Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kanarieöarna eller Cypern på höstlovet?

Hej!
Spånar redan på en ev höstlovsresa o undrar vad ni har för erfarenhet av Cypern resp Kanarieöarna på höstlovet (första veckan i nov)? Läser man i klimattabeller ser ju Cypern t o m varmare och solsäkrare ut, men är det verkligen så IRL? 

Har Sunwing på Cypern fortfarande fullt öppet m Lollo o Bernie o restauranger mm då? 

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Anna-Karin,

  Jag var på Gran Canaria veckan precis innan höstlovet för nästan ett och ett halvt år sedan och vi hade bra väder. Solen värmde och det kändes varmt. Men det var ganska kallt i havet, och det kom några rejäla regnskurar några gånger. Jag har varit på Gran Canaria sex gånger, mestadels under våren och min erfarenhet är att det alltid kommer några regnskurar men att det är snabbt övergående. Det kan börja regna ganska häftigt och lika snabbt som det började är det över och solen tittar fram och ”torkar upp allt regn”.

  Cypern har jag inte varit på men vi har en tidigare tråd med frågan: Vilket Sunwing är bäst? Där är det väldigt många som har lagt sin röst på just Cypern.
  Den tråden hittar du här:
  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/vilket-sunwing-ar-bast/

  Just november är lite klurigt när man prioriterar värmen och bara har en vecka och inte vill åka så långt. Ni kanske vill titta på resor till Dubai. Där står det 31° i november när jag googlar på temperatur. Jag har varit där och tycker att det är väl värt ett besök. Jag skulle gärna åka tillbaka dit. Vi bodde på ett hotell med egen strand och vi gjorde utflykter ut i öknen och åt brunch på  Burj al Arab bland annat. En väldigt kul och minnesvärd resa.

  Men det är ju en annan slags resa, utan Lolla & Bernie och de brukar vara viktiga i barnfamiljer, i alla fall hemma hos oss.  Är det Sunwing konceptet som gäller så läs tråden om favorit-Sunwinghotellen och försök skapa en egen uppfattning.
  Vädret är väääldigt svårt att sia om … Hotellen däremot vet vi att är toppenJ
  Jag kommer att lägga den här frågan till en redaktör som jobbar på Ving och som kan svara på om det fortfarande är fullt öppet med restauranger och Lollo & Bernie på Cypern under novemberlovet.

  Vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tack så jättemycket för ditt svar o för att du tar frågan om fullt öppet vidare !!!
  Anna-Karin
 • Hej Anna-Karin,

  Tack för att du hör av dig till oss! Kul att höra att du är intresserad av att resa till Cypern eller Kanarieöarna på höstlovet.

  På Cypern har vi fullt program med Lollo & Bernie och andra barnaktiviteter fram till den 5 nov.

  Här kan du kika på vilka typer av barnaktiviteter som vi erbjuder:
  https://www.ving.se/sunwing/barnaktiviteter

  Hoppas du och dina barn får en skön semester!

  Karin
  Karin Eriksson
 • Puffar lite och undrar om det kanske finns någon mer som har varit på Cypern eller Kanarieöarna i skiftet okt/nov och har en  uppfattning om vädret ?
  Anna-Karin
 • Hej Anna-Karin!
  Jag har varit på Gran Canaria i november men inte på Cypern. Det är precis som Helena skriver ovan att det är jättesvårt att säga något. Ena året är det sol och 25 grader på Cypern medan det regnar på Gran Canaria och andra året är precis tvärtom.
  Man skall veta att denna perioden är en svårförutsägbar period vad gäller vädret. Därför är det extra svårt att komma med en rekommendation eftersom utfallet kan bli precis tvärtom mot vad man tror.
  Om jag fick välja och om vädret var väldigt viktigt, skulle jag satsa på att åka någonstans längre bort än just dessa 2 resmål som Helena skriver. Men om jag måste välja mellan Cypern och Gran Canaria skulle jag välja Gran Canaria just denna tidsperiod eftersom det ändå är ett mer utpräglat vinterresmål än Cypern. Men som sagt, det kan vara toppenväder på Cypern också i okt/nov.

  hoppas ni får en toppensemester vad ni än väljer

  Mvh Ronny
  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Anna-Karin!

