aktiviteter då de tyckte att det ibland kan bli lite väl 'rushigt' inne på Sunwing där alla ville åt olika håll. Bor ni på O.B.C så är ni en del av Sunwing och får således ta del av dess aktiviteter och poolområden. Det går alltså att äta lite av båda kakorna.

  Så det beror lite på vad ni vill göra, är det full action på barnen och beroende på hur självständiga de är på att ta sig iväg på egna äventyr. Kan tänka mig attt det både kan vara skönt att smita undan till lugnet på O.B.C ibland liksom att det kanske är väldigt smidigt att bo på Sunwing med för att ha nära och enkelt kunna hålla koll på vad barnen gör. De flesta barnaktiviteterna äger rum inne på Sunwing liksom att utrymmet för poollek är större.

  Det går alltid att variera resan ytterligare med att åka på utflykt/er, dessa brukar vara välordnande och barnvänliga. När vi var där var barnen så små så vi höll oss i Makrigialos. Men Kreta är stor och har garanterat mycket roligt att erbjuda.

  Vill ni se lite olika saker går det ju även att boka en kombinationsresa med Ving där ni har en vecka på en plats och den andra veckan på en annan plats. Så har vi gjort flera gånger när vi har rest och har tyckt att det har höjt resupplevelsen ytterligare.

  Hör gärna av dig om du har fler funderingar, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.