Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

OBC Cypern, OBC Kreta eller Sunwing Kallithea Beach?

Någon här som varit på fler än ett av dessa? Vilket tyckte ni isåfall var bäst och varför? Vi ska åka på en barnvänlig (barnen är 1.5 och 3.5 år) bröllopsresa i början av augusti men har så svårt för att bestämma oss för vilket som blir bäst. Den tryckande värmen på Cypern/Rhodos skrämmer lite, och likaså transfern till OBC Kreta. Berätta gärna era upplevelser.
Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Sanna,
  Grattis till bröllopet! Ni kommer säkert få en kanonresa vartän ni åker.
  Förra året var jag med familjen på OBC Kreta och i juni i år är det dags för Kallithea. Där har jag varit tidigare så känner väl till stället.
  Jag tycker jättemycket om bägge ställena så svårt att välja en definitiv favorit.
  Vad beträffar värmen skulle jag nog säga att den är likvärdig på Rhodos och Kreta och det går inte att sticka under stol med att det är väldigt varmt i Augusti. Det gäller att dricka mycket och söka upp skuggan.
  När vi var på Kreta var vår son 2 år och vi var också lite rädda för transfern på 2 h. Det gick dock väldigt bra och det var toppen med rasten ungefär halvvägs. Hade vi på något sätt tvekat så glömde vi bort det när vi väl kom fram till hotellet. Ett fantastiskt högt läge med en oslagbar utsikt över medelhavet. OBC ligger precis vägg i vägg med Sunwing och man kan som barnfamilj njuta av allt vad detta innebär samtidigt som man även kan välja den lite lugnare känslan på OBC. Vi kan verkligen rekommendera att någon kväll gå in till den lilla fiskebyn Makrigialos och äta på någon av de små tavernorna vid havet. Uppskattades av hela familjen, verkligen supermysigt.

  På Rhodos har ni en mycket kortare transfer (runt 30 min) och dessutom Rhodos fantastiska gamla stad cirka 5 km bort. Här finns ett större utbud av shopping och restauranger än på Kreta men jag upplever också att det var mycket mer turister här.
  Kontentan blir väl att ni måste känna lite vad ni är ute efter och vad ni värdesätter mest. Det kan ju vara många små parametrar som spelar in såsom transfertid, läge, antal turister osv. Dock är ju båda hotellen Sunwing hotell med samma utbud och dessutom ligger de båda i Grekland. Det kan ju i detta läget även spela in vilken typ av rum som finns ledigt på de respektive hotellen.

  Hör gärna av er igen om ni har några fler frågor.
  Ha en fantastisk resa vart ni än åker
  Med vänlig hälsning Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Tack så mycket för ditt utförliga svar! Kul att du gillar dem båda. Upplevde ni att det var fler turister på själva hotellet på Rhodos än på Kreta eller menar du överlag? Vilken månad var ni på Kallithea sist? Har fastnat för poolområdena på Kallithea och Makrigialos där det verkar finnas många solstolar och inte krylla av folk? Som på t.ex. Sandy Bay? Många beskriver att OBC Kreta känns lyxigare än Sunwing. Håller du med om det? På vilket sätt? Skulle ni t.ex. åka tillbaka till OBC Kreta med trots den långa transfern? Tänker att det på ett sätt säkert går att ta sig igenom, men även att varför ska vi inleda och avsluta semestern med åksjuka? 😀 En annan fråga; våra barn är ju 1.5 och 3.5 år så jag gissar att de kommer att vilja hänga på Sunwing med alla aktiviteter framför OBC. Är det då smidigare kanske att välja hotell där vi slipper spring fram och tillbaka? Eller uppskattade ni känslan av att komma ifrån "stöket" på Sunwing när ni gick tillbaka till ert rum på OBC? Många frågor. 😀
  Sanna
 • Hej,
  Härligt med många frågor, man skall vara noggrann när man åker på semester. :-)

  Att det är fler turister på Rhodos baserade jag på att Rhodos stad är en större destination än lilla Makrigialos. På hotellet i sig är det likvärdigt och beror väl på hur fullt det är just vid den tidpunkten, vi åkte själva i början av juni. Vi gillar den tidpunkten då det ännu inte hunnit bli så varmt.

  OBC kändes absolut lyxigare än Sunwing och det handlar nog mycket om den lite "vuxnare" atmosfären. Många familjer väljer just Sunwing för att ha nära till allt vilket gör att det är lite lugnare på OBC. Det fanns heller inte de stora barnpoolerna där som på Sunwing. Men eftersom det ligger så nära upplevde vi det inte som några problem. Det där med att springa fram och tillbaks är svårt att säga exakt hur ni skulle känna. Området på Makrigialos är relativt backigt så visst blir det en del gåendes fram och tillbaks. Å andra sidan gillar vi att gå och har inget emot en promenad. Men vi pratar ju dock bara några hundra meter mellan OBC och Sunwings alla aktiviteter. En annan fördel med att bo på OBC, är att det superfina gymet ligger där. Om man gillar att träna vill säga :-) ....OBC ligger också oerhört bra direkt vid stranden vilket uppskattades av familjen då det blev många fina kvällsdopp.

  Angående transfern så är det ju också väldigt individuellt hur man upplever det. Våra barn är vana att åka långa bilfärder till mormor och morfar och dessutom har vi varit ute och luffat lite i Asien med dem. Därför upplevde varken vi eller dom transfern som ett problem och vi skulle inte backa för att åka tillbaks till Makrigialos på grund av transfern.
  Om man däremot inte gillar att åka bil och har anlag för åksjuka kan transfern bli en mindre angenäm upplevelse men som sagt, det är individuellt och ni måste känna efter hur statusen i er familj är.

  Hoppas ni fått lite mer information vilket gör ert val lättare.
  Återkom gärna om ni har fler frågor.

  Med vänlig hälsning Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.