Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Mallorcas bästa hotell för familj med ett barn på 6 år?

Hej

Vilket av alla Mallorcas hotell passar sig bäst för en familj på två vuxna och ett barn (6 år)?
Vi har tidigare bott på Viva Sunrise, men vill gärna ha tips på fler ställen. Och även vilken tid på året som ni tycker är bäst. Har dock dålig erfarenhet från 2013 då vi var på "mallis" senast. Då var vi där sista veckan i maj, 24-31 och det var riktigt dåligt väder, Det regnade inte men var riktigt blåsigt och "kallt" max 20 grader.

David

David Petersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej David!

  Mallorcas två Sunwing är jättefina och välanpassade till barnfamiljer båda två. De är erbjuder fina pooler, underhållning och aktiviteter för hela familjen men orterna skiljer sig lite åt så det beror på vad ni är ute efter.

  Jag har varit på Sunwing Cala Bona och tycker mkt om det hotellet, ett fint hotell uppdelat i tre hotelldelar och med två poolområde. Stranden nedanför hotellet är en liten stenstrand som vi inte badade vid utan det är nästan bättre att ta sig bort till sandstranden vid Cala Millor då. Cala Bona är mysig liten ort med ett lugn o ro över sig som passar bra för avkoppling och där ni kan ta små promenader längs gångstråken in till Cala Millor. Längs promenaden hittar ni många mysiga restauranger och små souvernirbutiker och tar ni er in till Cala Millor så är det ett lite större centrum med fler butiker och restauranger.

  Vill ni hellre ha ett hotell med både sandstrand och centrum nära så hittar ni det vid Sunwing Alcudia, ett för många favorithotell med stranden alldeles nedanför hotellet!

  Jag upplever precis som du säger att vädret kan vara lite ostadigt på Mallorca för och sensäsong, det kan absolut vara bra men också lite blåsigt med lite kyligare kvällar i maj och i september/oktober. Vill man vara lite mer på den säkra sidan gällande värmen just på Mallorca så ska man kanske satsa på att åka någon gång mellan midsommar fram till slutet på augusti /början på september.

  Lycka till med semesterplanerna!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej David!
  Tycker absolut ni skall ge Mallorca en chans till. Fantastisk ö med mycket att erbjuda. Bla är huvudstaden Palma ett av många måste. Eller varför inte hyra bil en dag och bla åka till Valdemosa uppe i bergen?
  Eftersom jag är Sunwing pappa så slår jag ju gärna ett slag för dessa hotell och skulle rekommendera att ni kikar på sunwing Alcudia. Härligt hotell mitt på stranden.
  Våren på Mallorca kan erbjuda helt underbart väder men kan även innebära en del regn och rusk. Vill man ha säkrare perioder är ju högsommaren bättre. En jättefin period är ju också slutet av augusti och början av september.
  Ha en riktigt härlig semester vart ni än beslutar att åka.
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej, Sunwing Alcudia Beach med sin fantastiska strand är verkligen en fullträff. Det passar väldigt bra för en barnfamilj. Jag har varit på Mallis i mitten av september och i mitten av augusti och haft det väldigt varmt och skönt båda gångerna. Jag skulle gärna åka tillbaka och bo där igen.

  vänligen,

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Åh nej bokade en resa igår! Till mallis alcudia med sunwing i slutet på maj. Hoppas verkligen att det blir fint väder. Vi var på sea club 2012 i april o då hade vi fint väder i 2 dar. Ska jag boka senare resa eller?

  Marie
 • Du har ju 2 veckors ångerrätt, skiljer det inte för mycket i pris för dig och du kan flytta så hade jag nog gjort det. När vi var på mallis 2003 så åkte vi i aug och då var det riktigt varmt och skönt. Trots att vi ska åka till Kreta och Sunwing Makrigialos Beach nu i sommar så tittar jag även på hur det ser ut veckan innan skolan börjar. Och det verkar vara väldigt prisvärt.

  David
 • Hej Marie!

  Det är så väldigt svårt att säga hur vädret ska bli men precis som David skriver är det kanske ett säkrare kort just vädermässigt några veckor fram, midsommar tom augusti/september. Vi var på Mallorca första veckan i juni 2013 och då fick vi bra väder hela veckan men vet att veckan innan dess hade det varit lite sämre. Sen är beror det lite på vilken sorts värme ni är ute efter klart, svensk sommar hör jag många beskriva Mallorca i maj som och det kan nog stämma.

  Hur ni än gör så hoppas jag att det blir jättebra och att ni blir nöjda, vill tillägga att Mallorca är mycket vackert på våren om ni fortföljer era planer och åker då!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för bollningen. Vi tänkte lite försommar värme. Tror vi får chansa för jag tänkte inte en het vecka då mormor följer med . Vi kör o håller tummarna. Visst har hotellet uppvärmd pool? Kunde man få lära sig simma som barn med eller gäller det på högsommaren?

  Mvh Marie

  Marie
 • Hej igen Marie,

  Poolerna är inte uppvärmda men barn brukar ju kunna bada i de flesta temperaturer och är det bara lite skönt i luften värms de snart upp!-:)

  Simskolan pågår på Cala Bona 7/6 - 21/8 i sommar.

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • http://www.ving.se/spanien/alcudia/sunwing-alcu...
  Stämmer inte detta då???
  Min minsta är bara 17 mån när vi är där och då behövs nog en uppvärmd pool. Lite därför jag valde alcudia beach. Simskolan på alcudia beach då?

  Mvh Marie

  Marie
 • Jag ber så hemskt mycket om ursäkt Marie, jag var så inne på att vi pratade om Sunwing Cala Bona bara för att jag skrev om det i början av tråden men självklart du har helt rätt och det står att det finns uppvärmd pool där!

  Enligt Ving.se står det såhär om simskolan i sommar och där nämns inte Alcudia som en av de hotell där
  de kommer att ha simskola:
  https://www.ving.se/sunwing/simskola

  Ber återigen om ursäkt för att jag snurrade till det hela!

  Hälsningar Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack snälla och ingen fara! Jag tänkte att jag sett fel på nåt vis.
  ska kolla in ving lite mer.

  Tack!!!

  Marie
 • Kolla på det här... hät står det simskola : ja play n splash.... menar de att simskola finns eller inte??? Snurrigt! http://www.barnsemester.se/?option=com_charter&...

  Marie
 • Ja lite snurrigt blev det allt här!:-)

  Play and Splash har mina barn varit med på & tyckt det varit jättekul! Dock har det varit mer inriktat på lek & rörelse till musik i vattnet än simning när vi varit med!

  Läs mer om om vad Ving skriver om Play and Splash här:
  https://www.ving.se/spanien/alcudia/sunwing-alcu...

  Med vänlig hälsning Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.