Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan ni rekommendera OBC Gran Canaria?

Hej!
Vi ska åka till OBC Gran Canaria. Det är ju relativt nyöppnat så jag undrar om någon varit där och kan rekommendera hotellet? Jag undrar om stranden är ok och om det är bra pooler för barn 6 resp 9 år gamla? Har även en undran om restaurangen som lätt kan bli lite hysterisk och stojig på inklusive-hotell men det här kändes något lugnare? Tack
Mvh Anna

Kommentarer

 • Hej,
  Vad jag förstår öppnar de 2 december. Vi var på Gran Canaria i förra veckan och hade planerat att spana in det, innan vi insåg att det skulle vara klart först senare.
  Men det kanske finns någon annan här som har koll på hur det är med stranden?
  Hoppas ni får en skön semester, jag skulle också gärna testa det stället framöver.
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej

  Aha, då hänger jag med. Tack!
  Mvh Anna

  Anna
 • Hej Anna!
  Stranden i Playa del Cura är sten- och grovkornig strand med stora variationer. Här kan du se bilder av stranden:
  https://www.ving.se/kanarieoarna/playa-del-cura

  Det kommer att finnas en stor pool, som är totalt 140 cm djup och en kombinerad barn- och babypool (50 cm resp 0-30 cm djup).

  Eftersom hotellet är under uppbyggnad är det svårt att säga exakt hur ljudnivån blir på hotellet, men Ocean Beach-konceptet ska generellt sätt vara lite lugnare än till exempel Sunwing Family Resorts.

  Ha en fin semester!


  Stina Möllstam
 • Vi bodde på hotellet bredvid för två år sedan. Stranden har både sten och sand med tidvattenskillnader. Det kan bli rejäla vågor som passar vuxna bäst. Ett plus var att vattnet var fullt badbart kring nyår, ca 23 grader. Vi gjorde så att barnen badade i pool och vi vuxna badade turvis i havet medan resten lekte på stranden.

  Annika
 • Hej!
  Har någon hunnit besöka OBC på Gran Canaria? Vi är väldigt nyfikna :-) Vill gärna höra om maten och om All inclusive-maten skiljer sig från vanliga Sunwing. Den låter godare på hotellets beskrivning :-)

  Susanne
 • Hej,
  Jag pratade med en kollega som var på OBC över jul och dom hade varit väldigt nöjda med maten. Dom hade ätit på hotellet men inte valt all inclusive. Vet tyvärr inte om den skiljer sig och i så fall på vilket sätt från Sunwing.
  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Vi är just nu på OBC och trivs toppenbra! Våra barn är 5, 6 och 9 år. Vi har ett rum med direktutgång till privat pool som barnen älskar.
  Kan rekommendera OCB till alla. Lugn skön avslappnad stämning. Nytt och fräscht.

  Kristin
 • Så roligt att höra! Hur är maten på hotellet? Sticker den ut från vanliga all inclusive-buffėer?
  Vad tycker ni om stranden?

  susanne
 • Maten tycker vi är bättre än på vanliga Sunwing. Mer att välja på, fräschare, mer grönt. Stranden är ok, strömt och en hel del vågor men många badar. Våra barn är mer förtjusta i poolen. Här är generellt lugnare än andra Sunwing. Det finns miniland och aktiviteter för barn så att det räcker. Stora poolen är bra men ingen rutschkana eller så.
  Bra utbud på träning. Vi tränar varje dag. Crossfit, step och vattenaerobis

  Kristin
 • Hej!

  Det som skiljer sig med middagen är att på OBC är det tapasplock, varmrätt från menyval samt desertbuffé istället för bara buffé som på Sunwing.

  Rasmus Jonsson
 • Tack för alla svar. Vet någon om det är sandstrand? Hur är området runt hotellet? Finns det affärer, restauranger, strandpromenad mm i närheten?

  Mvh Anna

  Anna
 • Hej Anna!
  Det finns ett litet utbud av affärer och några restauranger, men Playa del Cura är ingen stor turistort.
  Mvh
  Stina

  Stina Möllstam
 • Det finns en mindre matbutik och några affärer men inget särskilt spännande. En kortare strandpromenad utanför hotellet där många gick med barnvagn. Det är lätt att åka buss till Puerto Rico och Puerto Mogan där utbudet är större. Vi hyrde bil en dag och körde upp i bergen, en vacker tur.

  Kristin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.