  Jag har inte själv varit på Cypern så sent som på höstlovet men ett par vänner till oss var där för några år sedan just den veckan så jag tog upp frågan med dem nu för att få höra hur de hade det!

  De berättade att de upplevde vädret som lite svalare och att det var lite kyligt i poolen men det hänger ju ihop med hur mycket solen är framme och värmer upp den. De jämförde med när de varit där i mitten på oktober och de tyckte att det var ganska stor skillnad på temperatur på de veckorna. 

  Precis som Helena och Ronny säger så är det ju dock väldigt svårt att sia om vädret och det skiljer från år till år, ni skulle säkert kunna få toppenväder på Cypern den veckan också om det vill sig! Det var bara en liten input iallafall från någon som besökt Cypern den perioden du undrade över! 

  Lycka till med funderandet & hoppas det blir bra vad ni än väljer. Ett som är säkert är att ni kommer att trivas kanon på hotellet iallafall vilket Sunwing ni än väljer!:-) 

  Trevlig kväll! 
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Anna-Karin, 

  Här kommer några tankar även fr mig. 
  Har precis som Ronny inte besökt Cyper så sent som okt/nov utan snarare slutet av sep. Men en kollega till mig var på Cypern i mitten av okt förra året & hon var jättenöjda med vädret men minns att hon tyckte poolerna var lite svala. 
  Själva har vi besökt Cran Canaria i slutet av okt & Teneriffa (iof en annan ö) i början på nov. På båda dessa resor hade vi toppen väder med Temp runt 27-30 men som både Anneli & Helena säger så vet man aldrig säker hur de blir. Jag hade valt Cran Canaria framför Cypern av samma anledning som Ronny skrev, att det är ett mer utpräglat vinterresemål. 
  Kan passa på att rekommendera Sunwing Teneriffa Fanabe Beach. 
  En mindre resort som ligger mitt i smeten sv Fanabe med både hav, shopping & restauranger. Men även ett SW hotells som har allt. 

  Lycka till i era funderingar!
  Med vänlig hälsning, Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack så jättemycket för era svar!!
  Känns som om Kanarieöarna är ett något säkrare kort- inte minst p g a rejält uppvärmda pooler!
  Fanabe vore spännande (har varit i Arguineguin o gillar det massor), men tråkigare flygtider från Norrköping till Teneriffa än till Hran Canaria. 
  Tack igen allihop!!
  Anna-Karin
 • Ah, suck! Höstlovet, den attraktiva veckan till trots, verkar ju ligga mitt i brytpunkten för uppvärmd/ icke uppvärmd pool. Var nästan på väg att klicka till mig en resa till Kanarieöarna (kändes ju säkrast vädermässig, samt att uppvärmda pooler ju ändå garanterat shysst bad) nyss men konstaterar då att poolerna börjar värmas den 1/11- alltså blir halva semestern utan uppvärmd pool om man åker i början av lovet...  Svårt!
  Anna-Karin
 • Jag vill dock kommentera att jag bodde på Sunwing Arguinéguin i september 2017 & det var den värsta upplevelsen. Hela rummet på Arguinéguin stank kraftig doft av avlopp och trotts att man informerade om detta och klagade i receptionen samt på Ving's servicetelefon så kunde dom inte fixa det eller fick bort doften, Gick inte heller att via Ving att få ett annat rum eftersom det var fullbokat. Reklamerade resan till Ving när vi kom hem eftersom vi påtalat för både hotellet samt Ving's Servicetelefon på plats men hotellet ljög för Ving och sa att vi hade klagat dag 5 av 7 vilket inte alls stämde utan vi klagade dag 1 av 7. Om jag får rekommendera skulle jag inte välja någon att resa till Sunwing på Gran Canaria!
  Christoffer
 • Hej,

  Vad tråkigt att du är missnöjd på din resa till Sunwing Arguineguín Seafront 2017. Bra att du hörde av dig till oss och att du reklamerade resan men dessvärre inte blev nöjd med vår hantering av ditt ärende. Nu är det flera år sedan som du besökte hotellet och vi har haft många nöjda gäster som har varit där sedan dess.

  Karin  Karin Eriksson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.