Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Mjölkproteinallergi och matambassadörer på Sunwing?

Hej. Vi ska åka till sunwing makrigialos. Har 2 döttrar med mjölkproteinallergi. Har tyvärr blivit besviken på tidigare resor hos konkurrenter då vi varit tydliga med allergin vid bokning och fått löfte om mjölkproteinfria alternativ men det sen inte har gått och den ena dotter blev allergisk och sjuk av fel mat. Är det någon som har erfarenhet? Tar gärna med mat eller ingredienser etc. Har kontaktat deras matambassadör för en dialog

Kommentarer

 • Hej Åsa!
  Ser att du inte fått något svar och förmodligen är det ingen av oss sunwingföräldrar som har någon erfarenhet från någon liknande situation.
  Undrar nu om du kommit i kontakt med matambassadören för sunwing Makrigialos?
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Ronny
  Tack för ditt svar. Jag har fått kontakt med matambassadören och det verkar positivt. Är bara orolig att det kan bli som tidigare resor där det förväxlats laktosfritt, glutenfritt och mjölkproteinfritt. Hoppas att någon kan ge mig svar.
  MVH /Åsa

  Åsa
 • Hej Åsa!
  Våra matambassadörer är specialutbildade för att kunna möta våra kunders behov när det kommer till matintollerans. Det för att alla, oavsett förutsättningar vid måltider, ska känna sig trygga på Sunwing. Jag rekommenderar dig att hålla dialogen med matambassadören och vara tydlig med vad ditt barn kan och inte kan äta, hör gärna av dig till oss om du skulle behöva mer hjälp i den kommunikationen.

  Önskar dig och din familj en härlig semester!

  Stina Möllstam
 • Hej stina
  Tack för ditt svar. Jag hoppas verkligen det blir bra och vi ser så mycket fram emot vår semester. Vi tar gärna med oss produkter, mjölk smör etc så att tjejerna kan få det de önskar. Jag är kanske lite överbeskyddande men det blev så tråkigt sist när den ena blev dålig och det tog 4 dagar innan vi fick mjölkfri kost trots löfte innan. Men som sagt detta var hos en konkurrent, utan matambassadör.

  MVH Åsa

  Åsa
 • Hej Åsa!
  Jag tycker inte att du är överbeskyddande, utan det är bra att du ställer frågor som du undrar över. Lycka till med er semester och med Makrigialos matambassadör. Tveka inte att höra av dig, om du skulle undra något annat.

  Stina Möllstam
 • Hej!
  Jag har rest till både Sunwing Kallithea och Sunwing west beach och har toppenerfarenheter. Mailkontakt med matambassadören har varit bra och väl på plats har jag ena gången till och med blivit mött vid incheckning. Att träffa både matambassadör och kock plus annan personal är superbra. Mina pojkar med mp och äggallergi har levt som kungar och kunnat välja vad de vill direkt från köket (till och med rätter som inte finns i buffén) och personalen har varit trevliga och tillmötesgående och frågat om de är nöjda eller vill ha något mera. Riktigt bra service! Det enda jag tagit med hemifrån är smör till Turkiet. Ha en trevlig resa!

  Maria
 • Hej!
  Har precis kommit hem från sunwing Makrigialos. Jag är glutenintolerant. Jag hade mailkontakt med Nikos, deras matambassadör. Väl på plats frågade jag efter honom första dagen. Han tog med mig och visade mig vad jag kunde äta. Vid varje måltid gick jag till köksingången och kocken kom ut och visade mig vad jag kunde äta. Vid ngn buffé var där inte mkt jag kunde äta, då frågade han mig vad jag ville ha från restaurangen! Jag blev serverad entrecote den dagen. De var väldigt serviceminded och det var aldrig ngr problem. Det enda jag tyckte var ett "problem" var att jag fick samma, vita bröd (toast) varje dag. Det har jag tagit upp i vår utvärdering som de ville ha in från sina gäster.
  Hade jag vetat att det var så begränsat hade jag själv tagit med bröd. Därför kan det ju vara bra att redan i mailkontakten ställa specifika frågor och önskemål!
  Jag har även föreslagit att det hade varit bra med skyltar om vad maten innehåller för allergener. T ex "pastasallad" gluten, laktos..
  Hoppas ni får en underbar semester! Ett fantastiskt hotell, god mat och underbar personal!

  Maggie
 • Hej och tack för era kommentarer

  Vi har kommit hem från sunwing makrigialos och är mycket nöjda, Det enda som precis som du maggie skriver var mer att önska var brödet, de hade gemensamt glutenfritt och mjölkfritt bröd och vår ena dotter gillade inte alls det. Så jag tar också med eget nästa gång.

  I övrigt blev tjejerna behandlade som prinsessor och fick förutom det de kunde äta från buffen även önskekost om det var någon gång de inte hittade något bra. Personalen var så gullig och omtänksam och vi hade tom fått en mjölkfri chokladkaka i välkomst paketet för royal rummet, helt fantatsiskt.

  Som min 5 åring sa "på detta hotellet är vi som är allergiska extra välkomna". Så härligt att få känna så.

  Jag tyckte i många fall det var skyltat med innehåll ovanför maten.
  Snackbaren var lite sämre med mjölkfritt men det löste vi genom att göra kanon god fruktsallad av färska frukten som alltid fanns och fick låna vas kniv.

  Tack till Ving och särskilt till Nikos med all annan personal har redan rekommenderat er till en an annan familj med allergier som har bokat dit.

  Veckan var som att gå in i en härlig saga för hela familjen, värme, sol, god mat, ledighet, massa bus och skratt, fantastiska rum med underbar utsikt. Nöjda och glada barn ger nöjda och glada föräldrar.
  MVH Åsa

  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.